Reacties voor: Nieuwe Eve Weather weerstation officieel onthuld: nu met Thread

Smart home-fabrikant Eve heeft de nieuwe Eve Weather aangeknodigd, een weersensor met ondersteuning voor Thread. Hij is los neer te zetten of aan de wand te hangen.

Reacties: 13 reacties

  1. Jammer van de knoopcelbatterij… (ik heb het vorige model en kan elke drie maanden een nieuwe er in gooien..) De indoor versie (Eve Room) is oplaadbaar.

  2. Ik hoop op een muurbeugel om deze buiten op te hangen. Alleen aan een spijker met veel wind? Liever een beugel, eventueel los verkrijgbaar.

  3. Tot nu toe ben ik niet te spreken geweest over Eve Weather/degree vanwege het ontbreken van Wifi verbinding en de beperkte functionaliteit. Voor het actuele weer kijk ik op mijn iPhone/Apple Watch. Bluetooth werkt natuurlijk voor geen meter in de tuin (zelfde geldt voor Eve Aqua). Als dit wordt ingevoerd, zal dat dan betekenen dat ik een betere verbinding heb, vanwege mijn Hue lampen in de tuin?

    Wat handig zou zijn: Eve Weather die ook de vocht in de bodem meet icm een nieuwe Aqua die meerdere magneetkleppen kan aansturen. Dan kun je je tuinsproeiers laten sproeien als de bodem te droog wordt.

  4. @Karst: ? Dan zou ik toch echt eens naar andere batterijen gaan zoeken, 1x per 18mnd gaat er preventief een nieuwe batterij (energizer) in die van mij.

  5. Origineel geplaatst door Flieps
    Tot nu toe ben ik niet te spreken geweest over Eve Weather/degree vanwege het ontbreken van Wifi verbinding en de beperkte functionaliteit. Voor het actuele weer kijk ik op mijn iPhone/Apple Watch. Bluetooth werkt natuurlijk voor geen meter in de tuin (zelfde geldt voor Eve Aqua). Als dit wordt ingevoerd, zal dat dan betekenen dat ik een betere verbinding heb, vanwege mijn Hue lampen in de tuin?

    Wat handig zou zijn: Eve Weather die ook de vocht in de bodem meet icm een nieuwe Aqua die meerdere magneetkleppen kan aansturen. Dan kun je je tuinsproeiers laten sproeien als de bodem te droog wordt.

    Helaas hebben de hue lampen geen thread, dit maakt dus geen verschil. En je hebt hiervoor eerst nog een homepod mini nodig om thread werkende te krijgen. Daarna is het bereik een stuk verder en sneller. Of dit echt zin heeft om te doen voor alleen een weerstation? Denk het niet.

  6. …Gelekte Eve weatherstation is niet waterdicht. 😉

  7. Een weerstation voor buiten die niet waterdicht is. Lijkt mij niet handig.

  8. (Red.) Artikel bijgewerkt na aankondiging van de Eve Weather.

  9. Thread als nieuwe standaard voor smart homes. Maar defacto niet in de lage landen want de HomePod mini is hier officieel niet verkrijgbaar. Dit belooft niet veel goed voor de standaard.

  10. Naast temperatuur en luchtvochtigheid meet hij ook de luchtdruk, nu kennelijk omgedoopt in ‘weertrends’.

  11. Onlangs de Degree aangeschaft. Geeft constant 1.5 graden te hoog aan. Conform FAQ batterij verwijderd, opnieuw geplaatst en reset uitgevoerd. Niet geholpen. Spijt van de aanschaf.

  12. @Tom: maxict verkoopt in NL. Lever termijn van 7 dagen werden 3 weken.. maar heb ‘m binnen.

  13. Als Eve-degree werkt dan doet deze het o.k. Verbinding is een stuk sneller geworden t.o.v. het vorige exemplaar (witte exemplaar met AA batterijen). De nieuwe versie is echter een RAMP m.b.t. de gebruiksduur van de knoopcel. Zeker als het wat kouder wordt (lager dan 6 graden) houdt een nieuwe knoopcel batterij het nog geen 2 weken uit. Ik zal in ieder geval de nieuwe Eve-weather NIET aanschaffen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.