Reacties voor: Apple reageert op vragen Europees Parlement over belastingdeals

Apple en vier andere grote bedrijven zijn woensdag uitgenodigd om voor de belastingcommissie van de Europese Parlement te verschijnen. Zij willen tekst en uitleg over de afspraken die Apple heeft op het gebied van belastingdeals in Europa. Apple heeft inmiddels gereageerd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Leuk artikel voor mij, ben me toevallig aan het verdiepen op dit onderwerp.
    Vergeet niet dat men hierna gaat denken aan staatssteun. EP is bang voor oneerlijke concurrentie en EC heeft al uitgesproken dat het staatssteun is bij Starbucks. Kwestie van tijd dat EC Apple ook gaat aanspreken.
    PS: per 1 januari is er een wet van kracht wat ervoor zorgt dat Apple aan Nederland moet laten zien dat ze voldoende belasting betalen. Dus het is afwachten wat er op 1 januari 2017 onder de streep gaat staan in de winst- en verliesrekening van Apple. Kans is groot dat NL binnenkort niet meer als brievenbusmaatschappij-land zal fungeren.

  2. Jammer dat ‘de grootste belastingbetaler ter wereld’ niet snapt dat je tegelijkertijd ook de grootste belasting-ontwijker kan zijn !

  3. Is toch wel erg kenmerkend dat ze zich verschuilen achter het feit dat ze de cijfers niet publiekelijk hoeven te maken. Ierland zal er dan wel uitspringen ten op zichte van andere landen. Een opgeteld getal noemen is zo makkelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.