Reacties voor: Europese prijzen iPhone 5 bekend

De iPhone 5 zal iets duurder uitpakken dan de iPhone 4S. Dat blijkt nu de eerste Europese prijzen van de iPhone 5 bekend zijn gemaakt.
Lees het complete artikel → Europese prijzen iPhone 5 bekend
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 99 reacties

  1. Is in mijn ogen echt geen 679€ waard..

  2. oeh, pittig.

  3. Big fail! Dit gaat hem voor mij niet worden. Absurd om zoveel meer te gaan vragen. Prijs had hetzelfde moeten blijven, zeker in deze tijd. WP8 maar eens afwachten…

  4. Origineel geplaatst door Dimitri
    Is in mijn ogen echt geen 679€ waard..

    Dan koop je ‘m toch gewoon niet…

  5. Tegenvaller qua vernieuwing en tegenvaller qua prijs 🙁

  6. Sjit das duur zeg!

  7. Nou nou pittige prijs. Ben fanboy en heb alle versies al gehad, maar zet nu pas op de plaats. Hoe mooi hij ook is, de prijs is in mijn ogen te hoog. Jammerrrr…

  8. Iemand ervaring met bestellen in de Duitse online-store? Kan dat wel?

  9. Waarom moet hij nou wéér €80,- duurder worden. Beetje overdreven.

  10. Maar alle iPhones zijn duurder in de Duitse Apple Store.
    De 4S kost daar €579, en hier €559.

    Dus ik reken hier op €649 voor het “goedkoopste” model?

  11. Is het mogelijk om de iPhone binnenkort te pre orderen of zo?

  12. De iPhone gaat al bijna twee keer over de kop en dan nog mensen nog dieper in de portemonnee laten kijken. Ik zal hem wel gaan halen, maar ik ga me volgend jaar in ieder geval wel beraden over een Android toestel. Het is allemaal oude koek waar Apple mee aankomt zetten. Ik wacht nog even de benchmarks af, maar ik vraag me af hoe de dual-core A6 zich verhoudt ten opzichte van de Android toestellen. Sinds Jelly Bean kan is het argument dat iOS soepeler is ook direct verdwenen, en laten we eerlijk zijn iOS begint gewoon oud te worden.

  13. Uh, en ik maar tijdens de announcement Tim Cook horen zeggen dat hij net zo duur wordt als de 4s, die vervolgens in prijs verlaagd..
    Ook o.a.: Business Insider

    Edit: nu zijn die release dates anders, maar de prijzen? Hm..

  14. Oke, ik ben geen diehard apple fan, maar volg de ”iphone-hype” toch al wel, heb alleen een iphone ook..
    Ingestapt met 3GS destijds, half jaartje voordat de 4 uit kwam..
    Toen deze uitkwam even gewacht met halen ivm mijn abbo en om aan te kijken of ”het wel echt nodig was”..
    Vond het wel een flinke verbetering in oa design, scherm en performance.
    Toen kwam de 4S, en deze had imo niet genoeg vernieuwingen ten opzichte van de 4, waardoor ik toch, voor de toen inmiddels al goedkopere, 4 heb gekozen..
    Nu zit ik dus alweer een jaartje met mijn 4 en ik was nieuwsgierig naar de 5..

    Maar dat deze nu WEER duurder is dan de vorige. En dat is al helemaal geen pretje met die achterlijke abonnementen hier in NL. En het heeft me wederom niet het wow gevoel gegeven (ik vind hem eerlijk gezegd door vooral de achterkant, lelijk(er), niet lelijk, maar niet mooier dan mijn 4) laat ik deze dus echt mooi schieten, jammer, maar de 4 voldoet nog meer dan prima..
    Scherm is wat langer, niet eens hogere resolutie ofzo (want die is al prima)
    Ja hij is weer wat sneller maar dat is te verwaarlozen, alle ”nieuwe” androids zijn in theorie al vele malen sneller, maar dit is anders te berekenen natuurlijk door de besturingssystemen (ios draait ”licht”, android is nog beetje chaos)
    Voor iOS6 hoef ik het niet te doen, dat kan straks ook op mijn 4..
    De camera, tsja, daar koop ik dus totaaaal geen nieuwe telefoon voor.
    Vind het eigenlijk ook wel typisch dat er zoveel aandacht naar uitging, met name panorama, geeft misschien wel een beetje de armoede in de vernieuwingen aan
    Overstappen zal ik niet zo snel doen, maar vernieuwen hoeft op dit moment echt niet naar mijn mening, jammer Apple.
    Vraag me ook echt af of Steve dit design zo gewild zou hebben, met name die randen op de achterkant, ik vind die echt lelijk

  15. Bastiaan, betekend dit dan dat als je een iPhone vanuit de VS importeerd je de GSM A1429 versie zou moeten aanschaffen?

  16. het is idd niet goedkoop had het liever 600 gezien maarja. ik moet het toch hebben dus 80 euro extra betalen.

    @Daan: das heel leuk voor je. verschil tussen de 4 en de 5 is er zeker. maar het was gewoon makelijker gewweest om te zeggen dat je het geld niet voor overhebt. of letterlijk geen geld hebt om het te halen.

  17. Balen dit. 600 was echt mijn uiterste grens voor een los toestel. Vind de iPhone 5 wel erg mooi, was onder de indruk van keynote. Ik ga eens kijken wat die Lumia 920 moet gaan kosten. SGS3 is ook interessant, die kost 515 zie ik..

  18. Wow, dat zou echt bizar zijn. Dan zouden het aantal vernieuwingen en de prijs wel in lijn met elkaar zijn: die vallen allebei dan tegen! 😉 😀

  19. Apple claimt marketing wise de beste consumerproducts te maken, ben ik ‘t helemaal mee eens. Dat valt onder het hokje “premium”; en bij zo’n product hoort een premium prijs. Op het moment dat Samsung en dergelijke die niet dezelfde kwaliteit leveren maar wel dezelfde prijs hanteren kun je dus als Apple zijnde er voor kiezen om je prijs omhoog te krikken om het premium gevoel weer bij het product terug te krijgen. Dat zie je af en toe ook bij auto merken. Mercedes kampt daar mee dat hans, ingrid, ali en osman in ene in een Mercedes rijden omdat de prijs na X jaar te laag wordt; dit beeld heeft Mercedes niet bij hun merk; dus zie je dat ze prijzen omhoog krikken en nieuwe klasses maken zoals de R klasse.

  20. De adviesverkoop prijs van de Iphone 4 los toestel (dus niet de 4s) was 999 euro. Dus dit is een giller! zeker qua duurzaamheid aan materiaal. Als je een Galaxy in je hand heb is het een stuk kunststof! Dus in mij optiek iedere eurocent waard.

  21. Origineel geplaatst door elvin
    het is idd niet goedkoop had het liever 600 gezien maarja. ik moet het toch hebben dus 80 euro extra betalen.@Daan: das heel leuk voor je. verschil tussen de 4 en de 5 is er zeker. maar het was gewoon makelijker gewweest om te zeggen dat je het geld niet voor overhebt. of letterlijk geen geld hebt om het te halen.

    Oke jongen, dan mag jij dat lekker denken dat dat de reden is, m’n abbo is gewoon verlengbaar inmiddels, maar zit nog wel met het relaxte oude ”internet-policy” waardoor ik niet zomaar wil vernieuwen..
    Maar jij bent er wss zo een die denkt dat Apple producten alleen voor mensen met status en geld zijn, nou jongen elke knul van 14 loopt voort met een iphone rond, dat heeft meer te maken met de maatschappij tegenwoordig, waar iedereen alles maar moet hebben en krijgen van papa en mama..
    En aan jouw reactie te zien ben je niet anders, jij bent er wss ook zo een die baalde van de 4s, omdat die qua uiterlijk exact hetzelfde was, en je dus niet aan je vriendjes kon laten zien dat je het allernieuwste model had..Nu kun je dit weer wel, dus ”moet je hem hebben”
    Vrij triest, maar ach, je bent niet de enige
    Ik verdien m’n eigen centen, en geef dat graag uit aan goede producten zoals Apple, maar niet zo, als het niet per se moet imo
    Ik moet toegeven, qua verschil in snelheid zit er natuurlijk wel voort verschil in de 4 en 5, maar met een 4s al weer wat minder..
    Maar zozeer dat vernieuwing ”MOET”?!
    Nee, vind ik, en wss vele andere niet..
    Voor de rest vind ik de ”vernieuwingen” eerder verplicht om bij te blijven met Samsung en HTC, dan het omgwow kijk eens waar Apple weer mee aan komt, wat in het verleden wel was

  22. Na het lezen van zo’n beetje alle reacties op meerdere fora kan ik het volgende concluderen;

    Die-hard Android: lacht de concurrentie kinderachtig uit

    Gematigde Android: is na iPhone 5 lancering nog héél blij met S3, nieuwe Sony of Htc

    Neutrale gebruiker: gaat op zoek naar iets anders dan de iPhone 5

    Gematigd Apple: had wat meer gehoopt van de telefoon maar neemt er zeker genoegen mee.

    Die-hard Apple: maakt onmogelijke vergelijkingen met luxeproducten en noemt Apple exclusief zonder verdere uitleg.

    Wat mij het meest in het oog springt is dat geen van al deze doelgroepen mij kan vertellen op wat voor gebied deze telefoon beter is dan de laatste Android toestellen. Ook de nieuwe Nokia 920 lijkt op veel aspecten Apple al voorbij te zijn. Jammer dat Apple niet met iets echts vernieuwds is gekomen.
    Ik had allang een nieuwe tel. uit mogen zoeken maar had speciaal hierop gewacht, voor mij wordt het waarschijnlijk nog langer wachten op iets

  23. iOS6 GM heeft wel wat extra functies ;). Eigen trilling maken enzo … dat dit niet belicht is op het event?

  24. @Loyd: waarom een iPhone beter is dan de rest is naar mening vanwege de software en het eco-systeem van Apple, de gigantisch doordachte gebruiksvriendelijkheid, de hoogwaardige materialen, design, éénheid en eigenlijk nog tientallen andere redenen.

  25. @F1WilliamsJeff: dit zat al in iOS 5 dus helaas

  26. Tja, als HTC 600 eurie rekent voor een in mijn ogen duidelijk minder model dan valt 679 nog wel mee. Apple maakt simpelweg de mooiste en beste producten maar de prijskaartjes van de producten blijven maar omhoog gaan.
    Maar het blijven natuurlijk belachelijke bedragen voor een telefoon. Ik zag laatst de HTC Sensation XE Beats voor iets van 300. Ik denk dat dat het maar wordt dan.

  27. @Jonathan: Ja dat weet ik wel maar de mensen die op 19 september ios6 krijgen weten dat niet en dan vind ik het raar dat zoiets niet op het event word vertelt.

    Lekker handig dat dit zelfs al in iOS 5 zat :P…dan nog vind ik het raar dat ze dit niet extra belichten ipv de dingen die ze vandaag herhaald hebben (siri met sport). Ik heb echt persoonlijk nooit dit voorbij zien komen namelijk.

    Mijn excuses…

  28. @loyd: Zowel een iPhone 3GS als nu Android toestel gehad.
    IPhone werkt veel prettiger maar er hangt een ander prijskaartje aan. De vraag is of je het er voor over hebt maar vergeleken met Android telefoons van Samsung en HTC is de prijs gerechtvaardigd.

    Wat trouwens voor mij nu meer begint te spelen zijn de belachelijke prijsverhogingen van providers. Ik heb sinds kort een nieuwe abo zonder 3G/internet gekozen en ging van 25 per maand naar 7. Wil je internet dan betaal je meer dan 2x zoveel vergeleken met een jaar geleden. Je zit dan al snel aan 30 per maand met beperkt internet. Ik doe er niet meer aan mee en heb alleen nog internet als er WiFi is. De telefoon wordt steeds meer een melkkoe. Ruim 40 jaar zonder geleefd en ging prima.

  29. Humor, ik volg iPhone nu al 5 jaar, (langer eigenlijk) en weer ga ik hem niet kopen, weet me weer niet te overtuigen.

    Ik blijf lekker bij mijn goedkoper dumpphone vam 29,- euro.

    679 euro, mijn reet!

  30. Dat wordt snel aanschaffen voordat de 21% BTW hier in gaat. Zal waarschijnlijk dan wel goedkoper uitvallen in Duitsland.

  31. 600 euro! Pittig.
    Ik hou het verlopig bij mijn 4s.

  32. Waarschijnlijk het meest floppende ooit…

  33. Hij is maar 30 euro duurder, in duitsland koste de 4s vorig jaar 649..

  34. Ook ik weet niet precies wat ik van de iphone 5 moet vinden. Die achterkant ziet er nu nog niet bepaald fraai uit, maar ik vermoed dat dit simpelweg een kwestie van gewenning is. Zodra ik hem heb, kijk ik daar vast weer anders tegen aan. Wel mooi dat de iphone zo mooi dun is geworden, hoewel ik mij afvraag hoe dat met hoesjes moet gaan. Ik vind dat die dingen de 4 en 4S al een stuk minder gebruiksvriendelijk maken.
    Om te gaan pronken met panorama-fotos, is voor mij volstrekt onduidelijk en ik zie het meer als een belediging naar de consument. Over die NFC-chip hoor ik overigens nu ook niemand meer maarja.
    Prijs? Vind iphone 5 wel te duur, maar ik ga niet zeuren. Wat de gek ervoor geeft! Dit is altijd al zo geweest. Dat kan ik Apple bovendien niet kwalijk nemen. Zolang het blijft verkopen, maarom niet…?

  35. Origineel geplaatst door Aron LJ
    Waarschijnlijk het meest floppende ooit…

    Waarschijnlijk de best verkochte iPhone ooit, zoals dat ieder jaar weer is…

  36. Is daar al rekening gehouden met het nieuwe btw tarief of krijgen we die 2% er ook nog overheen? Vind hem zeker niet mooi maar zeg nou eerlijk de gebruikers ervaring zal vele malen beter zijn dan op andere systemen bij mij komt ie er wel en degene die een jaar overslaan dat gaan er natuurlijk 2 worden ivm de 5 s of 5 nfc of 5 hoe die ook heet volgend jaar!!

  37. beetje jammer die prijs. Heb ook alle iPhones gehad en wilde nu weer gaan kopen.
    Maar even in de wachtstand. Mijn 4S doet alles nog wat ie moet doen, zou niet weten wat ie meer moet.
    Een rij extra icoontjes? hmmmmm
    Eerst eens even ios6 afwachten.
    En misschien toch straks eens kijken hoe windows8 zich ontwikkelt.
    Iphone is geen zekerheidje meer in ieder geval

  38. Wat zit iedereen toch te zeiken over het feit dat hij zo duur is. Vorige jaar kwam de 4S uit quanta costa(vanaf) €599 Dat wordt lachend neergeteld (door een heel hoop mensen), nu wordt hij (waarschijnlijk)€80,- duurder en is hij opeens veel te duur??? Dus €599 is niet veel geld?? Ik vind als je hem mooi of goed of beter of wat dan ook vindt en je wilt hem dol graag hebben betaal je die €80 extra lachend. Je krijgt er gewoon een hele goeie telefoon voor, kwalitatief en qua design. Beter als de meeste plastieke telefoons die heel goedkoop aanvoelen.
    Als je wat te zeiken hebt over de 5 koop je hem toch gewoon niet!!
    Maar ga hem niet gelijk af lopen zeiken dat het helemaal niet zo vernieuwend is, bla bla bla…. Elke 6 tot 9 maanden komt er weer een nieuw Samsung/HTC/WindowsPhone uit, alsof die elke keer zo vernieuwend zijn ten opzichte van het vorige model??
    Deze nieuwe Iphone is gewoon ook weer beter dan zijn voorganger, misschien wel niet qua design (die ik overigens wel mooi vind, dus niks aan veranderen :))maar wel in een hoop andere dingen. Ik koop een telefoon niet om z’n uiterlijk maar om zijn preformance. En die is nu weer verbeterd. IOS blijft gewoon een solide besturingssysteem en zeer gebruiksvriendelijk.
    Mijn vrouw heeft een SIII, ook zeer snel(daar zal ik niet over klagen), ook het scherm is zeer scherp, maar het blijft Andriod…Werkt erg rommelig en heeft zo vaak updates dat het vaak niet meer soepel loopt, vastlopers e.d.
    Dus als je als negatieveling deze Iphone 5 te duur, niet mooi of niet vernieuwend genoeg vindt, ga dan, als niet Apple liefhebber, lekker voor één of ander Android toestel, of, als Apple liefhebber, voor de goedkoper geworden 4S of wacht nog een jaartje dat de 5 goedkoper is. Zodat ik, iemand die de 5 wel mooi en vernieuwend genoeg vind(ten opzichte van mijn 4) niet zolang hoef te wachten op mijn bestelling……. (einde betoog 🙂 )

  39. Net als vele ben ik een beetje teleurgesteld… Het uiterlijk is gewoon goed alleen jammer van die achterkant… Vindt wel weer mooi dat de zwarte versie donkere randen heb !

    Ook al zijn op papier andere telefoons misschien beter… Mensen roepen : stap over op GS3 of Lumia 920 blabla… Wat mensen vergeten is dat bijv. GS3 vaak crasht ! Ken zeker 6 mensen met een GS3 en bij allemaal crashen die telefoons… Ik heb dat iig nog nooit gehad met m’n iPhone 3G of iPhone 4 !

    Mja ik heb pas een sim only jaar abonnement genomen ( expres in afwachting voor de iPhone 5 ) maar twijfel toch wel een beetje… Niet qua prijs maar qua vernieuwing…. Wil hem toch eerst ff uitproberen als die in de winkel ligt voor ik overgehaald ben… Want als er volgend jaar alweer een iPhone 5S of iets dergelijks komt wacht ik misschien nog even… Hmmmm dilemma’s

  40. Ik ga hem lekker lease bij kpn! Super die 5!

  41. Apple heeft alleen nog maar cijfertjes in de ogen ipv innovatie!!! De 4 & 4s waren al overpriced maar dit slaat helemaal nergens op! Nu zullen de fanboys weer gaan roepen dat ik dit zeg omdat ik hem wel niet zal kunnen betalen, maar nee, deze prijs WIL ik er niet voor betalen!! Maar er zullen altijd makke schapen zijn die hem blindelings kopen, want je zou maar eens NIET de nieuwste telefoon hebben zeg…

  42. In oktober ben ik een week in New York, is het goedkoper om er daar een iPhone 5 te kopen?
    En werkt die dan ook in Nederland?

  43. De prijs komt zeker weten op € 659 te liggen, dat is € 100 meer net als in de duitse Apple Store.

  44. De spirit van het bedrijf die in de vorm van Steve Jobs zat is overleden. Dit heeft invloed op het bedrijf, gaat alleen maar achteruit met Apple vanaf nu zoals het al eerder is geweest toen ze hem uit het bedrijf hadden gewerkt 😉 hahaha.

  45. De 32GB voor 789€ en de 64GB voor 899€!! Oef …
    (zie onderaan)
    http://store.apple.com/de/browse/home/shop_iphone/family/iphone/compare

    Hopenlijk iets goekkoper in NL

  46. achja als die chineesjes dan ook echt 2 x zo veel verdienen vind ik t best

  47. Klopt alleen jammer dat ze de kosten van deze salaris verhoging laten betalen door in ieder geval de europeanen (us prijzen blijven hetzelfde)
    @tijn:

  48. Uhm mensen, hij wordt hier duurder dan in andere landen hoor. 21% BTW!!!!!!!!!!!!!! Niet 19% zoals Frankrijk en Duitsland en andere normale landen.

  49. Btw gaat per 1 oktober naar 21%…@jantje:

  50. @Daan,

    Beetje bitter die reactie zeg…….
    Voelt dat fijn om iemand zo te kleineren? Een beetje beschaving kan geen kwaad, je kan ook fatsoenlijk reageren toch?
    Je verhaal is inderdaad een beetje tegenstrijdig dus ik was ook een beetje verward, maar je hebt wel een punt, die Panoramafunctie is echt een zwaktebod.

  51. Origineel geplaatst door loyd
    Ook de nieuwe Nokia 920 lijkt op veel aspecten Apple al voorbij te zijn.

    Op welke aspecten dan?

  52. Maar €679 is dus voor een los toestel? Als ik een 2-jarig abbonement neemt bij T-Mobile of dergelijke dan is het wel ‘maar’ €200 bijbetalen toch?

  53. Welke versie moet ik hebben, als het toestel in VS aanschaf?

  54. Heb de iphone maar besteld bij gsmpunt.nl waarom zij 50 euro goedkoper kunnen zijn is mij een raadsel. Begrijp me goed, ik vind het best, maar het lijkt wel wat raar. Iemand een idee wat er aan de hand is?Of zijn ze gewoon een beetje te snel geweest?

  55. Technisch zal het best allemaal in orde zijn maar ik vind het een gigantische domper.
    Wat een design misser, die 5.

    Ik was er zo op gebrand om een kleine iPad-look Unibody iPhone te kopen. Zucht…… wachten op de 6, dan maar?

  56. Weer een TOP toestel

  57. @elvin: Wat een onzinuitspraak

  58. Zijn er al geruchten bekend over de opvolger? iPhone 5S of 6 of “nieuwe iPhone”?

  59. Wat mij het meest in het oog springt is dat geen van al deze doelgroepen mij kan vertellen op wat voor gebied deze telefoon beter is dan de laatste Android toestellen.

    Je hebt mij ook niets gevraagd dus kan er ook niets “in jouw oog springen”.

    Sommige mensen, zoals ik, gebruiken alleen maar een iPhone/iPad omdat die perfect geïntegreerd is in hun Mac systemen. En met perfect bedoel ik dan ook echt “perfect”.

    Met Windows 8 en en Windows Phone 8 zal dat wel ongeveer hetzelfde zijn (vermoed ik).

    Over welke Android toestellen heb jij het eigenlijk? Android is een Linux kernel waar iedere producent zijn eigen GUI kan voor bouwen. En die GUI’s kunnen nogal eens verschillen.

    iOS = iOS, Windows Phone 8 = Windows Phone 8 en Android kan zo ongeveer van alles zijn. Dus, staan roepen over “Android toestellen” slaat echt nergens op.

  60. @jeroen swets

    Wat dacht je o.a. van draadloos laden? Zelfs de SIII is daar al mee uitgerust.

  61. Dit is ook niet helemaal een telefoon meer maar een halve laptop toch

  62. @stronk:

    Draadloos laden is zo’n overhypte onzin he. Of je nu een kabeltje met een stekkertje moet meenemen of een kabeltje met een laadpadje. What’s the f***** difference?

  63. @stronk

    Draadloos opladen is puur een gimmick. Je moet die oplader ook nog altijd ergens in pluggen en dat gaat niet zomaar overal. Terwijl met de klassieke oplader wel.
    Volledig eens met deze quote:

    As for wireless charging, Schiller notes that the wireless charging systems still have to be plugged into the wall, so it’s not clear how much convenience they add. The widely-adopted USB cord, meanwhile, can charge in wall outlets, computers and even on airplanes, he said.

    “Having to create another device you have to plug into the wall is actually, for most situations, more complicated,” Schiller said.

  64. Origineel geplaatst door Ikworderzomoevan
    @stronk:Draadloos laden is zo’n overhypte onzin he. Of je nu een kabeltje met een stekkertje moet meenemen of een kabeltje met een laadpadje. What’s the f***** difference?

    Even groot als het verschil tussen Bluetooth en een kabeltje via AUX in de wagen. Het is gewoon lekker chill lijkt me. Als je een telefoon krijgt snachts en hij hangt aan de lader moet je klooien op de stekker eruit te krijgen ofwel in een rare positie gaan hangen omdat de kabel te kort is. Met die pad kun je hem er gewoon vanaf nemen. Het is en blijft extra (onnodige?) luxe, maar ik durf te wedden dat er hier tientallen mensen een elektrische tandenborstel hebben die juist op dezelfde manier werkt, en dat is toch ook fijn?

  65. Alsof je die achterkant gaat zien…… Iedereen gooit er weer een case omheen, waardoor je niks meer van het ugly design ziet. Echt lelijk, maar zal met die nieuwe antenne te maken hebben, het zit waarschijnlijk niet alleen meer in de rand.

  66. Maken jullie je maar niet druk,apple verkoopt even goed wel. Ze gaan hun eigen weg die ze niet laten opleggen door concurerende goedkopere modellen. Uiteindelijk ga je toch voor het toestel met de meeste aantrekkingskracht. Of je wil of kan niet meer betalen dan ga je voor een goedkoper toestel van rond de 300 euro. Maar dan ook niet klagen over dat het toestel niet goed werkt.

  67. Draadloos opladen is leuk, maar niet altijd direct handiger. Met draadloos laden zit je uiteindelijk nog steeds met een draadje aan het stopcontact vast met dezelfde ongemakken van dien. Als je onderweg wilt opladen, moet je het oplaadstation ook meenemen i.p.v. alleen een kabeltje.
    @Wesley Vanheste: Een electrische tandenborstel gaat over het algemeen langer mee met een volledige lading dan een telefoon en als je op reis gaat, hoef je niet meteen de oplader mee te nemen.

  68. @FreBo:
    Vanochtend zag ik het ook, heb toen gelijk besteld voor € 629 euro.

  69. Mijn mening over de iphone 5 is als volgt;

    De doorgevoerde upgrades zijn vanzelfsprekend; Nieuwe chipset(geweldig btw!), nieuwe cams(HD frontface cam heb ik op zitten wachten), iOS 6 enhancements…Allemaal prima! Dat apple weer heeft gekozen voor een aluminium achterkant vind ik zeker een plus. Waarom de homebutton nou niet verbeterd is vind ik echt een faal aangezien die knoppen 1 van de 1e onderdelen zijn die opgeven…Waarom geen soft touch button?

    LTE hebben we hier niks aan. Ook al wordt er LTE aangeboden dan is het nog steeds waardeloos met de databundels hier. Tenzij je een VVD-type, papadoneertdepoentoch bundel neemt(en dus wel die extra centen kwijtkan) gaat dat je gewoon op maandelijks niveau anderhalve week boodschappen kosten.

    Don’t get me wrong; ik gebruik de iphone sinds de 3G type. Ik vind het ook een spectaculair apparaat alleen ten opzichte van het model uit 2008 en het model van nu vind ik de vooruitgang veel te traag gaan.

    Ik heb wel lopen vergelijken en dat men gewoon klakkeloos accepteert dat Apple minder gaat leveren qua opzienbare aanpassingen ten opzichte van bijv. een merk als Nokia of Samsung vind ik gewoon dat je hipster size oogkleppen ophebt.

    Samsung levert al langer dan een half jaar 1 gb geheugen; Apple komt met dit type pas met een 1gb apparaat…please! is dat nou vooruitgang? Elke heavy user die leunt op het intern geheugen! Zet er dan anderhalf gig in om een je te differentieren van de rest.

    Hebben we het over duurzaam? Samsung kunststof, plastic? Als je m sloopt krijg je een nieuwe. Als je je Apple toestel laat donderen dan ben je 8 v/d 10 x de sjaak want dan valt het niet onder de garantie ;).

    Ik hou van Steve Jobs z’n ideen, heb zijn patenten in het Smithsonian met open bek lopen aangapen maar dit doet zijn legacy gewoon niet ten goede. Mediocre aanpassingen waar men helemaal wild van wordt…Siri wordt sinds de 4S al aangeboden maar heeft to nu toe geen echte functionaliteit voor niet engels-sprekende landen…Kommop…das toch sneu? Allemaal leuke toezeggingen maar de Apple Fan neemt dat maar voor lief.

    Ik had hele hoge verwachtingen…misschien mijn eigen schuld door al die geruchten te lezen en misschien een beetje te hopen (Iedereen vond die vingerafdruk VET toch?). NFC wordt niet geleverd omdat het nog te zwaar beta is. Ok, daar kan ik me wel iets bij indenken..

    Voor normale gebruikelijke upgrades binnen een bepaalde periode moet je als europees extra betalen..Pff, onbegrijpelijk..

    Misschien heb ik het teveel lopen overdenken…Of misschien moet ik ook maar een paar van die hipster size oogkleppen kopen ofzo…

  70. Dus, als we straks een iPhone bij vodafone bestellen krijgen we degene die waarschijnlijk op het 4g netwerk van nederland gaat werken?

  71. Origineel geplaatst door Thomaz
    @FreBo:Vanochtend zag ik het ook, heb toen gelijk besteld voor € 629 euro.

    Same here, ook reeds afgeschreven van mijn rekening. Zouden we mazzel hebben? Of gaan we alsnog die 50 euro moeten betalen? Zat al even hun algemene voorwaarden te bekijken. Ik concludeer dat we gewoon lekker goedkoop uit zijn. Kunnen we alsnog gewoon op stap dit weekend ;).

  72. iPhone 4s met iOS6 wordt gewoon uitstekend! Groter scherm is leuk, maar heb ik niet nodig. Vooral voor die prijs.

  73. @FreBo: En nu dus al 699,- ><

  74. Het verschil is wat heb je nog meer thuis en wat heb je uit gegeven. En kan je er om heen werken. Bijvoorbeeld ik heb een MacBook pro. Time capsule 3tb. Airport express. Wil je vrij uit communiceren met je devices dan blijf je toch bij Apple. Als je al dat niet hebt, dan kies je makkelijker naar Samsung.

  75. Ik begrijp het niet goed. Kunnen we een duitse iphone 5 ook in belgie en nederland gebruiken of niet ?

  76. Kan iemand mij vertellen vanaf wanneer hij in Duitsland te pre-orderen is? Als ik de site lees haal ik hier vrijdag 14sept 00:00 uit, maar in dit artikel wordt over 8.00 ‘s ochtends gesproken. (http://store.apple.com/de/browse/home/shop_iphone/family/iphone)

  77. Als ik de A1428 in de VS koop, wat gaat er dan in NL niet goed?

  78. Origineel geplaatst door loyd
    Na het lezen van zo’n beetje alle reacties op meerdere fora kan ik het volgende concluderen;Die-hard Android: lacht de concurrentie kinderachtig uitGematigde Android: is na iPhone 5 lancering nog héél blij met S3, nieuwe Sony of HtcNeutrale gebruiker: gaat op zoek naar iets anders dan de iPhone 5Gematigd Apple: had wat meer gehoopt van de telefoon maar neemt er zeker genoegen mee.Die-hard Apple: maakt onmogelijke vergelijkingen met luxeproducten en noemt Apple exclusief zonder verdere uitleg.Wat mij het meest in het oog springt is dat geen van al deze doelgroepen mij kan vertellen op wat voor gebied deze telefoon beter is dan de laatste Android toestellen. Ook de nieuwe Nokia 920 lijkt op veel aspecten Apple al voorbij te zijn. Jammer dat Apple niet met iets echts vernieuwds is gekomen. Ik had allang een nieuwe tel. uit mogen zoeken maar had speciaal hierop gewacht, voor mij wordt het waarschijnlijk nog langer wachten op iets

    Ik ben nu nog steeds in het bezit van een 3GS. Velen noemden die bewuste 3GS bij de release van de iPhone 4S al een oud beestje die nu toch echt wel aan vernieuwing toe was. De tijd is nu gekomen dat ‘ie echt abnormaal traag begint te werken en waarom ga ik de 5 dan kopen? Gewoon omwille van de compatibiliteit met m’n o.a. m’n Mac…

  79. @kilo: Ik heb nog na gevraagd bij de site, we krijgen hem voor de prijs die we hebben besteld.

  80. Heb niet alle reacties gelezen, maar toen de iPhone 4S vorig jaar uit kwam in Duitsland was deze 30 euro duurder als in Nederland. Het zou me niet verbazen als dat nu ook zo is.

  81. No way dat ik hem ga halen zoveel is er nou ook niet veranderd het is gewoon een langere iphone 4 als je het mij vraagt met een betere processor en camera and thats it.

  82. Nice, ben benieuwd wanneer hij binnenkomt.

    @Thomaz:

  83. @Ronald van der Meer:

    dat had je hier niet moeten zeggen….. ze hebben em meteen 50 eurries duurder gemaakt ! (LOL)

  84. @Jean-Paul Horn: Zou je niet met de CDMA model A1429 in NL uit de voeten kunnen dan? Want daar staat ook gewoon de 1800 MHZ versie tussen toch die ook in het GSM model komt?

    En stel dat je in de VS nou de A1428 koopt, is dan de enige consequentie die er is dat je geen 4G kan krijgen in NL? Of is het uberhaubt niet mogelijk om dan te bellen/sms-en/internetten via een Nederlandse provider?

  85. Vandaag toevallig naar de Apple store geweest om het ev. te bestellen, schrok me wezenloos van de genoemde prijs. Heb 3 nieuwe telefoons nodig (zakelijk) en ben al enkele weken aan het kijken. Nu weet ik het zeker: komende week bestel ik 3 Galaxy’s S3, Apple heeft de beslissing eigenlijk wel makkelijk gemaakt

  86. Waarom ga jij hem in hemelsnaam ‘halen’ dan??

    Origineel geplaatst door Zomer
    De iPhone gaat al bijna twee keer over de kop en dan nog mensen nog dieper in de portemonnee laten kijken. Ik zal hem wel gaan halen, maar ik ga me volgend jaar in ieder geval wel beraden over een Android toestel. Het is allemaal oude koek waar Apple mee aankomt zetten. Ik wacht nog even de benchmarks af, maar ik vraag me af hoe de dual-core A6 zich verhoudt ten opzichte van de Android toestellen. Sinds Jelly Bean kan is het argument dat iOS soepeler is ook direct verdwenen, en laten we eerlijk zijn iOS begint gewoon oud te worden.

  87. Wow, wat ben jij een stoere vent zeg!

    Nou heb ik toevallig het geld om er ‘een te halen’, maar ik vertik het om als cashcow voor mijneertje Apple te fungeren…. Deze prijs is gewoon het verschil met mijn 1 jaar oude 4S absoluut niet waard…..

    Origineel geplaatst door elvin
    het is idd niet goedkoop had het liever 600 gezien maarja. ik moet het toch hebben dus 80 euro extra betalen.@Daan: das heel leuk voor je. verschil tussen de 4 en de 5 is er zeker. maar het was gewoon makelijker gewweest om te zeggen dat je het geld niet voor overhebt. of letterlijk geen geld hebt om het te halen.

  88. Origineel geplaatst door Martijn
    @Jean-Paul Horn: Zou je niet met de CDMA model A1429 in NL uit de voeten kunnen dan? Want daar staat ook gewoon de 1800 MHZ versie tussen toch die ook in het GSM model komt?En stel dat je in de VS nou de A1428 koopt, is dan de enige consequentie die er is dat je geen 4G kan krijgen in NL? Of is het uberhaubt niet mogelijk om dan te bellen/sms-en/internetten via een Nederlandse provider?

    Het CDMA model is voor o.a. Verizon, en die gebruiken voor zover ik weet GEEN SIM kaartjes ! Amerika is nog “niet zolang” aan de SIM kaart ! Daar worden alle contract gegevens in de telefoon geprogrammeerd. Die telefoons hebben dan ook niet zo zeer weer een IMEI nummer. (wel iets dat er op lijkt) Ik weet het omdat ik in het verleden ZELF eens een prepaid kocht van BELL of AT&T en daar bleek geen SIM in te kunnen, dus voor NL waardeloos ! Zo werkt b.v. een US T-Mobile kaartje weer niet (goed) in onze iPhone omdat T-Mobile USA weer een andere frequentie gebruikt voor 4G dan wij voor 3G wat kwa snelheid (ben ik achter gekomen) bijna gelijk is….. Dus de frequentie’s zijn mogelijk wel hetzelfde maar het protocol en het toestel is echt anders !

  89. Ik vraag me af in hoeverre deze nieuwe iPhone nou echt veel meer biedt. Mijn huidige iPhone 4 voldoet prima. Uiteraard gaat Apple ervan uit dat een aantal fans toch wel het laatste model willen kopen, of er nou wel of geen grote veranderingen in zitten.
    Ik wacht wel tot de iPhone 6 uit komt.

  90. Exact 2 jaar geleden een iPhone4 gekocht voor 645€ (in België). Dat was de instapprijs voor het kleinste model. 2 jaar later slechts een prijsverhoging van 5% is best te verantwoorden.

  91. @Remi: Da’s lekker duur dan.
    Bij een jaarabo betaal je al ruim €600,- aan leasetarief buiten de kosten van het bellen en internet om. (om maar over de 2 jaars abo te zwijgen)

    En na je abo moet het het toestel inleveren of 35% van de nieuwwaarde bijbetalen als je hem wilt houden..
    Pure uitmelkerij van de kpn/hi/telfort boerderij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.