Reacties voor: ‘Facebook Messenger bevat al verborgen betaalfunctie’

In code van Facebook Messenger zijn aanwijzingen gevonden om betalingen te doen. Facebook hoeft alleen nog maar de schakelaar om te zetten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Nooit van mijn leven!!

  2. Ook niet in mijn leven!!

  3. Ik zou niet willen dat Facebook straks ook gaat bijhouden wie ik wat verschuldigd ben…

  4. Ten eerste heb ik geen Facebook en er moet wel heel wat gebeuren wil ik daar ooit een account bij openen (heb gisteren net Whatsapp en mijn account verwijderd omdat ze naar mijn mening teveel ver-facebookt zijn).

    Maar voordat ik ooit via hun iets zou betalen! Als het mijn laatste mogelijkheid zou zijn om eten te kopen denk ik dat ik liever zou verhongeren…

  5. Facebook mooi geprobeerd, doe ik niet aan mee.

  6. Heb geen fb, ga wel pinnen voordat ik uit eten ga ipv een fb account te creëren.

  7. Hmmm mij lijkt het eigenlijk wel handig. Zo geld naar elkaar over te kunnen maken zonder dat je gegevens van rekeningen etc nodig hebt.

  8. De banken (waaronder ING) hebben ook een app, dan gebruik ik die liever terplekke…
    DUS…. ‘Zo, bedankt voor de leuke avond. Hoeveel heb je voor het eten voorgeschoten?’ ‘€22’ Ik pak m’n iPhone, start de ING app en even later geef ik het bedrag aan. ‘Wat is je bankrekening nummer?’ Ik toets het voorgezegde IBAN in, geef aan dat het onmiddellijk miet worden overgemaakt en na 2x de pincode is mijn “schuld” vereffent. We nemen hartelijk afscheid, in de wetenschap dat geld nooit in de weg mag staan van een goede vriendschap.

    (Einde verhaaltje, welterusten

  9. Wel interessant iets. Hyves heeft dit ook geprobeerd maar is niks geworden.

    Vraag me wel af of mensen het gaan gebruiken. Misschien enkel voor dingen die het daglicht niet kunnen verdragen (leuke foto’s verkopen enzo)

    Banken zouden eigenlijk iets in hun app moeten bouwen zodat je snel kan betalen aan je vrienden. Gewoon communicatie tussen 2 telefoons opzetten. Telefoons wisselen rekeningnr uit en je betaald. Klaar 🙂

  10. FB Messenger? Wat is dat??

  11. Origineel geplaatst door Willem
    FB Messenger? Wat is dat??

    dat vroeg ik me nu ook net af ;). Heb die echt niet op mijn iPhone!

  12. Waarom zou je een bedrijf dat er zijn business van heeft gemaakt om je privacy te koop te zetten nu ineens gaan vertrouwen met je betalingsgegevens en toegang geven tot je rekening?

  13. No thanks Mark!

  14. Wat dacht je van BUMPEN?? Dan heeft diegene ook gelijk geld van jou.

  15. We moeten niet vergeten dat in de VS bankzaken en betalingen vooral gedaan worden met creditcards en zonder pincode. Online betalen tussen privé personen gaat daar ook minder soepel dan in Europa. Dikke kans dat het daar wel aan zou kunnen slaan.
    Het is ook niet voor niets dat Apple met Apple Pay is gestart.

  16. Dit is super slim van Facebook. Laat wat code slingeren in de app zodat techneuten het vinden en massaal erover gaan praten. Kunnen we met z’n allen eerst even wennen aan het idee dat Facebook straks nog meer van zijn gebruikers wil weten. En Facebook weet meteen welke functies erin of eruit moeten voordat de launch ook maar is begonnen.

  17. In België hebben we de bancontact app. Even bedrag ingeven, QRcode genereren, code laten scannen in andere app, bevestigen en klaar is kees 🙂

    Info
    Dit dan toch liever dan via FB…

  18. @Mireille005: Want je hebt de illusie dat de ING niks doet met je betalingsgegevens…?
    Zeker het nieuws niet gevolgd? Ze zoeken de grenzen al op

    En ook de Rabobank doet mee.

  19. Facebook heeft twee gezichten en omdat die IS lui hun ‘kunsten’ op Facebook en Youtube vertonen, zou je deze bedrijven moeten boycotten.

  20. En de mensen die zeggen het NOOIT te gaan gebruiken zullen dat meestal wel doen.

    Ik niet, reden is simpel een etentje betaal ik helemaal of diegene die mij uitnodigt, iedereen die mij kent weet dat ik geen kosten deel, of ik betaal alles of hun doen dat.

    Dat terzijde, dit is pure onzin FB wil op deze manier nog meer gegevens verzamelen.

  21. “De betaling komt niet in de Nieuwsfeed te staan.”

    Hahahahahahaha! Nou, wat leuk! lol

  22. FB kijgt mijn saldo niet en de banken ook niet meer.
    Gebrek aan rente/rendement/privacy enz. enz.
    De garoeten aan al deze “publieksvriendelijke” (non-) humanitaire instellingen die ons maar vooral zichzelf voor de gek houden.
    En ApplePay ? 3x raden

  23. Doet me goed te zien hoe kritisch men hierover is. Dat geeft hoop 🙂

  24. Jaren geleden al FB eruit geknikkerd. Heb het zelfs geblokkeerd in mijn browser. En langzaam maar zeker worden meer en meer mensen FB kotsbeu…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.