Reacties voor: Goed idee: extra sensoren in horlogebandjes van de Apple Watch

De Apple Watch krijgt in de toekomst mogelijk horlogebandjes met extra sensoren, die kunnen communiceren via de diagnostische poort.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Misschien komt apple volgend jaar wel niet met een nieuwe apple watch, maar met bandjes die extra functionaliteit toe voegen 😀 .

  2. Dat is toch het concept van de smartstraps bij de Pebble Time (Steel) ???

  3. Helemaal zo gek nog niet… Ik moest toevallig zojuist tijdens mijn workout met de Apple Watch denken aan de extra functionaliteiten die je zou willen meten tijdens een workout en waar het legioen doktoren bij Apple nu mee bezig zijn om te ontwikkelen… Het zou zomaar zo eens kunnen zijn dat we dit komend voorjaar kunnen gaan terug zien in de Keynote!

  4. Is Pebble hier ook niet mee bezig?

  5. @Ed: Laat Pebble zich eerst maar eens concentreren op de buitenkant…

  6. @Biggy: Inderdaad. Wat is pebble toch een lelijk ding

  7. Grote kans dat Apple met zulke dingen bezig is. Het is al eerder gesuggereerd dat Apple bezig is met het meten van het zuurstofgehalte in het bloed en bijvoorbeeld ook het suikergehalte in het bloed. Als dát echt mogelijk wordt is dat een sensatie en gaat de Apple Watch echt belangwekkende dingen meten waar mensen voor hun gezondheid veel aan hebben. Als bijvoorbeeld meten van bloeddruk en lichaamstemperatuur daar nog aan wordt toegevoegd, is de Apple Watch een belangrijk gezondheidsapparaat geworden, waarmee belangrijke zaken kunnen worden gemeten en bijvoorbeeld hartaanvallen, hartfalen (niet alleen mensen met – soms nog onbekende – hartklachten, maar ook fanatieke sporters!), diabetes en beroertes kunnen worden gemeten en voorspeld. Dat kan levens redden en het is dan ook denkbaar dat ziektekostenverzekeringen kortingen gaan geven op de aanschaf van een Apple Watch omdat ze er veel kosten mee kunnen uitsparen.

  8. Ik ben zelf diabeet en ik wouw al van in het begin een AW maar ik wacht nog tot de geruchten van suikergehalte meten echt werkelijkheid zijn. Want dat zou veel gemakkelijker zijn dan elke keer in je vinger te moeten prikken dan is het gewoon even naar de AW kijken en je weet hoever je staat. Alleen ben ik wel benieuwd of het ook echt nauwkeurig kan meten want dat is wel belangrijk en dat er geen vertragingen op zitten.

  9. @macaanzee: Maar hoeveel mensen kopen een Apple watch om die reden. Dat doe je alleen als je iets hebt waardoor het handig is die data bij te houden.
    Wat interesseert de gemiddelde persoon het nou hoe het met het zuurstofgehalte in hun bloed gaat?

  10. Voorbode voor gecertificeerde bandjes. Zal Apple nu een doorn in t oog zijn dat er goedkopere en zelfs betere leveranciers zijn.

  11. Mis alleen druk/hoogte meting en temperatuur zoals mijn tissot dat kan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.