Reacties voor: Every Second: zoveel verdient Apple per seconde

Every Second geeft je een inzicht wat Apple per seconde verdient en verkoopt. Zo worden er elke seconde 6 iPhones verkocht. Ook zie je hoeveel Apple uitgeeft aan R&D en Marketing en hoeveel berichten er worden verstuurd.
Lees het complete artikel → Every Second: zoveel verdient Apple per seconde
Erwin Siekman -

Reacties: 8 reacties

  1. Prachtige resultaten natuurlijk, maar in de tijd van een kop koffie 100k omzet. Aan de andere kant ook 100.000 medewerkers. Als mijn koffie 3 minuten duurt verdient iedereen bij Apple met die omzet 20 dollar per uur. Wat wat aan de lage kant is maar alle andere kosten hebben we dan nog niet meegenomen :-).
    Dus je blind staren op die getallen gaat makkelijk maar Apple maakt ook heel veel kosten :-).

  2. Ik denk dat die site niet uitgaat van working hours maar van 24/7 Mike, dus die rekensom pakt niet lekker uit. Je kunt dan beter de kwartaalomzet pakken en delen door 300.000 voor een maandbedrag per medewerker.

  3. Allemaal geweldig die rekensommen, maar ik blijf het zeggen (ook al word ik naarstig gevolgd door de iCulture redactie): dit extreme succes heeft ook veel ongunstige neveneffecten.
    Het bedrijf dat volgens Cook de meeste belasting betaalt, ontduikt nl. ook de meeste belasting.
    Het definieert zijn eigen normen: maatschappelijk correct gedoe met diversiteit en milieu terwijl de basis toch gewoon het uitzuigen van dat milieu (tbv schaarse metalen en aarden) en Chinees en Vietnamees fabriekspersoneel is. Altijd die éénzijdige waarheden vanuit de directie.
    Zonnekoningen gedrag van VP’s die in Bentley’s rondrijden en jarenlang weinig tot niks presteren.
    Het grootste R&D budget waar dan relatief gesproken, helaas echt het minste aan werkelijke produktvernieuwing uitkomt. Het grootste aantal patenten, maar ook de grootste patent-trol (bergen afdichtende patenten om anderen te dwarsbomen)
    Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik wil jullie dag niet verpesten dus stop ermee.
    Maar: wees een keer eerlijk en rapporteer ook de schaduwzijden als je jezelf tenminste kritisch of objectief acht.

  4. @Goof: en waar verbeter jij dan de wereld mee? Maar waarschijnlijk vervuil ook jij die alleen maar..

  5. @Goof: Eens. Er zit weinig tot geen vernieuwing meer in de laatste jaren. Terwijl het budget daarvoor schrikbarend is.

    En we maken met de nieuwe iPhone (2016) niet wat vernieuwends, nee… Gewoon zelfde design en vrijwel zelfde specificaties en mogelijkheden. Oja, als we volgende jaar tien jaar bestaan gaan we wel wat veranderen, past mooi bij onze verjaardag.
    Ze moeten oppassen anders halen anderen bedrijven hun over een paar jaar in.

    Waar is jobs die iedereen een schop geeft om weer echte vernieuwing en kwaliteit te leveren in hardware, software en look.

  6. Apple vernieuwt niet, maar misschien zijn er wel genoeg ideeën maar is dit nog niet mogelijk op grote schaal. Ik denk dat er eerst werk moet van gemaakt worden om smartphones de batterijduur te geven van de oudere GSM’s anno Nokia 331O en soortgelijken. Eens dit mogelijk zullen de vernieuwingen wel volgen.

    Het is makkelijk te roepen van dit en dat maar het moet steeds technisch (en vooral financieel)mogelijk zijn??

  7. @René: We leven nu in het tijdperk van de tech reuzen. Maar aan alles komt een eind, ook aan het succes van de Google, Microsoft en Apple, al kunnen we ons dat nu niet goed voorstellen.

  8. @dendezen: volgens mij bestaat die mogelijkheid al jaren maar zal deze nog wel enkele jaren achter gehouden worden ..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.