Reacties voor: Exploit voor kwetsbaarheid in beveiliging van iOS is $250.000 waard

Het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads kan een lucratieve bezigheid zijn. Uit een artikel van Forbes blijkt een zero-day exploit voor een kwetsbaarheid in de beveiliging van iOS recent nog $250.000 op te hebben gebracht.
Paul Pols -

Reacties: 13 reacties

  1. Echter is dit maar voor enkele weggelegd en diegene die het kunnen verdienen waarschijnlijk toch al een vermogen.

  2. Vaag artikel. Wat doen de Europese en Amerikaanse overheden met een iOS exploit?

  3. @alberttcb: Hun toestel eerder jailbreaken dan de rest van de wereld.

  4. Ja, natuurlijk blijf je in een cafe met een open tas vol geld wachten, terwijl je nog effe twittert. Kun je gelijk effe een tweet er in gooien dat je tas is gejat terwijl je …..

    Als dit verhaal al klopt, waarbij het bedrag voor And***d erg laag, daar er meer mensen een A******d toestel hebben, zijn de mogelijkheden/gevaren groter.

  5. @Jan: misschien is iOS wel beter beveiligd waardoor er meer geld wordt geboden voor een exploit.

  6. Een jailbreak is heel iets anders dan een exploit. Met een exploit kan je ongemerkt dingen doen op het apparaat van iemand anders. Aan een jailbreak moet de eigenaar van het apparaat bewust meewerken, tenzij iemand een jailbreak zou uitvinden die je ongemerkt kunt uitvoeren op het toestel van een ander. Dat is naar mijn weten nog nooit gebeurd. Ook de beroemde jailbreak die werkte via een websitelink, werkte nu niet bepaald ongemerkt.

  7. 0-day betekend dat de exploit minder dan een dag oud is. Niet dat hij nog niet bekend is. Er bestaat ook nog iets als 0-sec. Zal in de exploit handel minder vaak voorkomen.

  8. Jij snapt het ook niet echt geloof ik Johan, zodra er een exploid is gevonden zoals laatst in Safari, is de beveiliging gecomprimeerd, hierdoor kunnen anderen dingen doen die je niet wilt, of wel (jailbreak)

    Het blijft het zelfde

  9. Origineel geplaatst door Oz
    @alberttcb: Hun toestel eerder jailbreaken dan de rest van de wereld.

    Ha Ha, grappig
    de westerse landen willen de burgers beschermen, of misschien juist spioneren?!!

  10. @Johan: Dit is wel degelijk gebeurd, comex heeft één, of zelfs meerdere, exploits gevonden in de manier waarop IOS pdf’s weergeeft. Het was daarmee mogelijk om een iPhone te jailbreaken simpelweg door naar de website jailbreakme.com te surfen in Safari. Comex had het zo geprogrammeerd dat er nog om bevestiging werd gevraagd, maar dit was technisch gezien niet nodig. Men zou met deze exploit/jailbreak (het is dus wel hetzelfde) kwaadaardige software op iemands telefoon kunnen installeren zonder zijn medewerking, door hem naar zijn website te laten surfen.

  11. Waarom zouden overheden geld geven aan deze ‘criminelen’? Om hun burgers te bespioneren?

  12. Een bug is een bug en een exploit is het stukje software/code wat de bug misbruikt. Kortom een poc! Proof of concept 🙂 en ja als deze publiekelijk komt zal deze exploit uitgebreid worden.. Remote? Root? Spoof? Noem maar op 🙂

  13. @Dezie: Cool story bro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.