Reacties voor: Europees Parlement mag geen Outlook voor iOS meer gebruiken

De leden van het Europese Parlement mogen geen Outlook voor iOS meer gebruiken. De IT-dienst van de EU vindt het een zwaarwegend beveiligingsrisico.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Bij ons (grote Nederlandse bank) zijn alle apps, behalve standaard iOS app geblokkeerd. Dus ook deze.

    Dat is toch niet zo moeilijk te implementeren? Hoef je ook niemand te waarschuwen. Ik snap de ophef niet zo. Alsof dit de eerste mail app is die dit doet.

  2. En terecht!….Schandalig wat Microsoft doet (wachtwoorden en data van alle account opslaan in hun eigen cloud). Met name omdat ze er niet over melden……In Nederland komt MS altijd weg met de fouten die ze maken omdat wij het bedrijf op de blauwe ogen geloven….Ik ben alleen bang dat veel bedrijven (met name de kleinere) de app niet blokkeren.

    @Laurens: Het is wellicht niet de eerste, maar van een bedrijf als Microsoft mag en moet je meer verwachten. De stempel outlook zal bij veel mensen een bepaald gevoel opwekken (net als toen de office apps uitkwamen). Het wordt zonder nadenken geinstalleerd. Als dan ook nog eens niet gemeld wordt dat al je data via servers van Microsoft gaat lopen, dan vind ik dit een kapitale misser.

  3. Hoe zit dat dan met office 365.
    Bijna alles wordt geschreven met ms-word.
    Aangezien deze inmiddels Is gemigreerd naar 365. Volledig cloud based, is het een stomme redenering om rapporten niet via outlook te laten lopen wanneer het rapport toch al op ms-servers staan.
    Kan iemand bevestigen of ontkennen dat overheid of hier vermeldde instantie geen gebruik maakt van office 365!?

  4. Office 365 is voor een bedrijf een keuze, waarmee de bedrijfsdata in de cloud worden geplaatst. Dat is ook precies de reden waarom veel bedrijven niet overgaan op office 365. Met de Outlook app is die cloudkeuze niet expliciet door Microsoft gecommuniceerd. Nu het echter bekend is zullen veel bedrijven de app alsnog verbieden.

  5. En hoe zit het met kontaktadressen die ik synchroniseer met iCloud? Komen die dan niet in ‘Amerikaanse handen’ ?

  6. Toen ik deze app installeerde kwam ik er ook achter dat Outlook toegang moest hebben van je schermafbeelding. Als je dit niet wou kon je de app ook niet verder installeren…
    Dus maar niet verder gegaan.

  7. Ik werk bij een grote Europese telco, ook wij kregen bericht dat bij de hele groep outlook app na een week was geblokt. Terwijl we wel outlook en office op de vaste computer gebruiken. Zonde want was een hele mooie intergratie!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.