facebook-messenger-web-press

Facebook Messenger nu zonder Facebook-account te gebruiken (update: ook in Nederland)

Het is niet langer nodig om een Facebook-account te hebben als je Facebook Messenger wilt gebruiken. Een telefoonnummer is voldoende.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Facebook MessengerHet is niet langer nodig om een Facebook-account aan te maken als je Facebook Messenger wilt gebruiken. Het bedrijf heeft die eis laten vallen. Je moet nog wel een telefoonnummer achterlaten om je als gebruiker te registreren – en daarmee word je voor Facebook toch weer traceerbaar. Nederlandse gebruikers zullen nog wel even moeten wachten.

Update 24 juli 2015: Inmiddels is Facebook Messenger ook in Nederland zonder account te gebruiken. Eerder was de functie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Peru en Venezuela.

facebook-messenger-web-press

Heb je nog vrienden of familieleden die niet of Facebook zitten, dan kunnen ze de app downloaden en daarna de optie ‘Not on Facebook’ (‘Niet op Facebook’) selecteren. Alle functies zijn vervolgens beschikbaar, ook het uploaden van foto’s en video’s, het voeren van groepschats, (video)bellen en stickers plakken.

Lees ook: Waarom Facebook de losse Messenger-app verplicht maakte

In april dit jaar maakte Facebook de Messenger-functie ook als website beschikbaar, waar al snel een onofficiële Mac-app van werd gemaakt.

Facebook-account steeds minder nodig

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook voor andere Facebook-apps is steeds minder vaak een account nodig. Bij de Rooms-app was het niet verplicht en bij de pas verschenen foto-app Moments kun je ook meedoen zonder Facebook-account. Facebook Messenger stelt nu dezelfde eisen als WhatsApp, uit dezelfde stal. Concurrenten zoals Kik en WeChat hebben ook aan een telefoonnummer voldoende en eisen niet dat je een Facebook-account hebt. De reden dat Facebook nu ook ervoor kiest, heeft vermoedelijk te maken met gebruikers: het haalt een extra drempel weg om de app te gebruiken. Met 700 miljoen Facebook Messenger-gebruikers is de app al erg populair. Maar er is ruimte voor meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2015, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.