Privédoorgifte iCloud Private Relay

Reacties voor: Europese providers willen niet dat je iCloud Private Relay gebruikt

De Europese providers Vodafone, Telefonica, Orange en T-Mobile bundelen de krachten om Apple's iCloud Private Relay tegen te houden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Als mensen Private Relay willen gebruiken (iets wat ik niet-technische gebruikers zeer aanraad), laat ze dan. Netneutraliteit = netneutraliteit.

  2. Het is erg genoeg dat Apple namens de gebruikers moet gaan zorgen dat de netwerken veiliger worden..

    Maar blijkbaar vonden de providers het heel belangrijk om te weten wat voor data ik verstuur en ontvang..

  3. Het zal de providers wel weer te weinig opleveren…

  4. Volgens mij komt private relay voort uit een behoefte van de consument, namelijk privacy online. Daar heeft de provider dus geen hoor naar, als zij maar hun eigen positie sterk kunnen houden.

    Leuk al die uitspraken dat ze geven om je privacy, maar verberg niet de data die zij nodig hebben. Dan stappen ze naar de juridische strijd. Benieuwd naar de rechtspraak in deze.

  5. Lekker zo laten.. prive is prive
    Providers niet zeuren

  6. Providers zeiken omdat ze nu geen juiste content kunnen aanbieden aan hun gebruikers/consumenten!

    Ik heb het aanstaan 🙂

  7. Lekker zo laten idd.
    Privacy is Belangrijk.

  8. Heerlijk, eerste wat ik heb aangezet na update en dat blijft ook zo.

  9. Toch vreemd dat de providers dit willen. Als je dan kijkt naar de landen die het verbieden en nu de providers dan kan je deze dus aan elkaar koppelen betreft hun “gedachtengoed”.

    Vindt de providers sowieso teveel macht grijpen als ik dan kijk hoe ze omgaan met sommige dingen. Persoonlijk moet ik nu gaan bewijzen dat “gemaakte kosten” niet door mij zijn gedaan maar een systeemfout. Ik zit al 2 jaar in een gevecht over 20 euro aan extra kosten die gedaan zijn. De provider kan ivm privacy niet zeggen welk bedrijf deze kosten opeist maar ik moet gaan bewijzen dat ik inderdaad geen sms ontvangen hebben waarvan zij beweren dat ik dit wel was.

    Is meer een principe strijd dan dat het om de kosten gaat maar deze macht zijn de providers wel aan het uitoefenen. En dan nu een soort VPN willen verbieden omdat ze mijn data graag willen hebben? Toch nieuwsgierig als de EU valt voor deze lobby.

  10. Mocht het verboden worden in de EU, schaf k direct een VPN aan

  11. Als het puur om datastromen in kaart te brengen is kan ik het nog begrijpen. Daar waar veel trafiek en of weinig trafiek is, om dan die lijnen te versterken en of te verbeteren….etc. Als het persoonlijke data is is dit een ander verhaal. Als ik zie welke landen het al verboden hebben lijkt het meer op totale controle en volgen wat je wel al dan niet doet. Dat ze daar al eens meer klaarheid over geven. Nu lijkt het dat er meer achter zit en vrees dat dat ook zo is.

  12. Bijzonder dit. Vpn is veel breder en tunnelt al je telefoonverkeer door een versleutelde tunnel en hierover worden blijkbaar geen bezwaren tegen opgevoerd. Wellicht omdat de relay functionaliteit zo eenvoudig te gebruiken is en veel mensen het standaard inschakelen.

  13. Ik zit ook na te denken wat de redenen van de providers kunnen zijn. Nederlandse providers mogen je al niet volgen, als het gaat om persoonlijk surfgedrag. Dat is ook geen businessmodel van de Nederlandse providers.

    Heeft het wellicht relatie met CDN’s? Dat je op die manier internetverkeer verder niet lokaal en efficiënt naar een lokale CDN kan doorsturen?

  14. Origineel geplaatst door Axel
    Mocht het verboden worden in de EU, schaf k direct een VPN aan

    Mijn idee!!! En ik hoop dat velen zullen volgen in deze. En mocht het verboden worden start misschien Apple wel een erg goedkope VPN service (tegen kostprijs) 😉. Al is het ze alleen al maar te doen om Europa dwars te zitten en de gebruiker toch privacy te kunnen bieden. Zou me niets verbazen dat ze zoiets al in de achterkamertjes aan het bekokstoven waren al voordat ze de private-relay als bèta aan gingen bieden😇.

  15. En daar gaan we weer. Het gaat hier enkel en alleen weer om geld bij de providers…
    Dmv reclames probeert men ons voor te houden dat de privacy van klanten belangrijk is. Met deze actie bewijzen ze het tegendeel.

    Ik ben blij met de toevoeging van Apple en hoop dat dit in stand blijft.

  16. En in welke landen is het uitgeschakeld ?
    Inderdaad:
    “China, Wit Rusland, Egypte, Kazachstan, Saoedi Arabië, Zuid-Afrika, Turkmenistan, Oeganda, de Filippijnen en Colombia”

    Allemaal van de geweldige democratische landen !

  17. Het zou de “mogelijkheden ondermijnen om telecommunicatienetwerken efficiënt te beheren

    Vervang “beheren” door “monetariseren” en je hebt wat ze werkelijk bedoelen.

  18. Ik hoop eigenlijk dat het snel uitgebreid wordt voor al het dataverkeer vanaf een Apple device. Alleen Safari is wat karig. Helemaal als providers zich verzetten zie ik het als bewijs dat we onszelf beter moeten beschermen.

  19. Allemaal leuk en aardig maar al je internetactiviteiten via een server van een Amerikaanse big tech company (Apple) laten lopen vind ik ook geen prettig idee.

  20. update: blijkbaar was het wachten op steun vanuit de EU/EU-C niet genoeg voor o.a. T-Mobile en Sprint, want die zijn zojuist in het VK en de VS begonnen met het actief blokkeren van PR.

  21. KPN blokkeerd dit ook via 5G is me opgevallen..

  22. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Allemaal leuk en aardig maar al je internetactiviteiten via een server van een Amerikaanse big tech company (Apple) laten lopen vind ik ook geen prettig idee.

    Dus jij laat je data liever over een Nederlandse/Europese server gaan die de data uitlezen, dan een Amerikaanse die dat niet kan? 🤔

  23. Origineel geplaatst door Axel
    Mocht het verboden worden in de EU, schaf k direct een VPN aan

    En zij verkopen je data…

  24. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Allemaal leuk en aardig maar al je internetactiviteiten via een server van een Amerikaanse big tech company (Apple) laten lopen vind ik ook geen prettig idee.

    Origineel geplaatst door Maurice

    Dus jij laat je data liever over een Nederlandse/Europese server gaan die de data uitlezen, dan een Amerikaanse die dat niet kan? 🤔

    Geen van beide wat mij betreft. Vind het ook wel wat naïef om maar te denken dat Apple de reddende engel is in dit verhaal. Die willen gewoon geld verdienen en dat hele privacyverhaal is voor een deel ook marketing. Bovendien is bescherming van je privacy ook niet echt geloofwaardig. Denk maar aan de wereldwijde verontwaardiging rond de plannen om je iCloud foto’s te gaan scannen.

  25. Ik zit bij freedom en ben daar 1 van de eerste klanten. Tijdens de beta veel contact met ze gehad. Ze vertelden mij toen al dat providers zoals helaas xs4all nu ook veel doen met consumenten data. Bij freedom hebben ze privacy by design en slaan ze helemaal geen data van klanten op. Kan iedereen freedom aanraden!

  26. Het is om wanhopig van te worden. Stelletje engerds daar bij die providers. Mijn private relay staat aan en gaat nooit meer uit. Verhoog de internet prijzen maar, dat is dan tenminste transparant.

  27. Lijkt mij sterk dat dit in Nederland ingevoerd wordt door Vodafone en t mobile want wet netneutraliteit wat betekend dat de mobiele verbindingen volledig open moeten zijn en je alle verkeer naar buiten moet kunnen opbouwen. Dus ook naar iCloud private relay.

  28. Direct aangezet 😂

  29. Ook ik vind privacy heel belangrijk en zou ook zeker gebruik maken van deze toepassing. Maar vergis je niet dat je abonnement duurder gaat worden door dit soort toepassingen. Providers maken minder geld uit advertenties en profielen en dus moet er meer geld verdient worden met abonnementen.

    Als iedereen het hiermee eens is en dat is de prijs van privacy, ben ik voor. Maar niet straks gaan zeuren dat het netwerk duurder is geworden.

  30. Origineel geplaatst door puccini
    En in welke landen is het uitgeschakeld ?

    Inderdaad:

    “China, Wit Rusland, Egypte, Kazachstan, Saoedi Arabië, Zuid-Afrika, Turkmenistan, Oeganda, de Filippijnen en Colombia”

    Allemaal van de geweldige democratische landen !

    Jij zegt het! De braafste jongetjes van de klas 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.