Reacties voor: Officiële Facebook-app neemt steeds meer ruimte in

De Facebook-app is het afgelopen halfjaar enorm in omvang gegroeid. Dat komt omdat diverse afbeeldingen en bestanden meermaals voorkomen, waardoor de app tientallen MB's extra ballast meesleept.

Reacties: 30 reacties

  1. Heb het vaker gehoord dat mensen alle dataverbindingen uit hadden staan, en dat FB toch data bleef verbruiken. Hoor steeds meer dat mensen de app eraf gooien en de browserversie gaan gebruiken. Blijft een eng bedrijf dat FB…

  2. Daarom gewoon de mobiele versie via safari gebruiken. Gaat goed en kost amper batterij. En chatten doe ik wel via de vast computer. Daar heb je ook weer een energie slurpende app voor nodig.

  3. Zou heel fijn zijn als Apple maatregelen neemt. Hij verzamelt soms meer dan 1 GB aan data!

  4. Idd, van de week ruim 700 mb. Even verwijderen en opnieuw installeren 😉

  5. Een van de redenen waarom ik al een paar jaar geen Facebook meer heb. Ik raad het iedereen aan

  6. De Facebook app neemt op mijn iPhone 5s 318,1 MB in beslag, hiervan zijn 68,5 MB ‘Documenten en Gegevens’. In het buitenland had ik mijn 4G uitstaan voor Facebook, en toch kreeg ik (zoals Patrik al aangaf) gewoon push-notificaties van de app binnen. Als ik de Facebook app dan opende, gaf deze aan dat er geen internetverbinding beschikbaar was

  7. Origineel geplaatst door Alex
    In het buitenland had ik mijn 4G uitstaan voor Facebook, en toch kreeg ik (zoals Patrik al aangaf) gewoon push-notificaties van de app binnen. Als ik de Facebook app dan opende, gaf deze aan dat er geen internetverbinding beschikbaar was

    Da’s op zich niet heel gek, want de push-notificaties komen via de servers van Apple (dat is systeem-data), en niet via het dataverkeer van de app.

  8. Ja, dan maak ik meteen maar van de mogelijkheid gebruik.
    Vraag: Als je een update hebt op je iphone , en deze is 100 mb , komt deze 100 mb dan bij de al bestaande data van de app, of wordt de bestaande app vervangen.

  9. Ik begin er ook steeds harder aan te denken om die app eraf te gooien… Het uitzetten van notificaties heeft hem al zo goed als onzichtbaar en overbodig gemaakt

  10. De Facebook app neemt inderdaad veel ruimte in. Op mijn iPhone (7 Plus) neemt FB zelfs de mééste ruime in: 672 MB. Dat is dus enorm! Daarnaast neemt de aparte chat app Facebook Messenger ook nog eens 285 MB in. Samen is dat bijna een gigabite! Erg irritant!

  11. Gebruik al tijden Friendly. Max 40mb voor de app en mogelijkheid tot legen van cache mocht het een keer oplopen. Enne….messenger gewoon gebruiken in de app ipv die extra app van FB te moeten hebben.

  12. Heb zojuist even de app verwijderd van de ipad en er weer opgezet, van 537 MB naar 255 MB, snel verdiend die MB’s.

  13. Was belangrijke reden om hem van mijn telefoon af te kegelen.

  14. Daarnaast zouden ze die app beter eens aanpassen voor de 12,9 inch iPad Pro!

  15. Echt een irritante eigenschap van de facebookapp. Ook Twitter en Instagram hebben dit. Opnieuw installeren is een prima oplossing maar een knop om de cache te legen zou mijn tip/wens aan de bouwers zijn!

  16. Download gewoon in de App Store Friendly dan ben je van al je problemen af! Is een app die alleen een webpagina van FB laad en ook instagram. Plus je kan browser cache verwijderen, TouchID en voor 1 euro denk ik kan je advertenties verwijderen.

    Echt een aanrader!

  17. Origineel geplaatst door Marcel
    Echt een irritante eigenschap van de facebookapp. Ook Twitter en Instagram hebben dit. Opnieuw installeren is een prima oplossing maar een knop om de cache te legen zou mijn tip/wens aan de bouwers zijn!

    Twitter al een aantal weken de optie om de cache te leren ingebouwd in de app

  18. Van 811mb (!!!) naar 269mb na een goede tip hierboven… Oude app eraf halen en de laatste versie erop… Prima! Heb overigens een 6s.

    Was goed om dat ook even met Instagram te doen… van 891mb naar 64,9mb

    Inderdaad, een ‘delete cache’ button zou prettig zijn…

  19. Hij is al een paar keer genoemd maar Friendly is een echte aanrader. Geen irritante gesponsorde links en reclame. Tijdlijn in de juiste volgorde (op tijd!) en hij laadt erg snel. Ik heb meteen 0,99 uitgegeven om de reclame te verwijderen en de ontwikkelaars te steunen.

  20. Origineel geplaatst door Robert
    Hij is al een paar keer genoemd maar Friendly is een echte aanrader. Geen irritante gesponsorde links en reclame. Tijdlijn in de juiste volgorde (op tijd!) en hij laadt erg snel. Ik heb meteen 0,99 uitgegeven om de reclame te verwijderen en de ontwikkelaars te steunen.

    Let wel op waar je allemaal je wachtwoord invoert van Facebook bij niet officiële apps. Zijn vaak zat bedrijven/app developers gehackt via website etc. Alle gegevens lagen op straat.

  21. Gewoon verwijderen die onzin het is nergens voor nodig, en eventueel als je zo graag wil kijken de browser versie werkt prima.
    En inderdaad op mijn Ipad eens Friendly gezet is ook prima, maar de app komt op mijn Iphone niet meer terug ook snapchat niet en andere sociale media meer.

  22. Ik had er, zoals zovelen ook last van.. De optie voor mij… ITunes openen, titanic (of een andere film, als ie maar groot genoeg is) proberen downloaden.
    Bij oa de app van fb komt dan “opruimen” te staan en maakt de app weer onder de 200 mb
    Waarom zit deze optie niet standaard in iOS?

  23. @Brosc: Deze manier gebruik ik reeds enkele maanden en helpt echt goed!
    Alleen gebruik ik de film ‘Gone with the wind’. Is nog een stuk groter in omvang dan ‘Titanic’.

  24. Ook allerlei datingapps nemen steeds meer ruimte in, soms tot wel 1 GB. App deleten en opnieuw downloaden en inloggen zorgt dat je weet tot de originele afmeting komt.

  25. Friendly is het codewoord!!

  26. @ruud: bestaande app wordt vervangen

  27. Hmm heel spijtig voor de Facebook app, maar mede door ervaringen en dit artikel heb ik de app toch maar van mn telefoon gegooid. Je zou verwachten dat een bedrijf waar zoveel geld en expertise zit in ieder een deugdelijke app kan bouwen, maar I guess not. Wellicht dat de app er weer opkomt als Facebook dit wel kan..

  28. Daarom heb ik geruime tijd geleden de apps al verwijderd. De browsreversie op de iPad werkt prima, net als op de telefoon. Messenger, die heb ik ook niet. Op mijn mobiel kan ik de berichten niet bekijken. Op mijn iPad wel. Tja, dat moet ik soms even wachten totdat ik een berichtje kan lezen..

  29. @Ingrid: je kunt ook de “m”.facebook vervangen voor “www” en dan zie je de desktop pagina van facebook en kun je wel je berichten lezen en beantwoorden.

  30. Mmm goede tips hier. Heb een iPad air2 met maar 16 GB dus Facebook app al lang geleden verwijderd. Maar nooit over nagedacht dat ik de website kon gebruiken😄
    Wat zou ik toch moeten zonder iCulture en de tips van lezers😊👍🏼
    Dank u 🙏

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.