Reacties voor: Facebook wil bedrijven laten whatsappen met klanten

Facebook wil bedrijven laten WhatsAppen met klanten, zegt de financieel directeur van Facebook. Het bedrijf zou er zelfs geld voor kunnen vragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ben erg benieuwd wat dit zal betekenen voor bedrijven. Zullen ze dan alleen een naam krijgen of ook een telefoonnummer. Dat je bijv. naar een 0900 nr moet appen.

  2. Daar zie ik de meerwaarde wel van in!

  3. De toegevoegde waarde komt niet uit het feit dat Whatsapp er geld voor gaat vragen maar uit de behoefte van welk bedrijf dan ook om (excellente) dienstverlening te willen bieden aan haar klanten. Dus waarom bieden organisaties niet nu meteen een WhatsApp optie aan haar klanten aan? Het kan nu ook….

  4. Hmm ja gratis data van klanten/bedrijven..

  5. Moeten ze whatsapp ook laten gebruiken met gebruikersnamen ipv alleen telefoonnummer. Zou wel handiger zijn!!

  6. Met m’n bedrijf communiceer ik al langer met sommige klanten over WhatsApp. Het is een snellere manier van communiceren dan mail en maakt het ook een stuk persoonlijker. Dan spreek ik voornamelijk over B2B communicatie en dan specifiek (kleine-)ondernemers.

    Voor B2C zie ik veel voordelen omdat het lekker laagdrempelig is en foto’s/video’s zo meegestuurd kunnen worden.

    Valkuilen voor bedrijven zie ik nog wel. Want hoe implementeer je dit in hemelsnaam? Je moet zorgen voor reten snelle reactietijden, koppeling voor CRM, opvolging aan klachten afhandeling kunnen geven. Allemaal zaken die voor FB en Twitter wel op te lossen zijn.

  7. Dit vind ik een mooie zakelijke toepassing. Je stuurt een code via WhatsApp naar het nummer en je krijgt een top 5 van best-passende producten.

  8. Origineel geplaatst door Harald
    De toegevoegde waarde komt niet uit het feit dat Whatsapp er geld voor gaat vragen maar uit de behoefte van welk bedrijf dan ook om (excellente) dienstverlening te willen bieden aan haar klanten. Dus waarom bieden organisaties niet nu meteen een WhatsApp optie aan haar klanten aan? Het kan nu ook….

    Gebeurt al hoor, zo zit essent op whatsapp, google maar.
    Het verschil is dat facebook er geld voor wil vragen aan de bedrijven. Maar dat die chats dan wel prominenter in je timeline komen.

  9. Kijk, de politieke oplossing in zakelijk IT land… we noemen reclame gewoon communiceren!

  10. @Anthony Looij: Desktopversie verkopen aan bedrijven met speciale interface

  11. In India gebeurt dat al, ook in eenvoudige situaties. Eten laten bezorgen via whatsapp 👍🏻

  12. Ik vind Twitter en Telegram toch echt laagdrempeliger: ik hoef niet per se mijn gegevens zoals mijn naam of telefoonnummer te delen met het bedrijf.

  13. Ik vind als consument dat er nu al genoeg ingangen zijn. En merk ook dat verschillende platformen naast elkaar, vertroebelen.
    Voor mij heeft nog een manier geen toegevoegde waarde.
    FB en Twitter zijn vaak ook doorzoekbaar voor anderen en dat maakt delen van oplossingen sneller. Bij WA kan dat niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.