Reacties voor: EyeTV Mobile: mobiele tv-tuner voor de iPad 2 #IFA

Elgato gaat de EyeTV Mobile uitbrengen, een tv-tuner voor de iPad 2. Op de IFA in Berlijn zal het accessoire voor het eerst te zien zijn. Voor 100 euro kun je straks op de iPad 2 tv-kijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Jammer dat die app dan ook nog even 3,99 kost… Is niet veel, dat snap ik, maar die horen bij elkaar, hardware en software…
    Op hun eigen website staat gratis, zie ik nu, maar in de app store 3,99. Wellicht na de IFA gratis of zo?! (edit: in US store ook $4.99 nu)
    Maar nu *net* aan de leuke kant van die streep van 100 euro… Die gaan we in de gaten houden… 😉

  2. Heel leuk als je alleen naar ‘free-to-air’ zenders wenst te kijken. En dat zijn er niet veel. Wel een min dat dit niet in het bovenstaande bericht staat. lijkt mij wel essentieel.

  3. Had van Apple zelf kunnen zijn, met zo’n prijskaartje. Heb vorig jaar zo’n dvb tuner usb stick voor m’n netbook gekocht voor 15 euro, incl software!
    Laat dit vanwege de dockconnector nou 5 euro duurder zijn, maar 99 Euro???

    En inderdaad: alleen Free To Air zenders kun je er mee ontvangen, had voor dat bedrag makkelijk een kaartlezer model kunnen zijn, met een klikmagneetje aan de iPad2 te hangen 🙂

  4. Een netbookje heb je tegenwoordig ook al voor 200 euro, stikkie van 15 euro erbij en klaar, nog leuk netbookje ook.

  5. Origineel geplaatst door Briano
    Heel leuk als je alleen naar ‘free-to-air’ zenders wenst te kijken. En dat zijn er niet veel.

    Goeie aanvulling! Wanneer je regelmatig onderweg bent in het buitenland is dit een andere verhaal. In veel landen zijn er betrekkelijk veel Freelance-to-Air zenders…

  6. Ik ga dit ding wel aanschaffen…
    je kan er bij wijze van spreken in de bus of in de auto tv mee kijken…..

    De prijs zal heus wel zakken op een gegeven moment voor dergelijke apparatuur. In het begin ware dat soort tuners voor laptops en pc ook erg duur maar op een gegeven moment zakt dat vanzelf, bij de ipad gaat dat ook wel gebeuren. Ik snap de prijs wel….

  7. Leuk allemaal maar ik geloof dat KPN en Ziggo binnenkort een app. uitbrengen waarmee je de televisiezenders kunt bekijken waarvoor je bij die bedrijven een abonnement hebt. Geen losse apparaten maar gewoon een app. :-))

  8. Kansloos
    Ik kan uit eigen ervaring spreken dat een soortgelijke opstelling (en dat heeft niets met de ipad te maken) een beroerd ontvangst geeft. heb nokia telefoon, tv, lcd van lenco en laptop met antenne geprobeerd en het is allemaal k.T. Wat lijkt te werken is een actieve antenne zo groot als een iphone aan te sluiten en dan gaat het .
    Nadeel is dan duidelijk.

    Spoelen maar…

  9. De app die nu in de store staat is bedoeld samen te werken met een Elgato EyeTV USB-tuner die je aansluit op je Mac. Je kunt dan op je iPhone of iPad opnames die de EyeTV gemaakt heeft via internet laten streaken. Ook live TV kun je streamen. Wel met vertraging, maar afhankelijk van je verbinding niet echt veel…

  10. Ik vind het vet, maar beetje duur. Die Tivizen is trouwens € 119,95. Dus veel verschilt het niet.

  11. Digitenne kijken kun je dus vergeten want er past geen keycard in voor de betaalde zenders. (was al opgemerkt door anderen). Lijkt me beter als ze met een draadloze unit uitkomen met een keycard lezer voor oa digitenne. Dan kun je alles en als je die dan als een soort docking aan kunt bieden is het helemaal mooi af. Anysee heeft al tuners kleiner dan pakje sigaretten waar gewoon een kaart in past. die sluiten ze aan via USB maar streaming is naar mijn idee ook uitstekend te doen.. enfin dit zal het dus voor mij niet worden, 3 zenders kijken die free to air zijn.. no thanks..

  12. Ja dit is natuurlijk geen ding wat je in een normale ruimte gaat gebruiken waar je al een normale tv heb. Dit gaat natuurlijjk veel verkocht worden aan mensen die heel mobiel zijn en het op vakantie willen gebruiken. Campings ed.

    ik denk dat de ontvangstkwaliteit heus wel getest zal zijn want voor een dergelijke prijs mag je toch wel kwalitatief spul verwachten.

    ik zit persoonlijk niet te wachten om digitenne te ontvangen op mij ipad. maar dat zal heus wel mogelijk zijn want digitenne zit niks anders dan zo een kaart in een grotere versie dan zo een klein kaartje die je in je mobieltje zit denk ik zo. Dus dat zou niet eens een groot probleem zijn in de toekomst om meer digitale zenders te kunnen ontvangen op je ipad. Streaming vind ik allemaal bullshit,waarom zou je dat willen doen. Dan kijk ik liever gewoon naar mij grote tv toestel.

  13. Dat kan weer veel goedkoper via een laptop ipv van de omweg via Pad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.