Reacties voor: Facebook wil privacyvriendelijk sociaal netwerk worden

Serieus of grap van de eeuw?
Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft zijn visie op de toekomst van het sociale netwerk uiteengezet. Daarin staan principes zoals privacy, verdwijnende berichten en end-to-end encryptie voorop. Maar kan Facebook het vertrouwen nog terugwinnen?
Lees het complete artikel → Facebook wil privacyvriendelijk sociaal netwerk worden

Reacties: 24 reacties

  1. Klinkt mooi, maar hoe gaat Facebook hier precies geld mee verdienen?

  2. Maar kan Facebook het vertrouwen nog terugwinnen?

    Hopelijk niet.
    Suikerberg misschien aanklagen (o.a. diefstal en heling van data) en dan evt. een tijdje de bak in.

  3. Ik moet eigenlijk al lachen bij de header. Facebook en privacy. Laat me niet lachen. Momenteel iets van 100 data verzoeken die naar facebook gaan bij 30 seconden facebooken.

  4. En dus moet messenger in je whatsapp kunnen om berichten naar whatsapp te kunnen versturen. Geen haar op mijn hoofd die daar toestemming voor geeft 👿

  5. Ik snap niet waarom dit *** bedrijf überhaupt nog mag bestaan. Suckerberg zal wel een hoop mensen omgekocht hebben.

  6. 😂

  7. Er is nu weer sprake van dat we door onder andere Facebook afgeluisterd worden. De microfoon zou open staan en alle geluiden en gesprekken worden afgeluisterd…

  8. Gaat vast in op 1 april

  9. Wat is het nut van vertrouwen willen terug winnen in een platform wat nog steeds wereldwijd door tientallen miljoenen gebruikt wordt, anders dan nog meer inkomsten te willen genereren?

  10. Origineel geplaatst door Paul538
    Wat is het nut van vertrouwen willen terug winnen in een platform wat nog steeds wereldwijd door tientallen miljoenen gebruikt wordt, anders dan nog meer inkomsten te willen genereren?

    Nog meer inkomsten genereren en tijd rekken om nieuwe technieken te ontwikkelen zodat ze rustig verder kunnen gaan met privacy schenden.
    Vind wel dat mensen eens moeten gaan nadenken over dit soort zaken.Iedereen kwakt te pas en te onpas hun hele leven op internet en dan achteraf spijt van hebben omdat grote magnaten ermee vandoor gaan.Of ik snap het niet of er moet een ommeslag komen.Ik heb in elk geval jaren geleden al mn socials verwijderd en ik vind het heerlijk.

  11. @Erwin Puijnen: Ik heb mijn Facebook-account al een tijdje geleden gedeactiveerd. Jammer genoeg kan ik die hele zwik niet buitenzwieren omdat ik Messenger en WhatsApp nog nodig heb. Hopelijk komt daar met tijd verandering in.

  12. World, keep on dreaming.
    Zuckerberg… Privacy… No way.

  13. Ik ben er altijd voor om mensen een tweede kans gunnen. Maar dit is al de zoveelste keer.
    Dus bij Facebook geldt voor mij: eens een dief…

  14. Pff echt waar…😳

    Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven…

  15. Wat een giller !
    Fb is ziek

  16. Mensen klikken allemaal zelf massaal op akkoord als er weer nieuwe regeltjes worden doorgevoerd. Je gaat zelf akkoord dat Facebook AL je data gebruikt. Ook wat je op je computer of telefoon in al je andere apps doet. Maar Google gaat nog een hele grote stap verder. Die tracks zelfs via websites van derden wat je allemaal uitspookt op je pc. Daar heb je gen enkele Google-dienst voor nodig. Alleen een website bezoeken waar zo’n tracker op staat is al genoeg om je hele pc of telefoon leeg te trekken

  17. Mark zou eigenlijk comidian moeten worden.

    Ongetwijfeld zullen ze het technisch echt wel kunnen om een privacy vriendelijk platform te worden. Ze zien nu eindelijk wel de ernst in van hun zware tekortkomingen. Denk alleen dat het te laat is. Vertrouwen is zo erg ernstig geschonden …

  18. Ze zullen dan eerst eens het woordenboek goed moeten raadplegen over wat Privacy precies inhoud. Ik denk dat zij er mee bedoelen dat ze alle misstappen beter zullen gaan verbergen, zodat het minder snel zal uitkomen op welke zieke manier ze iedereen volgen.

  19. Origineel geplaatst door Tom Mandeville
    @Erwin Puijnen: Ik heb mijn Facebook-account al een tijdje geleden gedeactiveerd. Jammer genoeg kan ik die hele zwik niet buitenzwieren omdat ik Messenger en WhatsApp nog nodig heb. Hopelijk komt daar met tijd verandering in.

    Deels onzin. FB Messenger is echt NIET onmisbaar. Ik heb (als FB-loze) nog niet 1x vraag gehoord of ik daar ook te bereiken ben.
    Van WhatsApp snap ik.

  20. @Peter: Het gaat er dus niet om wat je op internet kwakt. Facebook heeft toch wel een profiel van je. Op basis van wat je op het internet doet, niet alleen op Facebook.

  21. Origineel geplaatst door Tom Mandeville
    @Erwin Puijnen: Ik heb mijn Facebook-account al een tijdje geleden gedeactiveerd. Jammer genoeg kan ik die hele zwik niet buitenzwieren omdat ik Messenger en WhatsApp nog nodig heb. Hopelijk komt daar met tijd verandering in.

    Origineel geplaatst door iSan

    Deels onzin. FB Messenger is echt NIET onmisbaar. Ik heb (als FB-loze) nog niet 1x vraag gehoord of ik daar ook te bereiken ben.
    Van WhatsApp snap ik.

    Zelfs zonder WhatsApp valt prima te leven. Meeste van mn vrienden hebben iPhones en daar gebruik ik iMessage voor, Andriod vrienden gebruik ik SMS of Signal, geen enkel probleem

  22. Origineel geplaatst door Daan
    @Peter: Het gaat er dus niet om wat je op internet kwakt. Facebook heeft toch wel een profiel van je. Op basis van wat je op het internet doet, niet alleen op Facebook.

    En waar vullen wij dit profiel mee?
    Foto’s komen er niet vanzelf op evenals informatie.
    Kijk maar eens hoe lief ze je vinden als je hun hele vragenlijstje aanvult: Hobby’s Intresse’s muziek voorkeur , politieke voorkeur, verliefd verloofd getrouwd, etc etc etc laat daar nou eens dankbaar gebruik van gemaakt worden want plop daar is een reclame over een concert van je favoriete artiest of een paar schoenen of trouwjurken/pakken etc etc daarnaast als je op internet zit en kijkt de dag erna op facebook krijg je trouw allerlei mooie reclames aangeboden.Niet mijn kop koffie en zal er ook nooit aan beginnen(meer)

  23. Too Little too late.

  24. Volgens mij heeft Mark het alleen over een privacy-vriendelijker Messenger en Whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.