Reacties voor: Evernote beperkt gratis versie en voert prijsverhoging door

Evernote voert een forse prijsverhoging door en beperkt het gratis Evernote Basic-account tot 2 apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Ik vind dat je voor een Plus abonnement van €30.- dan toch niet zoveel krijgt 🤔

  2. Dat schiet lekker op….wat zijn nou echt goede alternatieven? Onenote van Microsoft?

  3. Gebruik al jaren Evernote, voor af en toe enkele korte notities per maand. Nu de gratis mogelijkheid het aantal devices gaat beperken tot twee, ga ik over naar Notemaster of Notability in combinatie met Dropbox. Beide apps zijn goed te gebruiken voor wat betreft synchronisatie, beiden kunnen ook notities mailen en beiden beschikken over invoegen van afbeeldingen en opsommingen.
    Het zal ook wennen zijn om de gerelateerde Evernote-apps, zoals Everclips, Penultimate en Textever niet meer te gebruiken.

  4. Gebruik al jaren OneNote. Meer dan voldoende mogelijkheden en altijd gratis!

  5. Ik denk dat Evernote flink last gaat krijgen van deze beslissing.

  6. Mooi moment om de samenwerking te beëindigen. Jammer dat de prijs zo sterk stijgt. Hiermee snijden zijn zichzelf in hun vingers. Voorspelling: binnen twee jaar is het bedrijf overgenomen.

  7. Ben jarenlang Premium gebruiker geweest. Echter nadat ik een iPad Pro 9.7 met pencil gekocht heb ben ik overgestapt naar OneNote. Aangezien ik toch al Office 365 voor Mac heb, heb ik in OneNote dus ook de volle functionaliteit. Grootste reden om over te stappen was de bar slechte ondersteuning voor de Pencil in Evernote. Was echt teleurstellend. In OneNote kan je overal schrijven en tekenen met je pencil. Ongelimiteerd. Ideaal. Ook het onbegrensde canvas is ideaal. Waar Evernote echt met kop en schouders boven OneNote uitsteekt is het synchroniseren. Dat is echt te traag en onbetrouwbaar bij OneNote/OneDrive.

  8. Heb jaren een betaalde abbo gehad, maar vorig jaar opgezegd en geswitched naar apple notes, voor mij voldoende functionaliteit

  9. Ook een tijdje geleden overgestapt naar OneNote. Vooral voor de export naar PDF functionaliteit. Enige reden om geen Apple Notes te gebruiken is de Windows situatie op werk.

  10. Via MacHeist wel eens een periode een voordelig Premium abo gehad en al jaren een tevreden gebruiker, maar nu ik nog maar basic op twee apparaten kan gebruiken wordt het tijd om verder te kijken. OneNote komt voor mij als enig optie in aanmerking omdat ik ook afbeeldingen heb. Apple Notes is handig maar niet met een iCloud account met meerdere gebruikers. Voor notities blijf ik bij SimpleNote 🙂

    Trouwens wel een vreemde move van Evernote want ze hebben onlangs nog wachtwoordbeveiliging voor basic gebruikers beschikbaar gemaakt terwijl dit altijd een premium feature was….

    Ik heb EverNote al voorgesteld om max 3 apparaten in te stellen; dan zullen veel minder mensen switchen want men heeft in het algemeen een desktop, telefoon en tablet.

  11. Microsoft heeft zelfs een migratietool om makkelijk over te kunnen stappen van Evernote naar OneNote.

  12. Dan heeft de app voor mij vanaf heden een nieuwe naam: nevernote

  13. Ik gebruik al jaren AwesomeNote (aNote) die ik tot vandaag synchroniseerde naar Evernote. Maar inmiddels naar de cloud. Mijn Evernote account heb ik per direct opgezegd.

  14. Spijtig inderdaad voor de gratis gebruikers.
    Voor Evernote wel nodig blijkbaar. En als je nu gratis gebruikt en straks stopt, missen ze kosten maar missen ook PR.

    Ik gebruikte het gratis, en heb diverse mensen besmet en die betalen wel. Als ik stop besmet ik niemand meer.

  15. Origineel geplaatst door Robert
    Microsoft heeft zelfs een migratietool om makkelijk over te kunnen stappen van Evernote naar OneNote.

    klopt maar dat is helaas alleen voor Windows: https://www.onenote.com/import-evernote-to-onenote

  16. Was te verwachten. Nadat Evernote eerder al beperkingen doorvoerde ben ik overgestapt naar Apple notes. Voor mij voldoende functionaliteit. Zeker na alle onlangs doorgevoerde verbeteringen. En tevreden mee.

  17. @mhoutman: True, maar dat zal voor veel iCulture-lezers geen probleem zijn. Er zijn heel wat lezers die bijv. Windows op hun werk gebruiken. Bleek ook wel weer uit de populariteit van KeePass in onze wachtwoordenpoll (en uiteraard uit onze Google Analytics-statistieken).

  18. Enige waar ik het voor gebruik is voor mijn digitaal archief. Met name omdat evernote kan zoeken in pdf documenten en handgeschreven brieven.
    Is hier een goed alternatief voor met ocr?

  19. @Gonny van der Zwaag: Beetje kortzichtig. Aangezien de meeste werk-Windows-gebruikers op dichtgetimmerde machines werken en dus niet zomaar tools kunnen gebruiken laat staannindtalleten… Daar kom je er dus niet mee.

  20. Gebruik ook al jaren de gratis versie en sync met verschillende apparaten (iMac/iphone x2/ipad)
    Zal dus beperkt worden tot 2 apparaten ?
    Alternatief? Gewoon de Apple notities? Synct toch via iCloud onbeperkt aantal apparaten?

  21. Origineel geplaatst door mhoutman
    Via MacHeist wel eens een periode een voordelig Premium abo gehad en al jaren een tevreden gebruiker, maar nu ik nog maar basic op twee apparaten kan gebruiken wordt het tijd om verder te kijken […]
    Ik heb EverNote al voorgesteld om max 3 apparaten in te stellen; dan zullen veel minder mensen switchen want men heeft in het algemeen een desktop, telefoon en tablet.

    Ben destijds ook via MacHeist helemaal voor Evernote gegaan (Premium), en nog steeds heel erg blij mee. Jammer dat het duurder wordt. Maar het blijft een fantastische app en ik zal het zeker blijven gebruiken.

  22. Ik ben al jaren Evernote gebruiker en het is super handig om er zaken in op te slaan. Het grote probleem: ik haal er nooit iets uit. Het is een soort archiefkast geworden van zaken waar ik ooit iets mee wil doen, maar het komt er nooit van. Vind Evernote op dat vlak ook niet echt handig of mooi.

    Tijd voor iets anders:
    – wunderlist voor lijstjes en reminders
    – simplenote voor notities
    – Apple Notes of OneNote voor projecten
    – Together lijkt me ook handig voor links en files

  23. Wat een belachelijke verhoging, dat is verhoging van 50%. Ga serieus nadenken of het mij zoveel waard is per jaar.

  24. Jammer,
    Zo juist over gestapt naar onenote, gratis. Er is tevens een import tool waarmee je de Evernote notities kunt importeren in onenote

  25. Origineel geplaatst door Yah
    Enige waar ik het voor gebruik is voor mijn digitaal archief. Met name omdat evernote kan zoeken in pdf documenten en handgeschreven brieven.

    Is hier een goed alternatief voor met ocr?

    Yep, OneNote. Als je een bestand invoegt “als afdruk” (is een functie in OneNote) dan wordt ie doorzoekbaar. Ook handgeschreven teksten.

  26. Zoals voor sommige anderen was het voor mij voornamelijk als archief heel handig, maar haalde ik er ook vrijwel nooit wat uit. Daarom enige tijd geleden overgestapt op Google Docs en Google Sheets en voor korte notities en reminders Google Keep. Bevalt heel goed en gebruik dat inmddels ook meer (input/ouput) dan Evernote. Soms mis ik het nog wel als archiefputje waar je snel even iets inmikt, maar mijn huidige apps dwingen me wel beter te filteren wat ik echt belangrijk vind.

  27. Vanochtend meteen de data die nog op Evernote stond verhuisd, en mijn account gedeactiveerd. Gebruikte de dienst al weinig, en hun beslissing om op de basic alleen maar voor 2 devices te ondersteunen was voor mij de druppel. Ik geloof niet dat ze hiermee de juiste beslissing hebben genomen, want hier verliezen ze vele potentiële klanten mee.

  28. Ik werk al jaren met EN premium account.
    Ik bespaar er zoveel tijd mee op mijn werk dat een prijs van 80 euro per jaar er gemakkelijk af kan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.