Reacties voor: ExoDrive: iPhone-case geeft je extra opslag met microSD-kaart

Met de ExoDrive-case kun je extra geheugen aan de iPhone toevoegen met een microSD-kaart. De iPhone-versie wordt echter pas gemaakt als er genoeg geld wordt ingezameld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik heb al zo’n vergelijkbare apparaat in de VS gezien bij BEST BUY.

    Was wel alleen voor iphone 5 en 5s.

    Koste rond de 50 dollar.

    Voor de iphone 6 niet gezien. Wel handig voor als je op vakantie gaat en extra opslagruimte en accu nodig hebt..

  2. Het lijkt mij toch teveel beperkingen geven als je de extra ruimte alleen kunt benaderen via een app. Dan beter bij aanschaf wat meer betalen en gaan voor 64GB. Dat bevalt mij prima!

  3. Ik vind dit toch echt een heel lelijke case.

    Moest ik ooit extra opslag en batterij nodig hebben op reis zou ik toch voor een externe batterij gaan en externe opslag. Eventjes opladen en foto’s overzetten als het nodig is lijkt mij beter dan om met zo’n ding rond te lopen.

    Overigens heb ik met de batterij van m’n iPhone 6 zeker niet te klagen, deze gaat makkelijk twee dagen mee van mij.

  4. Ik heb een tijdje terug een Eminent 4610 gekocht, dit wordt verkocht als een wireless cardreader voor iDevices. Maar feitelijk is het een piepkleine wireless router met ingebouwde accu en Samba server, waardoor de mogelijkheden best wel uitgebreid zijn. Maar helaas kun je de bestanden op deze “cardreader” alleen via hun eigen app benaderen en niet via andere apps (mediaspeler, office) stomweg omdat Apple geen externe opslagapparaten ondersteund. En de eigen app is maar zeer beperkt in de mogelijkheden dingen te laten zien of af te spelen. Zelfs het op een iPad importeren van foto’s van het geheugenkaartje, zoals bij een “gewone” cardreader wel kan, lukt niet. Ik verwacht van deze case dan ook ongeveer dezelfde functionaliteit.

    @MacAanZee: Helemaal mee eens, op de iPhone/iPad is het helaas niet mogelijk om geheugen toe te voegen op een manier dat je in het gebruik geen verschil merkt met het interne geheugen. Daarom is de enige optie om het intern geheugen te vergroten, het direct aanschaffen van een toestel met standaard meer geheugen. Mijn volgende iPhone zal ook geen 16GB geheugen meer hebben. Prijstechnisch zou een 32GB iPhone 6 ideaal zijn, maar ja, die is er niet, dus dan maar doorsparen voor 64GB.

    @O.Olivier: De case op de foto is een 3D geprint prototype. Reken maar dat de definitieve case er een stuk beter uit gaat zien.

  5. Ik heb al 50GB extra opslagruimte, mijn foto’s en filmpjes worden er automatisch naar toe gekopieerd zodat ik ze daarna gelijk van m’n iphone/ipad kan verwijderen.
    Bijkomend voordeel, de foto’s en filmpjes zijn benaderbaar via PC, iPad en iPhone.
    Nadeel, het is alleen via een APP benaderbaar en je hebt wifi nodig of een onbeperkte data bundel.
    en het heet… mega.co.nz
    Nee, dit is geen reclame, dit is meer om aan te geven dat ik niet de meerwaarde van zo’n case zie, en dat er al prima vergelijkbare oplossingen zijn en nog gratis ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.