Reacties voor: Europese Commissie stelt eisen aan volume mobiele telefoons

De Europese Commissie heeft vandaag besloten dat er een standaard moet komen voor het geluidsniveau dat mp3-spelers en mobiele telefoons kunnen produceren.
Sander Kleijn -

Reacties: 21 reacties

  1. Beetje onzin.. Het ene nummer is harder of luider afgemixt dan een andere sommige nummers moet ik wel volume vol open zetten omdat ze vrij zacht afgemixt zijn of geconvert. Kunnen ze niet beter een tool inbouwen die elk nummer op max decibel afkapt soort audio limiter? Ipv een standaard max volume instellen waardoor ene nummer hard klinkt en een andere vrij zacht.

  2. erg gaar. Mogen we nu ook al nie meer zelf beslissen hoe hard we naar onze muziek luisteren? :s
    En bovendien, idd wat Erwin ook zegt, het ene nummer is harder dan het andere nummer. Sommige nummers zijn heel zacht en das dan heel irritant als je die nie meer harder kan zetten.
    Mjaaaa er zal heus wel weer wat op de markt komen, of handige mensen die dit wel kunnen omzeilen haha..Kun je straks je iPod laten “ombouwen”:P

  3. Origineel geplaatst door Erwin
    Beetje onzin.. Het ene nummer is harder of luider afgemixt dan een andere sommige nummers moet ik wel volume vol open zetten omdat ze vrij zacht afgemixt zijn of geconvert. Kunnen ze niet beter een tool inbouwen die elk nummer op max decibel afkapt soort audio limiter? Ipv een standaard max volume instellen waardoor ene nummer hard klinkt en een andere vrij zacht.

    Die laatste zin was ironisch bedoeld 😛

    @Shorty007: Lees het artikel, je mag het nog steeds zelf bepalen!

  4. Volume verschil tussen bepaalde nummers kun je heel eenvoudig oplossen via iTunes. RTFM 😉
    Gehoor beschadiging schijnt wat minder eenvoudig te zijn om op te lossen.

  5. Doen ze dat dan ook meteen voor laptops, autoradio’s stereo installaties enz enz…

    laat ons toch met rust en zelf beslissen of we onze oren naar zijn grootje willen helpen…

    op je telefoon mag het dan niet, dan gaan we het weekend lekker naar een party met 180 decibel!!

    lekker belangrijk!!

  6. @Mauze; lekker verstandig. Ook niet zeuren als je later een permanente fluittoon in je oor blijft houden hè en svp ook geen beroep doen op medische hulp, want het was je eigen keuze, ok? Scheelt ons een verhoging vd basis zorgpremie en jij kan lekker van je decibelletjes blijven genieten (voor zolang het nog duurt) 😉

  7. Lijkt me helemaal niet verkeerd, scheelt ook wat associaal gedrag in het openbaar vervoer 🙂

    verder vind ik dat de iphone niet zacht genoeg kan, maar ja, dat lijkt niet met deze regel aangepast te worden. Op z’n zachts is het nog net te hard als je in bed muziek luisterd.

    @Mauze
    180db, dream on…

  8. o nee. Ik denk dat ik nooit meer muziek luister, zo slecht voor mijn oren. O wacht eens, ik luister al jaaaaren muziek. En echt niet altijd zacht. Leuke subwoofer in mijn auto etc.

    Niks aan het handje hier, zal miss niet als de beste horen, maar ik hoor zeker niet slecht ofzo

  9. Er bestaan al miniversterkers 🙂
    Gewoon die kopen 🙂

  10. Zucht… ze hebben echt helemaal niks zinnigs te doen hè, laat alle idioten onder ons lekker hun gehoor verneuken, de rest weet wel beter.
    Bovendien is het ook zodat in ear oordoppen ook schadelijker zijn, worden die binnenkort ook verboden? De hedendaagse politiek moet wat meer uit gaan van ons eigen verstand in plaats van alles maar voor ons te bepalen. En als mensen de verantwoordelijkheid van verstandigheid niet aan kunnen : it’s their loss.
    Die bureaucratische regel teven uit Brussel moeten zich gaan bezig houden met belangrijke zaken zoals de de lage melkprijs. Dit zijn vlakken waarop zij iets kunnen beteken maar ga je verder alsteblieft niet bezighouden met wat wij wel of niet mogen kopen of naar luisteren.

  11. Dit komt dus overeen met de huidige functie “Instellingen > iPod > Volumebegrenzing”, die dan default geactiveerd zou moeten zijn?

  12. Apple kan dit toch niet aanpassen volgens de software update hoop ik voor de iphones die al in de omloop zijjn?!?! Maar er ontploffen er mss minder dan

  13. Laten ze dan eerst sigaretten gaan verbieden, die zijn een stuk schadelijker voor de gezondheid.

  14. Heel goed! Mijn volume staat nooit hoger als 1/4e van de volume. Maja ik heb dan ook custom iPhone earbuds.. KLIK

    Tijd om dit soort earbuds gewoon standaard te leveren..

  15. Opzich heb ik een hekel aan dit soort regulering maar het is wel logisch. Roken wordt compleet aan banden gelegd omdat de zorgkosten hierdoor te hoog worden. Als door te harde muziek 5 tot 10% van de mensen doof dreigt worden is dit een net zo legitieme maatregel.

  16. @Rob: is wat voor te zeggen. Laten we dan ook meteen harde muziek in cafe’s en discotheken vebieden. Slecht voor de volksgezondheid. Of ben ik nu te opstandig omdat ik niet meer mag roken in de kroeg?

  17. @Willem:
    Ten eerste: café’s en discotheken hun geluidsinstallatie zijn al onderworpen aan zo’n limieten….
    Ten tweede: dat rookverbod begint op bepaalde plaatsen al duidelijk een negatief effect op het aantal hartaanvallen te hebben… En dan vooral bij de 2dehandsrokers zoals ik die vroeger meer kans liepen op zo’n aandoeningen omdat jij je kankerstokje opstak in onze buurt.

    @iedereen:

    Het probleem is dat degene die stom genoeg zijn om hun gehoor naar te kloten helpen wel terecht komen in situaties die de maatschappij (direct of indirect geld kosten). Van de terugbetaling van de medische kosten voor een hoorapparaat tot de schade door ongelukken veroorzaakt door slecht gehoor….

    Het niveau van de reacties op dergelijke maatregelen wijst er meestal al duidelijk op dat degene die klagen ofwel niet aan dat soort dingen (willen) denken ofwel dat ze gewoon intellectueel niet begaafd genoeg zijn om de mogelijke gevolgen in te schatten.

  18. Origineel geplaatst door Hybrid
    @Mauze; lekker verstandig. Ook niet zeuren als je later een permanente fluittoon in je oor blijft houden hè en svp ook geen beroep doen op medische hulp, want het was je eigen keuze, ok? Scheelt ons een verhoging vd basis zorgpremie en jij kan lekker van je decibelletjes blijven genieten (voor zolang het nog duurt)

    ik wou dat ik vroeger gewaarschuwd was, maar toen was er helemaal nog geen besef.

  19. Brengen ze toch gewoon weer een patch uit fzo 🙂

    niet dat ik muziek luister op 180db..voor meer resultaat heb in mijn auto nog 😛

  20. Zachter als iPhone kan haast niet ik heb m’n geluid met verschillende oordopjes meestal op maximaal staan en nog is het me te zacht.

  21. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    Heel goed! Mijn volume staat nooit hoger als 1/4e van de volume. Maja ik heb dan ook custom iPhone earbuds.. KLIKTijd om dit soort earbuds gewoon standaard te leveren..

    Je hebt wel slechte.. :/ Die dingen bestaan voor 90% uit bass en klinken daardoor niet goed
    Wel goed voor het aantal db ja, in-ear 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.