Reacties voor: Apple’s Greg Joswiak: ‘Face ID komt naar meer apparaten’

Ook een rol weggelegd voor Touch ID
Apple's Greg Joswiak hint naar meer apparaten met Face ID. In een interview zegt hij dat dat Face ID nog verder uitgebreid wordt en verklapt dat Apple Face ID naar meer apparaten brengt. Betekent dit echt het einde van Touch ID? Zover is het nog lang niet, want er is ook een rol weggelegd voor de vingerafdrukscanner.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Bedoelen ze dan ook oudere modellen?

  2. Het blijft een raadsel voor mij waarom touch-ID zo ondergeschoven is. Leuk, dat face-ID een bijna vullend beeldscherm mogelijk maakt en veel nauwkeuriger identificeert dan touch-ID. Vervelend, is mij uitgelegd, is dat face-ID altijd gelijk activeert als je iets doet dat is beveiligd. Een betaling of bestelling die klaar staat waarover je nog twijfelt … gedaan! Een vertrouwelijke app met je dikke vinger per ongeluk aanklikken … geopend! Maar ook: in de autohouder Carplay activeren lukt niet, tenzij je de iPhone aankijkt… boem! Even uit je ooghoek je agenda checken tijdens een gesprek lukt niet, tenzij je ‘m pontificaal op tafel legt en erin kijkt.
    Allemaal situaties waar touch-ID een uitkomst is. Vanwege de bovenstaande uitleg die mij door een verkoper is gegeven hoef ik geen face-ID en zie ik niet waarom face-ID zo dominant touch-ID heeft gemarginaliseerd.

  3. @Daan: Face ID naar oudere modellen zal niet gaan, is speciale hardware voor ingebouwd.

  4. @Walden: Bij elke betaling of bestelling of betaling moet je toch eerst zelf instemmen. Inderdaad als je op akkoord hebt geklikt gaat ie. Maar het moment om na te denken is daarvoor.

  5. Wat ik stuitend vind is dat we, afgezien van de laptops, nog steeds geen TouchID (of desnoods FaceID) op de rest van de Macs hebben, en dan bedoel ik niet op de Macs zelf, maar verwerkt in het magic keyboard, of dat nou bedraad is via USB of draadloos via Bluetooth, er moeten toch genoeg knappe koppen bij Apple zitten die dit kunnen oplossen, door een touch id sensor in het toetsenbord te verwerken waarbij er in het toetsenbord zelf een secure enclave of T2 achtige beveiligingschip wordt geplaatst, die lokaal op eigen intern geheugen van dit hypothetische toetsenbord zelf de gehashde vingerafdrukken bewaart, en over een beveiligd Apple specifiek communicatie protocol (welke voor deze toepassing zal gemaakt moeten worden) een handshake uitvoert met de in de bewuste Mac mini, iMac, iMac Pro of Mac Pro reeds aanwezige T2 chip, en dan als het ware de ok geeft voor iedere juiste vingerafdruk en daarmee de Mac, Instellingen of een betaling ontgrendeld/autoriseert?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.