Reacties voor: Berichtenfunctie verdwijnt deze week uit Facebook-app

Facebook verwijdert deze week de Messenger-functie uit de algemene Facebook-app. Ze willen daarmee verplichten dat je de losse Messenger-app gebruikt.

Reacties: 35 reacties

  1. Pffffff zonde en totaal onpraktisch. Kunnen we helaas niks tegen doen dus…..

  2. Dan stop ik gelijk met chatten via Facebook. Kan er slecht tegen om gedwongen te worden tot iets. Zeker als het Facebook alleen maar om t geld van nog een (noodzakelijk) “populaire” app gaat.

  3. Belachelijk! Eerst Swarm van Foursquare en nu dit… Moet ik voortaan de webbrowser maar gaan gebruiken en niet de Apps…

  4. Ligt het aan mij of…?
    Snap het nut niet van 2 aparte apps…

    Waarom niet alles in 1 houden?

    Ik ga niet meer chatten via fb dan. Heb wel whatsapp.

  5. Ik snap het toch ook niet echt en veel mensen niet als je naar de recensies kijkt van de chat app. Maar daar trekt fb zich idd niets van aan.

  6. @Brains: oh jawel hoor.
    Facebook account verwijderd.
    Hoppakee. Was het toch al een tijdje beu en deed er niet veel mee. Te veel reclame, teveel gemiep met instellingen voordat ke eindelijk eens kan zorgen dat niet iedereen alles kan zien. Dus account weg. Suc6 facebook. Cijfers lijken nog goed maar jullie zijn een stervend ras wat net zo aan het profiteren is als blackberry was. Over 5 jaar is facebook over en uit.

  7. Laatst Messenger juist verwijderd. Houd ik zo.

  8. Nu heeft de Facebook.app dus helemaal geen functie meer. En een ideale manier om van het nieuwsoverzicht af te komen. Gewoon alleen nog Messenger in gebruik.

  9. “Iedereen is verplicht”… Nou dat valt reuze mee hoor. Mijn Facebook account heb ik zojuist verwijderd.

    Ik ben nog prima bereikbaar via die andere dienst van Facebook; Whatsapp. En op het moment dat het met die App ook maar een klein beetje de kant op gaat als met Facebook smijt ik dat er net zo makkelijk uit.

    Ik ben prima bereikbaar voor mijn vrienden en als ik wil weten wat ze zoal aan het doen zijn ga ik gewoon ouderwets op bezoek.

    En er blijven nog genoeg alternatieven over voor diegene die heel erg ver uit de buurt wonen.

  10. Dag facebookchat dus

  11. En waarom is het hebben van een aparte app ook al weer slecht? Voor whatscrap hebben jullie toch ook een aparte chatapp? Ik zie het probleem niet, de fb app wordt er alleen maar minder bloated door.

  12. @v8x: Natuurlijk is er voor WhatsApp geen aparte chatapp, want het ís een chatapp. 😛

    Het probleem van meer aparte apps is dat het nogal onoverzichtelijk wordt. Wellicht zal niet iedereen het daar over eens zijn, maar ik vind het persoonlijk makkelijker als alle functies zich in één app bevinden. Hopelijk verdwijnt de functie niet van Paper, gebruik deze app echt graag en de chatfunctie functioneert prima. Meer apps verbruiken alleen maar meer van je capaciteit. En Facebook moet zonodig al constant cachen, waardoor je geheugen snel vol zit. Althans, zeker als je een 8 GB iPhone 4s hebt waarvan met iOS 8 bèta maar 5,4 GB ‘user-accessible’ is. 😛

  13. Ik vind het gezeur ook onbegrijpelijk. Ik stoor mij al jaren aan de ongelooflijk trage Facebook-app die ik voornamelijk voor de newsfeed en berichten heb gebruikt. Door de Messenger te ontkoppelen kan ik mijn chatactiviteiten volledig gescheiden houden zonder constant mijn Facebook-app te moeten checken.

    Daarbij komt dat de Messenger-app een fijne app is, zeer licht en simpel in gebruik. Uiteindelijk vind ik het fijner als een website van formaat Facebook met een overweldigend aanbod aan functies de apps behapbaar houdt. Facebook’s Paper-app schijnt ook een hele verbetering te zijn.

  14. Chatten via Facebook heeft als voordeel dat je chat met vrienden die meestal op dat moment dan ook online cq met Facebook bezig zijn en niet met iets anders. Is dat in die aparte FB messenger ook zo dan? Zo niet dan inderdaad geen enkele toegevoegde waarde.

  15. Let maar op… Ooit wordt dit samen gevoegd met whatsapp…

  16. Hmm ik gebruik alleen de mobiele site van Facebook (m.facebook.com). Ik ben benieuwd of het daar ook voor gaat gelden.

  17. Facebook wil heel graag in je adressenboek kijken, alleen staat die mogelijkheid bij veel mensen in FB uit. Door nu iedereen te forceren naar Messenger hopen ze alsnog toegang te krijgen. Ik blijf lekker Telegram.

  18. Wat gebeurt er met je oude berichten, worden die automatisch ingeladen?
    Ik vermoed dat het gaat om verschillende privacy policies die nu gebruikt kunnen worden: verschillende rechten voor facebook-delen. Nu stond alles beschreven in 1 policy, die was niet door te komen.

  19. Ik vond de chatfunctie in de facebook app toch al irritant. Nu gaan mensen teminste massaal berichten sturen via WhatsApp en niet meer via Facebook.

  20. Het bespaard wel data bij mensen aangezien hij niet steeds heel veel data hoeft binnen te halen als je alleen een berichtje wilt beantwoorden. Had de app eigenlijk toch al geïnstalleerd.

  21. Jammer. Alles in één app is wel zo efficiënt.

  22. Qua gebruik verandert er niks aangezien je nog steeds meldingen krijgt in je Facebook app en je ook via de chatknop in facebook switcht naar de chatapp zonder dat je dat eigenlijk door hebt. Wat een commotie allemaal weer zeg van sommigen hier pff

  23. Ik gebruikte de berichtenfunctie sowieso al nooit, dus dit maakt voor mij niks uit. Ik vind dat Facebook steeds vervelender wordt. Ik zie veel meer advertenties dan eerst, en ik ben er nog steeds niet achter wat iedereen precies van mij kan zien. Misschien deactiveer ik mijn account een maandje om te kijken hoe dat bevalt.

  24. @Daniel: En dan weer her-activeren. Gaat dat?

    Nee, ik verwijder mijn account niet. Heb veel ste veel buitenlandse contacten die ik alleen kan bereiken via Facebook en mail.

    Ik vind het wel zonde dat Facebook zo ‘gedwongen’ doet. Toen Facebook nog de Chat-Heads had vond ik het wel leuk. Nu, met de aparte app, is dat ‘leuke’ van de Facebook app helemaal weg.

  25. @v8x: @Kallt: Toen ik Facebook veel gebruikte als communicatiemiddel vond ik dat ook. Heb Messenger nog aardig gepromoot toen dat uitkwam. Nu wil ik dat echter niet meer, maar word ik ertoe verplicht omdat Facebook nog een app in de top 10 wilt. Dit betekent vooral dat mensen zoals ikzelf Facebook niet meer zullen gebruiken voor (mobiele) communicatie.

    De chat-functionaliteit wordt alleen maar uitgeschakeld. Het icoon blijft mogelijk ook gewoon bovenin staan. Het is maar afwachten of de Chat Heads en de messing functionaliteit werkelijk uit de app worden verwijderd, maar ik denk voorlopig niet.

    Ik snap het wel, ze gaan Apple, Google en anderen achterna in de “1 functie per app” filosofie. Het KISS-principe ‘werkt’ gewoon (Keep It Simple, Stupid). Zeker mobiel.

    Origineel geplaatst door Tine
    Chatten via Facebook heeft als boordeel dat je chat met vrienden die meestal op dat moment dan ook online cq met Facebook bezig zijn en niet met iets anders. Is dat in die aparte FB messenger ook zo dan? Zo niet dan inderdaad geen enkele toegevoegde waarde.

    In Messenger heb je ‘zelfs’ een lijst met alle online vrienden, dus wat dat betreft kan dat een toegevoegde waarde voor je betekenen.

    @Metz: Denk ik ook. Ze hebben WhatsApp niet voor de lol gekocht.

    @Bert: Nope, veel mensen kunnen een app niet installeren, dus de mobiele website zal altijd blijven. Als ze iPhone gebruikers beginnen door te sturen, dan kun je dat na een jailbreak ongedaan maken door je user agent te veranderen.

    @gabor: Berichten worden áltijd ingeladen, Facebook messing is een clouddienst vergelijkbaar met iMessage en Telegram, met het verschil dat Facebook berichten permanent opslaat tenzij je ze verwijdert (goede kans dat ze het alsnog bewaren).

    @Nick: Dat is vervelend! Gelukkig kun je meldingen per app instellen 😉 Van app wisselen valt de ‘mobiele generatie’ gebruikers vast wel op, oudere generaties zullen dat inderdaad niet zo gauw beseffen (wat bij ouderen kan leiden tot problemen omdat de Nieuwsfeed ontbreekt in Messenger).

    @Maurice: Yes, deactiveren en dan een jaar later reactiveren is prima mogelijk! Maak eerst maar een back-up van je gegevens voor de zekerheid. Als je fan bent van de Chat Heads, installeer dan Facebook’s Paper uit de US App Store.

  26. Facebook kan mij tot niks verplichten! Mooi niet dat ik een aparte messenger app ga installeren, ik heb zojuist juist apps verwijderd (10!!) die ik bijna nooit gebruikte.
    Teveel apps wordt mega irritant en onoverzichtelijk. Dus die aparte messenger app ga ik mooi niet installeren. Dan kijk ik wel op mn laptop als iemand een keer een berichtje stuurt.

  27. Messenger zal in de toekomst geintergeerd worden in Whatsapp. Oftewel gebruikers van Facebook kunnen dan automatisch ingeladen worden bij Whatsapp. Zeer slimme zet van Facebook. Whatsapp word dan nog praktischer en de aantrekingskracht naar Facebook nog beter.
    Dan nog een intergratie met Instagram, en je wereld is compleet….

  28. Ik heb hier nog een oudere ipod touch waarop IOS7 installeren niet mogelijk is, wanneer ik hierop de messenger app wil installeren geeft hij aan dat ik IOS7 moet hebben om messenger te kunnen installeren. Dus op deze ipod touch kan ik het al vergeten om nog verder te kunnen chatten op facebook.

  29. Hoe onlogisch kan je het maken?lol ik ga echt geen extra app downloaden hoor daag

  30. Heb die app juist verwijderd omdat hij mijn batterij leegtrok.

    Ik baal ervan dat ik aan Facebook vast zit (want daar zit immers iedereen) terwijl ik het eigenlijk een akelig bedrijf vind.

  31. Ik heb geen probleem met Messenger

  32. @Martijn: Dubbele reclame inkomsten?
    Iets anders kan ik niet verzinnen

  33. Na het ook onlogisch te hebben gevonden, vind ik het nu juist super fijn om een aparte chat app te hebben. Niet meer facebook app openen, newsfeed laden.. Verdwaald raken in newsfeed.. “Oja ik had een berichtje” Iedereen in handbereik zonder dat gesleur van facebook zelf. Nu nog Messenger voor OS X en ik ben gelukkig.

  34. Dit zou een goede reden kunnen zijn.
    Controle over je Iphone, door middel van ongevraagde toegang tot je microfoon en camera. Waar en wanneer ze maar willen. En je hebt daar zelf toestemming voor gegeven.

  35. Iedereen heeft toch Whatsapp. Waarom chatten mensen met Facebook. Ik dwing ze gewoon te chatten via Whatsapp door zelf niet te antwoorden op Facebook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.