Reacties voor: Face ID werkt in iOS 12 met twee gezichten

In iOS 12 kun je de gezichten van twee gebruikers registreren op een iPhone X. Tot nu toe was het beperkt tot één gezicht.
Lees het complete artikel → Face ID werkt in iOS 12 met twee gezichten

Reacties: 7 reacties

  1. ‘Als je de omschrijving leest lijkt het de bedoeling van Apple dat je twee uiterlijkheden van jezelf registreert.’

    Vrij logische omschrijving van Apple. Apple is er voor ‘iedereen’ zonder onderscheid te willen maken in ras, afkomst of seksuele geaardheid. Als onderdeel daarvan zou je transseksualiteit kunnen zien. Iemand die graag door het leven wil gaan als vrouw terwijl hij als man geboren is (of vice versa) kan problemen ondervinden bij het unlocken van de iPhone op het moment hij van “gedaante” verwisselt. Wellicht doordat meerdere personen hier melding van hebben gemaakt zijn ze hiermee aan de slag gegaan.

    Natuurlijk is dit ook handig te gebruiken voor een partner, vriend(in) of vertrouwelijk persoon, maar dit zal Apple niet zo uitleggen. Desalniettemin hoop ik dat de functie ook uiteindelijk in de publieke iOS versie overeind blijft.

  2. Of een nacht hoofd want face is werkt perfect behalve als je s’nachts even je tel wilt checken😴

  3. @Ad: Of dat je als vrouw binnenshuis je iPhone kunt gebruiken maar ook buiten op straat met je burka aan…

  4. Origineel geplaatst door Bram
    @Ad: Of dat je als vrouw binnenshuis je iPhone kunt gebruiken maar ook buiten op straat met je burka aan…

    Dat zou nu al geen probleem moeten zijn. En de uitleg van Ad snap klopt ook niet.. mooie gedachtegang is het wel. Maar dan stel je toch je faceid in? Want het is niet dat je terug veranderd om de dag ofzo

  5. Origineel geplaatst door Bram
    @Ad: Of dat je als vrouw binnenshuis je iPhone kunt gebruiken maar ook buiten op straat met je burka aan…

    😂😁 zou zomaar kunnen. Denk alleen niet dat je met burka aan, de iPhone een gezicht kan detecteren, want (zonder iemand voor het hoofd te stoten 🙄), is het dan eerder een object ipv gezicht weet iemand dit.

    Wellicht een leuk ding om te testen voor de betatester; kun je objecten scannen? Natuurlijk moet dan niet de instelling aan staan dat je in de camera kijkt (oogdetectie).

  6. @JustinK: Ik bedoelde het niet zozeer als definitief door het leven gaan, maar als in de zin van bijvoorbeeld een travestiet. Geboren als man maar in de vrije tijd door het leven wil gaan als vrouw.

    Ik begrijp ook wel dat je anders faceID opnieuw moet instellen.

  7. Dit klinkt veelbelovend, hopelijk kan ik een gezicht aanmaken met helm op.
    Handig voor als ik ga tanken, dan hoef ik niet meer de passcode in te voeren wanneer ik betaal met Apple Pay als ik met de motor ben.

    Zodra ik terug ben van vakantie ga ik uitproberen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.