Reacties voor: Handig voor je tuin: Eve Aqua werkt nu met Thread

Eve heeft een update uitgebracht voor de Eve Aqua. Dankzij de nieuwste versie werkt de Eve Aqua met Thread. Wat betekent dit voor de sproeier voor je tuin?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Lijkt me een nuttige toevoeging. Eve Aqua werkt op bluetooth en dat is nutteloos als hij buiten zit. Je kunt hem niet van binnen aanzetten, laat staan op afstand. De afstand naar mijn Apple TV is te groot. Eve Aqua is in mijn beleving een beetje een speelgoed-ding om je gardena zwenksproeier aan/uit te zetten.

    Het zou fijn zijn als ze een systeem maken voor magneetkleppen. Ik heb nu K-rain (ook bluetooth), maar ik zou fijn vinden als er een systeem komt die de luchtvochtigheid en bodemvochtigheid meet en dan per zone in mijn tuin de sproeiers aan zet.

  2. @Flieps: is met Gardena wel te creëren en op afstand bedienbaar door middel van een hub, maar is een prijzige bedoeling.

  3. Mijn Aqua die buiten hangt is zeer slecht te bereiken via Bluetooth. Van binnen uit niet te bedienen hoewel die maar een meter van het huis af is geplaatst. Komt deels omdat ie in een put onder het maaiveld hangt waardoor een signaal in rechte lijn moeilijk is. Pas als ik ernaast sta kan ik er wat mee.
    Door een Eve Extend ernaast te hangen gaat het beter, maar die heeft zelf weer last om het aan WiFi en HomeKit gekoppeld te blijven.
    Mogelijk doet thread het beter, maar daar kom ik pas achter als ik eerst een HomePod mini aanschaf.

    Gardena heeft een heel systeem dat ook de bodemvochtigheid meet en op basis daarvan sproeit.

  4. @Thijssie: schaf even aan dan ;). Ben ook wel benieuwd en geïnteresseerd 🙂

  5. Beetje zinloos hier gezien de HomePod mini hier niet officieel beschikbaar is.

  6. @Tom: via gravis.de heb er inmiddels 2 besteld en snel geleverd. Ze werken prima.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.