Reacties voor: Facebook wil transparanter zijn en maakt privacy inzichtelijker

Privacy is nog altijd een hot topic en ook Facebook wil een stuk transparanter worden. Daarom heeft het bedrijf enkele aanpassingen doorgevoerd om zo nog meer inzicht te geven over wat ze met je informatie doen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik vraag me af of dit echt zo is?!

    WhatsApp heeft namelijk nieuwe voorwaarden opgesteld waarin onder meer staat dat het data met Facebook gaat uitwisselen. In Europa gelden echter andere voorwaarden, waarin het uitwisselen van data expliciet wordt uitgesloten.

    Is het echt zo dat er geen data wisseling is?
    Twijfel heel erg om whatsapp eraf te halen, Facebook heb ik al niet eens. Wat is verstandig? De een zegt dat ze altijd al data uitwisselen en de ander zegt weer van niet. Wat is het?

  2. Op basis van de Europese regelgeving zouden Europeanen dan toch eigenlijk andere voorwaarden moeten hebben. Of moet ik op voorhand akkoord gaan met de voorwaarden die in strijd zijn met het land waar ik in woon.

  3. @Marc (die andere): Aangeven dat iets ‘sowieso gebeurt’ en om die reden er niks aan doen is natuurlijk de meest relaxte weg. Maar net zoals je stemt met je portemonnee kun je hierin ook een stem hebben. En stel dat het alternatief ook data misbruikt: dan wordt in ieder geval voorkomen dat Facebook met Instagram en Whatsapp een monopolie krijgt en je data in ieder geval verspreid is.

  4. Gek genoeg haak ik al af bij de woorden: “Facebook” en “transparanter” 🤣

  5. Nu de aandelen kelderen en mensen massaal weggaan van Facebook, Instagram en WhatsApp, proberen ze iets transparanter te zijn. Wie gelooft ze nog?!

  6. Origineel geplaatst door Harold
    Nu de aandelen kelderen en mensen massaal weggaan van Facebook, Instagram en WhatsApp, proberen ze iets transparanter te zijn. Wie gelooft ze nog?!

    Dat dus!

    Het eind van de techtiran heeft zijn laatste afslag genomen. Op weg naar Inrupt (Solid) en je eigen Pod. De bedenker van het internet zoals we het kennen neemt het heft weer in handen.

  7. Als je Facebook en Whatsapp etc toegang geven tot al je data en gegevens en je krijgt daar een gratis dienst voor terug dan is het aan een ieder om dat te accepteren of te weigeren. Niets mis mee. Echter verzamelen ze ook gegevens van mensen die niets met die dienste te maken hebben en willen hebben. Dit is ronduit schandalig. Vandaar dat ik zeg dat een wereld zonder Facebook een veel betere wereld is!

  8. Konden we maar voor een advertentievrije versie kiezen.
    Ik zou best Facebook actiever willen gebruiken, maar zonder alle ongewenste toeters en bellen. Dat weerhoudt mij er al jaren van om echt actief te zijn op Facebook.
    Heb ik best een bedrag voor over.
    Kan Facebook lekker doorontwikkelen en minder afhankelijk zijn van advertentieinkomsten, die nu sowieso dalen door veranderingen in hoelang bedrijven kunnen targetten etc.

  9. Origineel geplaatst door Harold
    Nu de aandelen kelderen en mensen massaal weggaan van Facebook, Instagram en WhatsApp, proberen ze iets transparanter te zijn. Wie gelooft ze nog?!

    Inderdaad… beetje laat Facebook.

  10. Als ze nou ook nog transparanter zouden zijn als het gaat om regels, dan zou dat nog beter zijn !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.