Reacties voor: Europese providers klagen over misleidende 4G-versie nieuwe iPad

Europese providers klagen over het gebruik van de 4G-functie in reclames voor de nieuwe iPad. Deze functionaliteit is in Europa - en dus ook Nederland - niet te gebruiken. Hier kun je hoogstens 3G-verbindingen gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. De nieuwe iPad kan dus wel gewoon op 3G of begrijp ik dat verkeerd?

  2. @Gurse:

    Wat ik begrepen heb is dat als je een 3G abonnement hebt met een snelheid van 14,4Mbps of hoger dat er dan een 4G icoontje verschijnt.

    http://tweakers.net/nieuws/80753/providers-apple-zaait-verwarring-met-4g-versie-ipad.html

  3. Wat heb je dan aan een Ipad die je niet optimaal in je eigen land kan gebruiken? Als ik alle berichten mag geloven dan is er een vijfde generatie Ipad voor Nederland klaar is voor 4G. Als KPN deze zomer start met een test en T-Mobile eind dit jaar nog moet beginnen zal dit inhouden dat klanten van KPN straks eerder gebruik kunnen maken van 4G en klanten van T-Mobile, Vodafone nog niet.

  4. @eugje:
    Ach zolang ze hier nog met die belachelijke datalimits werken heb je zoiezo niks aan LTE.

  5. @Gurse:
    De nieuwe iPad ondersteunt zeker ook 3G

    The new iPad supports fast mobile networks the world over — up to 4G LTE.2 So you can browse the web, stream content or download a film at incredibly fast speeds. It also works on GSM/UMTS worldwide network technologies, including HSPA+ and DC-HSDPA — the fastest 3G networks out there. You’ll see downlink speeds up to 42 Mbps with DC-HSDPA and up to 21.1 Mbps with HSPA+.3

  6. Om een lang verhaal kort te maken, Apple maakt iets niet waar in Europese landen, wat wel op de doos staat!
    Dus Apple kan korting gaan geven in Europa, zou ik zo zeggen.

  7. @akoni2011:
    Je kan het natuurlijk ook omdraaien het,
    De iPad ondersteund wereldwijd LTE volgens Amerikaanse standaarden.
    Dat de providers/regering van (een) ander(e) landen een andere vorm van LT aanbiedt is niet de verantwoording van Apple.
    Dit is het grote nadeel als er geen wereldstandaard is voor een technologie.

  8. Daarom worden er ook stickertjes op de doos geplakt zoiets als dit. Maar een tikkeltje misleidend is het wel. Wat heb je eraan om met 4G te adverteren in Europa als het hier nergens werkt maar ook in de toekomst niet kan werken. 4G in de iPad is totaal nutteloos, ook in de toekomst. Volgend jaar zal er wel een aangepaste chip komen.

  9. @Mark: Dat klopt natuurlijk niet. Als Apple met 4G adverteert in Europa moet je het wel waar kunnen maken. Als je van te voren weet dat het nooit zal werken, adverteer er dan ook niet mee en verwijder het van de doos/website. Apple heeft de verantwoording dat als ze adverteren met 4G dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken met een chip die ook hier werkt. Dat er geen standaard is is vervelend voor Apple maar iets waar ze mee moeten leven. De iPhone 4S kan tenslotte ook omgaan met elk 3G netwerk ter wereld.

  10. Origineel geplaatst door akoni2011
    Om een lang verhaal kort te maken, Apple maakt iets niet waar in Europese landen, wat wel op de doos staat!
    Dus Apple kan korting gaan geven in Europa, zou ik zo zeggen.

    Hoezo? Het product kan het, zonder problemen. Het is alleen afhankelijk van de providers, zoals Apple altijd is, dus die claim zullen ze wel goed afgedekt hebben.

  11. Wat flauw om opmerkingen te maken dat er sprake zou zijn van oplichting en dat er kortingen gegeven moeten worden omdat het maximum niet uit het apparaat gehaald kan worden. Als ik een nieuwe auto ga kopen wordt mij ook netjes het vermogen en de topsnelheid verteld. Hierbij wordt mij niet verteld dat dit voor Nederland niet kan omdat de wet voorschrijft dat er maximaal 130 km/h gereden mag worden. Wil ik het maximale uit de auto halen dan zal ik dus ook de grens over moeten. Apple geeft vooraf duidelijk aan waar welke snelheden mogelijk zijn. Dus eigen keuze, net als een Ferrari kopen om in Nederland te gebruiken. Dat doe je dus niet voor de snelheid maar voor de looks en feel.

  12. Maar hebben jullie het nog niet gehoord dan? 23 Maart komt de nieuwe iPad op de markt in Nederland en België met een aangepaste Europese chip die wel de 4G freqeunties aankan, 700/800/1800/2100 Mhz and 2,6 Ghz. Nu nog wachten op de providers om het aan te bieden, pfff

  13. Wat zit iedereen nou te piepen!! Je hoeft hem niet te kopen!! Neem je lekker een android tablet met edge!! 🙂 lol

  14. En België? Krijgen wij geen LTE?

  15. gaan de providers nu beginnen wenen? wat kan apple er aan doen dat de Europese providers achter lopen

  16. @WvB22:
    In Europa is NOG GEEN 4G, dus het kan door de providers niet waar gemaakt worden, niet door Apple!
    De providers kunnen hier nog de benodigde aanpassingen doen om het wel te laten werken.

  17. apple zorg op deze manier dat de providers haast moeten maken.
    je zag het al gebeuren met de telefoon markt
    4G de toekomst?

  18. Origineel geplaatst door Mark@WvB22: In Europa is NOG GEEN 4G, dus het kan door de providers niet waar gemaakt worden, niet door Apple! De providers kunnen hier nog de benodigde aanpassingen doen om het wel te laten werken.

    Er is wel degelijk 4G in Europa maar slechts op heel beperkte experimentele schaal. Probleem is dat de frequenties in Europa anders zijn dan in de VS. En de nieuwe iPad kan die frequenties niet aan. Nu niet, over een jaar niet, nooit niet. En nee de frequenties kunnen niet aangepast worden door de providers, die worden geveild door de overheid. Een provider bepaald dus niet van welke frequentie gebruik wordt gemaakt maar Europa. Even aanpassen omdat Apple niet de juiste chip in zijn iPad gedaan heeft gaat echt niet gebeuren!

    Dus ook al heb je een nieuwe iPad met ‘4G’, als straks het netwerk in Nederland verder wordt uitgerold heb je er geen drol aan. De chip van de iPad kan het niet aan. Punt.

  19. Zelfde verhaal met mijn wagen, die kan 250km/u aan, maar ik mag niet sneller dan 120 op de snelweg, ben ik nu misleid geweest door de constructeur van de wagen?

    Dat er op de verpakking en in de specs van de nieuwe iPad staat dat hij 4G ondersteund wil niet zeggen dat je hem zal gebruiken op dat soort netwerk, de consument dient te weten wat hij koopt en dan zijn er nog 9 op 10 die niet eens weten wat je met dat ding allemaal kan doen dan enkel wat mailen en browsen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.