Video kijken op de iPhone

Reacties voor: EU wil dat big tech meebetaalt aan mobiele netwerken

De EU onderzoekt of het mogelijk is om bedrijven zoals Meta, Google en Apple te laten meebetalen aan mobiele netwerken. De apps en online diensten die ze aanbieden zorgen voor het merendeel van het dataverkeer en tot nu toe betaalt alleen de eindgebruiker.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Lees, gebruikers gaan meer betalen voor diensten van big tech

  2. De EU wil overal zijne zeg in doen tegenwoordig. Als eindgebruiker gaan we dit nooit voelen als het goedkoper kan. Deze zal rechtstreeks in andere zakken gaan als ‘investering’. Natuurlijk zijn de telecombedrijven positief, als ik extra geld krijg ben ik ook blij!

  3. En daar sterft de netneutraliteit. Zeer slecht plan.

  4. Ja maar natuurlijk. Wat wil de EU nog meer ? Dat de grote big tech maatschappijen betalen voor onze voeding, vervoer en sociale zekerheid ? Die EU-neo-communistische dictatuur moet dringend stoppen.

  5. Ik snap t wel. Ik betaal ook wegenbelasting mee voor de weg waarop ik rij. Dus techbedrijven mogen best mee investeren in hun digitale snelweg wat mij betreft.

  6. Op het einde van de rit is de gewone consument de pineut. Big Tech zal dit doorrekenen in hun prijzen, de Telecombedrijven zullen ons geen kortingen geven. Per slot van rekening betalen we meer. Dank U Europa.

  7. Je kan deze bedrijven toch niet laten betalen voor mobiele netwerk. De keuze is aan de gebruiker op welk netwerk hij/zij van deze dienst wilt gebruik maken. Of dit mobiel is of thuis, maakt se techs niks uit.

    Moeten ze dan ook straks voor aanleg van glasvezel etc gaan betalen?

  8. Hmmm, eindgebruikers betalen al voor hun abonnement en content leveranciers betalen al om hun servers op het internet aan te sluiten. Bovendien zullen extra inkomsten bij Vodafone en KPN echt niet naar de infra gaan, aandeelhouders lijkt me veel waarschijnlijker.

  9. @Henk: Exact. En raad eens wie die aandeelhouders zijn ? Exact dezelfde incapabele bende die deze regels uitvindt.

  10. Bestaat er 1 persoon op de wereld die denkt dat deze kosten door de Big Tech niet door berekend worden naar de klanten. (Wij). Dus zowel de mobiele providers als de big tech gaat er op vooruit. Dit wordt echt niet door hun zelf betaald.

    Ga er vanuit dat alles duurder wordt als gevolg van dit voorstel (mocht het definitief worden)…

  11. Ach wat! Ze berekenen het toch weer door naar …. de eindgebruiker. De vraag is wie hier beter van wordt!

  12. Wie zijn voordeel is dat? Moeten auto fabrikanten dan ook meebetalen aan wegenbelasting met steeds zwaardere auto’s.
    Wat een onzin.

  13. @Axel: Deze vergelijking loopt helemaal mank. Het voorstel van de EU zou er, vertaald naar autogebruik, op neer komen dat jouw dealer meebetaald voor de instandhouding van het huidige wegennet en de toekomstige uitbreiding hiervan.

  14. Gaan Shell en BP dan ook mijn wegenbelasting (mee)betalen? Zou mooi zijn! Maar bij die partijen durven ze niet aan te kloppen dus gaan ze het maar bij de ‘jongere’ generatie zoeken..

  15. Ik lees vandaag in de krant dat Nederland er (fel) op tegen is en er om die reden een onderzoek naar heeft laten doen. Daaruit blijkt dat er geen voordeel valt te ontdekken, voor wie dan ook!!

    Wel zijn er nadelen, nl de netneutraliteit wordt hiermee opgeheven en de eindgebruiker van bv. een streamingdienst gaat 2 x betalen voor hetzelfde.

    Het lijkt erop dat de lobbyisten na hun jarenlange werk in de EU die “belasting” er toch door weten te krijgen. Dat ze uiteindelijk toch hun zin lijken krijgen. Ik vraag me nu af of er smeergeld betaald is. Want wat is nu echt het voordeel?

    Ik hoop dat Nederland 🇳🇱 haar poot stijf houdt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.