Reacties voor: Europees Parlement wil BTW verlagen op digitale boeken, kranten en tijdschriften

Het Europees Parlement wil de BTW op digitale boeken (ebooks), kranten en tijdschriften verlagen. Nu geldt voor digitale publicaties nog het hoge BTW-tarief van 19 procent, terwijl voor papieren boeken maar 6 procent geldt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik help haar dat mee hopen.

  2. Eindelijk! Dat heeft lang geduurd, hier wacht ik al jaren op! Ik verkoop namelijk diverse E-boeken over flirten e.d… (Niet verkrijgbaar in de winkel van iBooks.)

  3. 4 euro verschil voor een boek van een tientje? Dat ligt dan toch niet aan het btw-tarief alleen. Want dat is hoogstens verantwoordelijk voor 1,22.

  4. Klopt, ik vind het ook vrij apart dat digitale “boeken” meer kosten dan de papieren variant. Inscannen gaat tegenwoordig automatisch, distributie ervan betaal je als klant zijnde aan mee(je eigen provider). Volgens mij als die prijs omlaag gaat, zal er meer verkocht worden. Mij houdt het nu tegen.

  5. Alleen omdat het product niet tastbaar is maakt het niet goedkoper om te produceren en distribueren:

    Why Some E-Books Cost More Than the Hardcover

    Uit onderzoek blijkt dat we aan digitale goederen minder waarde toekennen dan aan hun analoge tegenhanger. Niet vreemd dus dat we verontwaardigd reageren als de digitale variant opeens duurder is; “hoeveel duurder kan een copy-paste actie nou zijn ten opzichte van het drukken van een compleet boek?” is de gedachte.

  6. Als je zo slecht kunt rekenen moet je je over zulke zaken niet druk maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.