Reacties voor: Facebook werkt aan Houseparty-kloon met de naam Bonfire

Facebook werkt aan Bonfire, een groepschat-app die lijkt op Houseparty. Facebook Bonfire moet in de herfst van 2017 uitkomen.

Reacties: 4 reacties

  1. Wat ik mij afvraag: bestaat er geen mogelijkheid om een app/idee te patenteren zodat grote partijen als Facebook, Google, Microsoft, etc. daar niet aan kunnen komen? Er wordt naar mijn idee teveel gepikt. Heb je een goed idee en een succesvolle app, dan wordt hij gewoon schaamteloos nageaapt en sterft jouw app een stille dood. Op deze manier kun je toch als kleine ontwikkelaar niets unieks meer lanceren?

    Soms word je weleens opgekocht maar meestal wordt je idee gewoon gestolen…

  2. @Kijkwijzer: dat kan wel maar dan moet je het allemaal heel goed omschrijven en beschrijven zodat er geen speld tussen te krijgen valt en ze niet met een minimale verandering claimen een heel andere app te hebben maar die exact hetzelfde doet wat jouw app doet of kan! Boeven zijn het gewoon..

    Kijk maar naar dat verhaal over nightshift..

  3. Alle nieuwe functies kan ik al niet meer bijhouden. Het zomaar kopiëren van ideeën is Facebook zijn dingetje geworden. Ipv zelf wat bedenken gewoon lekker kopiëren. Misschien ligt het aan mijn leeftijd maar ik heb het idee dat mijn vrienden ook steeds minder posten (ik zelf ook). Vroeger ging ik nog wel eens inchecken wanneer ik ergens was.. nu kan ik me niet herinneren wanneer ik dit voor het laatst gedaan heb. De onoverzichtelijke interface, de vele reclame’s irriteren me en weerhouden me ook om de andere functies te willen ontdekken.

  4. Patenteren van een vrij algemeen idee als dit lijkt me niet zo’n goed idee.

    Wat is er zo uniek aan dat je dit wil patenteren?

    Jammer voor de eerste uitvoerder van een idee, maar als ze dat crappy doen (dus ook: weinig marketing/ruchtbaarheid geven) dan vind ik het prima dat een grote partij dat even beter doet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.