Reacties voor: Europa verdeeld over afschaffen van roamingkosten (update)

De EU wil roamingkosten afschaffen, maar het voorstel om op 15 december 2015 te stoppen met roamingkosten staat opeens ter discussie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Waarschijnlijk hebben de providers flink gelobbyd bij italie.

  2. Gaan we toch lekker zonder Italië verder, kom op zeg

  3. Belachelijk je moet gewoon met je eigen databundel in de hele EU kunnen internetten! Er mogen toch geen grenzen meer zijn! Zit nu Frankrijk heb nu een simkaart 1GB gekocht is toch veel goedkoper dan Vodafone Blox die voor je 2 à 6 Euro 35MB à 100MB per dag mag gebruiken!!

  4. Brussel is een beetje in de war… Men eist universele laders, maar is verdeeld over de kosten in “verenigd” Europa.

  5. Gatverdamme! De lobbyisten zijn alweer aan het werk. Kap hiermee providers!

  6. Als roaming wordt afgeschaft harken providers minder geld binnen? Laat me niet lachen! Iedereen die ik ken zet zijn internet uit in het buitenland dus verdienen providers helemaal niks aan deze mensen! Als de normale tarieven als thuis gelden wel.

  7. Origineel geplaatst door jbmm
    Gaan we toch lekker zonder Italië verder, kom op zeg

    Italie is de nieuwe voorzitter..

  8. Iemand ooit van truphone gehoord? Die hebben dit al uit 1 bundel alles in 66 landen. Plus 8 verschillende nummers uit verschillende lande op 1 sim. Ideaal voor internationaal gebruik. Komt binnenkort ook voor particulieren.

  9. @jvane: wel eens van zakelijk gebruik gehoord??

  10. @lourens: Wat zijn de tarieven voor business want staat er niet openbaar op.

  11. Meer info mbt truphone in de praktijk

  12. Van wat is Italië dan precies voorzitter geworden? Niet van de Europese commissie in elk geval. Dat is Juncker uit Luxemburg…

  13. Belachelijke ontwikkeling. Het stagneert alles wat voor een vrij Europa staat.
    Op dit moment is er welgeteld 1 NL provider die het wel goed probeert te doen. €35 per maand onbeperkt met fup en binnen Europa, http://www.choozze.nu

    Nu is het wachten op de rest.

  14. Nederland is een van de duurste landen van Europa kwa abbonementens kosten kun je straks dan gewoon een abbo in het buiteland afsluiten die veel goedkoper is ? Met als enigste nadeel dat je een niet nederlands nummer hebt ?

  15. In Duitsland bij T-Mobile heb je bij je flat abo de optie All Inclusive voor €5,00 per maand. Hierdoor kun je in EU je telefoon, sms en data bundel in het buitenland gebruiken. Altijd het hele jaar door. Ook gebeld worden in het buitenland kost niets extra’s. Zelfs bellen naar het buitenland (EU) is inbegrepen. Zouden ze ook hier moeten introduceren.

  16. Origineel geplaatst door Daaf
    Nederland is een van de duurste landen van Europa kwa abbonementens kosten kun je straks dan gewoon een abbo in het buiteland afsluiten die veel goedkoper is ? Met als enigste nadeel dat je een niet nederlands nummer hebt ?

    Je kan je nummer toch meenemen naar de nieuwe provider. Alleen wanneer je de helpdesk nodig hebt wordt het met m’n talenkennis een probleempje.

  17. Ik moet vooral lachen om “Fair-Use limiet”, alsof het netwerk last heeft van een paar extra toeristen.
    Neem T-Mobile bijvoorbeeld, actief in zo’n beetje elk Europees land. Wanneer je een T-Mobile klant bent zou je je niet druk hoeven maken over een grenzen tussen landen. Zeker niet in de Europese Unie.
    Bij AT&T (in VS) is het tarief toch ook niet anders wanneer je reist tussen Californië en Arizona?

  18. @Andre: Italie is voor de 2e helft van 2014 voorzitter van EU.
    Juncker is voorzitter van de Europese Commissie

  19. Ik vind het in ieder geval erg fijn dat iCulture ons hierover blijft informeren. Top! Je hoort of ziet er namelijk verder niets over.

  20. En bovendien kan het leiden tot een prijzenoorlog onder Europese providers, waardoor de tarieven enorm omlaag gaan.

    Zou tijd worden, we willen toch 1 europa zijn (volgens sommige). Ow wacht dan lopen we geld mis, dan toch maar niet…..

  21. Kunnen die jongens en meisjes in Brussel eindelijk iets nuttigs doen voor de inwoners van Europa, wint toch het kapitaal weer met de klonen van Berlusconi aan het toer. Bah.

  22. @Paz: Artikel is eigenlijk weinigzeggend. Tarieven nergens te vinden behalve in de commentaren.
    Als ik goed begrijp : 75 euro voor 1GB data in 66 landen.

    De luxe van het eenvoud is me toch wat te duur. Lokale sim kopen en in mijn MIFI hotspot steken is veel goedkoper.
    Zal contact opnemen met hen en eens kijken wat ze voorstellen als bedrijf.

  23. Ik hoop niet dat Italië haar zin krijgt. Het heeft al veel te lang geduurd dat de Nederlandse providers met hun ondelinge prijsafspraken de consument uitpersen met veel te hoge tarieven, het wordt tijd voor die prijzenoorlog op de Europese markt.

  24. Dit is wat er gebeurt zodra Kroes verdwijnt. Zij had de discussie in haar greep. Nu staat ze op het punt te vertrekken en haar werk wordt meteen ter discussie gesteld, in de hoop dat haar opvolger alles terugdraait en de status quo niet verandert. Een van de redenen waarom grote hervormingen zo weinig kans van slagen hebben: het is zelden dezelfde persoon die het van begin tot eind doortrekt. Wisselvallige politiek in een notendop.

  25. Dit kan niet.
    Er is al gestemd en dan ineens weer veranderen.
    Oh we doen Schotland stemmen ook even overnieuw omdat het ons niet uitkomt.

    Die commissaris Italiano deugt niet!
    Is vast een Ferrari beloofd en een nieuwe iphone heeft ie al gehad over de post…voor de hele familie.

    mafia

  26. Origineel geplaatst door dirk
    Dit kan niet.
    Er is al gestemd en dan ineens weer veranderen.
    Oh we doen Schotland stemmen ook even overnieuw omdat het ons niet uitkomt.

    Nee, het voorstel is nog niet rond. Men zag in het voorjaar al aankomen dat het niet op tijd zou lukken en het voorstel zou kunnen stranden. Dus werd zoveel mogelijk gedaan om een pakket klaar te hebben waarmee opvolgers aan de slag konden, in de hoop dat er minder discussie zou zijn en het werk gewoon voortgezet zou worden. Dus lag er voor de verkiezingen een concreet voorstel waarover alle partijen het al eens waren, een principe-voorstel dus. Daar heeft men over gestemd.

    Met hoopte daarmee dat de verdere behandeling een formaliteit zou zijn en het voorstel niet onnodig kapotgemaakt zou worden. Helaas is dat kennelijk niet het geval. In principe was dat wel te verwachten, de nieuwe instanties zijn niet gebonden aan het werk van de voorgangers als het nog niet tot wet is verheven. Ook denk ik dat er bewust veel aandacht in de media werd veroorzaakt, om er voor te zorgen dat er geen terugweg meer was. In de media werd het echter ten onrechte als afgehandeld beschouwd.

  27. Collega in Roemenië betaalt €59 voor Vodafone RED 6GB internationaal gebruik

  28. En bovendien kan het leiden tot een prijzenoorlog onder Europese providers, waardoor de tarieven enorm omlaag gaan.

    Dat lijkt me voor de consument een geweldig gevolg. De providers hebben de klanten jarenlang uitgemolken, maar die tijd is binnenkort voorbij.

  29. @de Kock: Wellicht niet mogelijk om daar Abonnement te nemen als Belg/Nederlander?

  30. @Jan: Iemand daar als Niet-Duitser in geslaagd een abo te nemen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.