Reacties voor: Facebook dringt Facebook Messenger op voor privéberichten

De Facebook-app voor iPhone en iPad laat je mogelijk een melding zien dat je Facebook Messenger moet installeren om privéberichten te versturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Lijkt mij sterk, want Fb heeft juist met laatste update messenger geïntegreerd in de reguliere Fb app. Screenshot is dan ook van voor de update!

  2. Waarom moet ik voor 1 partij 2 apps gebruiken ? Dit is voor mij reden chat-functie niet te gebruiken.

  3. Als ik een privébericht typ in Facebook en op ‘stuur’ klik wordt automatisch Facebook Messenger geopend en wordt het bericht met die app verstuurd…

  4. Origineel geplaatst door Bas Voet
    Als ik een privébericht typ in Facebook en op ‘stuur’ klik wordt automatisch Facebook Messenger geopend en wordt het bericht met die app verstuurd…

    Als je facebook messenger verwijderd heb je als het goed is daar geen last van.

  5. Gebruik die functie toch niet…

  6. Hier ook al sinds 13/11. Weet ik door installatie fb op gloednieuwe 5s die dan aankwam

  7. Ik gebruikte de messages app toch al buiten de Facebook app om, voor mij verandert er dus helemaal niets.

  8. Ik heb een tijdje de Facebook messenger gehad. Op zich niet verkeerd als je veel met bepaalde mensen chat, maar later heb ik hem toch weer weggehaald. Ik vind het toch handiger om het binnen één app te hebben. Facebook moet zich niet nóg dwingender opstellen dan ze al doen, want dat irriteert de gebruikers steeds meer. Nieuwe privacy regels waarmee je onder vrienden gedeelde berichten en foto’s door de settings van anderen wel overal terecht kunnen komen, veroorzaken veel onrust.

  9. Dit is oud nieuws, dit heb ik al sinds de laatste update van Facebook.

  10. Heb dit ook al gehad. Het volstaat om de Facebook even af te sluiten en te herstarten.
    Ik vond het ook handig om tijdens het surfen op fb even te chatten.. De chatheads moesten dit zogezegd nog aangenamer maken
    Als je nu altijd moet switchen

  11. Alles binnen een app, en ik gebruik facebook messenher alleen maar voor contact met mensen die geen whatsapp hebben

  12. Ik gebruik de messenger. Heel irritant dat je min of meer verplicht wordt om de meldingen aan te zetten. Ik overweeg het eraf te gooien. Ik wil helemaal geen meldingen.

  13. @Jack: Je kan toch gewoon notificaties uitzetten voor FB messenger in de generieke settings van je iPhone?

  14. Grappig Ik heb de Facebook app van mijn iPad n iPhone gehaald. Ik heb mijn prikbord ook uitgezet. Mensen kunnen mij alleen privé berichten sturen. En die komen dus op de fb messenger. Geweldige oplossing voor mij. Zo blijf ik fb gebruiken en niet voor alle overbodige nieuws van vrienden maar alleen privé messenger.

  15. Het lijkt me handiger om ook berichten in dezelfde app te kunnen doen.

  16. Als ze nu ook ff stoppen met dubbele meldingen, ben ik ook blij.
    Chat ik in messenger, krijg ik ook notificatie in facebook dat ik een bericht heb. Zat ook aan te denken die zooi te verwijderen, door die dubbele meldingen ..

  17. Ik ben al een week geleden moet overstappen op facebook messenger. De chat opende gewoon al niet meer

  18. Dit heb ik al een week. Je kan het systeem omzeilen door de app te downloaden, het in te stellen en het daarna opnieuw wissen. Alleen wordt je na een dag of twee opnieuw verplicht om de app te downloaden.

    Ook geen mogelijkheid om de melding uit te zetten met de vraag of ik notificaties wil aanzetten. De melding verschijnt elke keer wanneer ik het open.

    Mijn mening? Ik vind het heel stom dat ze op deze manier proberen om te concurreren met whatsapp en andere messaging apps! Laat de keuze toch aan de gebruiker, facebook app opzich was al een flop. Nu is het helemaal omzeep, heel de tijd switchen tussen apps om een berichtje te lezen of versturen.

  19. Dit is werkelijk belachelijk…

  20. De enige voordeel van FB Messenger is dat met traag internet niet eerst je hele pagina moet inladen, gewoon meteen chatten.

    Maar pushen vind ik dan te ver, ook al gebruik ik de app wel, er zijn genoeg die geen aparte app daarvoor willen.

  21. @NnN: vooral Whatsapp de voorkeur geven met hun slome rot service.

  22. Als ze dit gaan doen zou ik het echt belachelijk vinden regel lekker al je diensten in 1 app wat een onzin

  23. Origineel geplaatst door Chris
    Ik gebruikte de messages app toch al buiten de Facebook app om, voor mij verandert er dus helemaal niets.

    Wat er voor jou is veranderd is dat je de Chat Heads en chat-omgeving in de gewone Facebook app niet meer kunt gebruiken.

    Origineel geplaatst door aRi
    @Jack: Je kan toch gewoon notificaties uitzetten voor FB messenger in de generieke settings van je iPhone?

    Volgens het artikel blijven ze je dan met regelmaat aan de kop zeuren om het aan te zetten. Je weet wel, wat je vaak ook hebt met applicaties die locatiedata gebruiken.

  24. Hier ook moeten overschakelen naar FB messenger. Laatste tijd kreeg ik steeds een pop-up die ik kon sluiten. Nu kreeg ik pop-up met de melding dat mijn berichten verplaatst zijn en dat ik messenger MOET downloaden om mijn berichten te lezen en versturen.
    Waarom niet bij het oude laten? Heb nu al 3 apps voor FB… De standaard app, FB paginabeheer en nu nog eens messenger. Wat is het volgende? Aparte foto-app?

  25. Origineel geplaatst door maarten
    Hier ook moeten overschakelen naar FB messenger. Laatste tijd kreeg ik steeds een pop-up die ik kon sluiten. Nu kreeg ik pop-up met de melding dat mijn berichten verplaatst zijn en dat ik messenger MOET downloaden om mijn berichten te lezen en versturen.
    Waarom niet bij het oude laten? Heb nu al 3 apps voor FB… De standaard app, FB paginabeheer en nu nog eens messenger. Wat is het volgende? Aparte foto-app?

    Aparte push berichten app 😉

  26. Die melding krijg je alleen als je facebook messenger ook op je telefoon hebt staan. Dan verander ook het middelste icoontje in je facebook-app.

  27. Hier in Engeland is het al volgens mij al volledig geïntroduceerd dat hij switcht tussen Facebook app en Messenger app als je chat/privé berichten wil zien.

  28. Ze zouden eens werk mogen maken van het melding systeem, als ik de chat op ipad gebruik blijft men iphone steeds meldingen vertonen. en visa versa! om zot van te worden.

  29. Als ik in mijn Galaxy SII privé berichtenbox opende kreeg ik ook altijd de melding: “Installer FaceBook messenger en u leest uw privé berichten makkelijker.”
    Ik klikte steeds op “NIET NU!!”
    Vandaag kreeg ik een melding: “Uw privé berichten zijn verplaatst. Installeer faceBook messenger en u kunt ze weer lezen.”Nu kan ik mijn privemail niet meer in, op FB op mijn gsm.
    Met andere woorden, die faceBook messenger zal en moet ik installeren. Of ik dat nou wil of niet. Nou, dan lees ik m’n privé berichten toch mooi niet. Laat ik ze gewoon staan tot ik thuis ben.

  30. Als het zo gedwongen moet gebeuren dan hoeft het voor mij niet meer ,ik overweeg ernstig om mijn facebook profiel te verwijderen

  31. Kunnen mensen waarmee je niet bevriend bent op Facebook en die je telefoon nummer niet hebben, je toch berichten blijven sturen als je deze nieuwe messenger app instaleert?

  32. Ik heb de facebook messenger app ook al van mijn smartphone gegooid. maar gevolg is, dat ik nu enkel nog op mijn laptop in mijn facebook berichten kan. Op mijn smartphone lukt dat niet meer tenzij ik die app terug download. Maar ik wil hem echt NIET meer hebben. Zeer irritant. Weet iemand hoe ik toch terug in mijn berichten kan op mijn smartphone?

  33. @Sylvie: Via de mobiele website kan je dat 🙂

    En vind ik inderdaad niet kunnen dat ze dit forceren. Heel wat mensen gaan inderdaad de app installeren omdat ze denken niet anders te kunnen, maar mij verkiezen ze toch eerder door dit soort stunten.

  34. Gewoon messenger downloaden als fb het vraagt en TIJDENS de installatie terug verwijderen.

  35. Ik kan nog altijd gewoon via FB chatten, maar als mijn vriendin inlogt op mijnhsm, wordt ze verplicht om messenger te gebruiken. Terug verwijderen maakt geen verschil.
    Heeft dus alles te maken met de persoon & niets met gsm of FB-versie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.