Reacties voor: Europa wil één privacyvriendelijke app om coronavirus te traceren

Europese wetenschappers zijn van plan om een gezamenlijke app te ontwikkelen, waarmee de verspreiding van corona te meten is. De app moet voldoen aan de strenge Europese privacy-regels. De EU wil het liefst dat alle Europese landen dezelfde app gaan gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Waarom zelf ontwikkelen? Singapore gebruikt al zo’n app met al meer dan 600k aanmeldingen en gaat deze snel open source aanbieden. Ook privacy-vriendelijk blijkbaar.

  2. Hahahah, Really 😂?
    Geen ene app komt er op mijn telefoon. Hun bekijken het maar.

  3. Origineel geplaatst door Shade45
    Hahahah, Really 😂?

    Geen ene app komt er op mijn telefoon. Hun bekijken het maar.

    En als je daar het leven van je oma of opa mee kan redden? Of je vader of moeder? Lekker alleen aan jezelf denken. Fijn mens.

  4. @Maarten: Maak je daarover geen zorgen, die zijn veiliger dan ooit. Doe wat je lekker vind en wat beter voor jouw is en jouw familie.

  5. Zolang het maar zeker is dat na de crisis alle info weer word verwijderd!

  6. Origineel geplaatst door Gideon
    Waarom zelf ontwikkelen? Singapore gebruikt al zo’n app met al meer dan 600k aanmeldingen en gaat deze snel open source aanbieden. Ook privacy-vriendelijk blijkbaar.

    Ik denk dat de overheden van Europa ook hiernaar kijken maar ik hoop wel dat ze de privacy ook in acht nemen en zoals bij deze app het geval is.

  7. Ik zie het debat privacy vs veiligheid alweer opduiken: het belang van het volk tegenover het belang van een individu.

    Gepakt worden door big brother of door Corona?
    Het vinden van een middenweg wordt hierdoor moeilijk gemaakt. Aan het einde van de dag zal niet iedereen blij zijn met hetgeen wat er is, maar hopelijk staat het doorstaan van de pandemie op nummer 1. Persoonlijke voorkeuren komen later.

  8. Ook bij mij komt zo’n app nooit en te nimmer op mijn telefoon (vooral niet als het van de EU is). Belachelijk en juridisch onhaalbaar ook dat men overweegt om die app te verplichten.

  9. Origineel geplaatst door Shade45
    @[Maarten](#comment-851896): Maak je daarover geen zorgen, die zijn veiliger dan ooit. Doe wat je lekker vind en wat beter voor jouw is en jouw familie.

    Je hebt groot gelijk. Never trust your government want die hebben helaas niet het beste met ons voor.

  10. Geen probleem mee… heb niks te verbergen.. anders had ik ook nooit op Facebook, Instagram of WhatsApp moeten gaan.. geen Google accounts etc..

  11. Mensen die hier het hardst schreeuwen de app er niet op te gaan zetten om hiermee de Corona te lijf te gaan, staan als eerste in de rij als ze naar het ziekenhuis moeten. Maar wat hier al is aangegeven, fijn dat je alleen aan jezelf denkt en niet wil helpen om je naasten te beschermen en/of andere mensen.

    Ieder voor zich en God voor ons allen 🤐
    Als het gewoon veilig is om te gebruiken dan zet ik het zeker online. Wel zo fijn!

  12. Grappig hoe dat werkt: als er bij je thuis ingebroken wordt knal je beelden van de boef op alle sociale media, want tja… Iemand anders heeft jou onrecht aangedaan.
    Maar als het om het groter geheel gaat is het ineens “oei oei mijn privacy!”.
    Nederland op z’n kleinst als je mij vraagt.

    Er wordt in de eerste persconferentie nota bene gezegd dat de privacy voorop staat. En de media loopt alweer op de muziek vooruit met een hoop mensen er achteraan zonder precies te weten hoe de informatie verwerkt wordt.

    Of kan iemand mij de verwerkeringsovereenkomst en algemene voorwaarden even sturen op basis waarvan je beslist dat je de app niet gaat installeren? Ik ben benieuwd!

  13. @Indie De Groot: Het is wel de overheid, hè?

  14. Wat een asocialen die schreeuwen de app niet te willen. Waarom is het zo moeilijk voor die eigenheimers om ook eens rekening te houden met hun medemens?

  15. Kom maar op met die app. Dan maar wat minder privacy tijdens de crisis. Ze weten nu ook al waar je je bevindt, en als ik een melding zou krijgen dat ik contact heb gehad met iemand die Corona heeft dan ben ik blij dat ik het weet.
    Je kan het virus bij je hebben zonder dat je het weet, ik kan dan in quarantaine en kan geen andere mensen besmetten.
    We willen toch allemaal dat het virus zo snel mogelijk stopt en een beetje normaal kunnen leven ?

  16. Wil Europa dat of wil de EU dat?
    Wezenlijk verschil.

  17. @Dapple: PRECIES DAT! Er is nog niks bekend over de werking en de verwerking van gegevens en men schreeuwt al moord en brand.
    En hoezo verplichten? Er al bij stil gestaan dat niet iedereen even mobiel is, dus verplichten kan niet eens.

  18. Origineel geplaatst door N.
    Het is wel de overheid, hè?

    Man, man, man. Onze overheid is echt een betrouwbare golden retriever. Het kan altijd beter. Maar je leeft hier niet ik China of Singapore.

    Al die mensen die zich gek laten door een paar idioten (in de politiek zijn er de laatste jaren een aantal duidelijk opgedoken) die alleen maar angst proberen te zaaien en zogenaamde oplossingen hebben.

    En even voor de helderheid, ik doneer aan Bits for Freedom en EFF.

    Origineel geplaatst door Ade
    PRECIES DAT! Er is nog niks bekend over de werking en de verwerking van gegevens en men schreeuwt al moord en brand.
    En hoezo verplichten? Er al bij stil gestaan dat niet iedereen even mobiel is, dus verplichten kan niet eens.

    Al gelezen dat men de mensen in de zorg met een speciale regeling en Corona-optin toegang hebben gekregen tot je medische gegevens. Je kan het zelf weer uitzetten. Het helpt de artsen en verpleegkundigen om sneller te kunnen werken. Heel goed in deze tijd. Na deze crisis kan het weer uit. Naar mijn mening een goede oplossing en balans.

  19. Origineel geplaatst door nuchterezeeuw
    Geen probleem mee… heb niks te verbergen.. anders had ik ook nooit op Facebook, Instagram of WhatsApp moeten gaan.. geen Google accounts etc..

    Hop daar is er weer eentje die niks te verbergen heeft. 🤦🏻‍♂️

    Je hebt echt geen idee wat privacy betekent hè?

  20. Origineel geplaatst door nuchterezeeuw
    Geen probleem mee… heb niks te verbergen.. anders had ik ook nooit op Facebook, Instagram of WhatsApp moeten gaan.. geen Google accounts etc..

    Origineel geplaatst door Appleschaap
    Hop daar is er weer eentje die niks te verbergen heeft. 🤦🏻‍♂️
    Je hebt echt geen idee wat privacy betekent hè?

    Nee dat hebben ze ook niet. Zou ze sieren als ze zich eens in de tweede wereld oorlog verdiepen. Hoe dat zich heeft ontpopt tot een genocide en waar dat begonnen is. Dachten de joden en de zigeuners ook dat ze niks te verbergen hadden.

    Wat nu als de overheid het virus dermate gevaarlijk bestempeld dat je per direct omgelegd moet worden? Extreem I know. Maar het is niet dat het niet gebeurt in de wereld op dit moment.

    Maar we zitten al gevangen in het web van de spin. Komen er al niet meer uit en we moeten al onze vrijheid opgeven voor een probleem waarvan we niks weten. Die vraag blijkt niemand te stellen. We weten niet eens OF er überhaupt immuniteit opgebouwd wordt. We weten niks over dat virus. Ja dat het dood, maar hoeveel procent van de besmettingen? Hoeveel procent van de bevolking is besmet?

    We zitten in de dikke shit met zijn allen. We zijn er nog lang niet uit. Nood breekt wet, maar de randvoorwaarden moeten heel goed duidelijk zijn van die app. Anders komt hij er bij mij ook niet in. De overheid kan zich ook niet veroorloven niet eerlijk te zijn over wat ze verzamelen. want die code van die apps wordt natuurlijk uit elkaar getrokken door programmeurs en hackers.

  21. En de laatste berichten zijn dat een app gebaseerd op Bluetooth, goed werkt op Android systemen, maar niet op iPhones. Bij iPhones zou de app steeds opnieuw gestart moeten worden en mag je geen andere apps ondertussen gebruiken. Dat gaat natuurlijk nooit werken. Wel heel opmerkelijk. Een mooie taak voor iCulture om uit te zoeken hoe dit nu toch mogelijk is… 😉

  22. Origineel geplaatst door N.
    @Indie De Groot: Het is wel de overheid, hè?

    Maar als ze dat van tevoren heel duidelijk communiceren en zich er dan ook aan houden dan zul je zien dat in een volgend geval meer mensen het wel gaan gebruiken.

  23. Origineel geplaatst door Dapple
    Grappig hoe dat werkt: als er bij je thuis ingebroken wordt knal je beelden van de boef op alle sociale media, want tja… Iemand anders heeft jou onrecht aangedaan.

    Maar als het om het groter geheel gaat is het ineens “oei oei mijn privacy!”.

    Nederland op z’n kleinst als je mij vraagt.

    Er wordt in de eerste persconferentie nota bene gezegd dat de privacy voorop staat. En de media loopt alweer op de muziek vooruit met een hoop mensen er achteraan zonder precies te weten hoe de informatie verwerkt wordt.

    Of kan iemand mij de verwerkeringsovereenkomst en algemene voorwaarden even sturen op basis waarvan je beslist dat je de app niet gaat installeren? Ik ben benieuwd!

    Als ze na de crisis de informatie die ze niet meer nodig hebben houden. Dat zou van tevoren duidelijk moeten zijn. Ik ben voor het gebruik van zo’n app. Als het helpt. Ik ben alleen tegen het gebruik als ze dan alles maar gaan bewaren als de corona de wereld uit zou zijn.

  24. Men moet deze app aanbieden op een heel lage iOS en Android versie zodat mensen met bijv stok oude iPhone 4 hem ook kunnen draaien.

  25. @Jos: Dank je wel Jos. Ik was eerst ook van plan om zo’n epistel te schrijven, maar omdat het al de zoveelste keer was, was ik er te lui voor.
    Je hebt trouwens overschot van gelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.