Reacties voor: ‘EU wil roamingtarieven verlagen naar 20 eurocent per MB’

De Europese Unie wil de maximumtarieven voor roaming verlagen naar 20 eurocent per MB en 15 eurocent per gebelde minuut. Dit stelt een anonieme bron tegenover het persbureau Reuters.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 31 reacties

  1. hopen dat het nog lager wordt!

  2. Dit kunnen we alleen maar toejuichen toch?

  3. Zou mooi zijn , betaal nu 3.5€ voor 1 MB roamingkosten

  4. In belgie betalen we met mobile vikings en generation connect van proximus 0.50 cent per 1MB, uiteraard is dit sowieso nog altijd veel geld natuurlijk.

    100MB waar ik snel aanzit kost dan nog steeds 50 euro, veel geld nog altijd. Maar wel de 2 goedkoopste voorzover ik weet in belgie.

  5. Prima aktie maar wel symptoombestrijding.
    Het probleem is volgens mij dat er (kennelijk) geen marktwerking is.
    Dus gaarne binnenvallen in de hoofdkantoren en de boel daar eens flink omkeren, Neelie…

  6. Al die providers zijn afzetters, het kost ze namelijk niets meer. Als we met z’n allen richting de Verenigde Staten van Europa gaan (Of je het nou leuk vind of niet, die kant gaan we op) dan zou het beter zijn als er een “landelijk” tarief komt voor heel Europa met je telefoon abbonementje.

  7. Kunnen ze de tarieven voor data binnen NL ook gelijk verlagen?

    buiten bundel betaal je bij “zogenaamde” goedkoper providers (Simyo) veel meer dan dan 20cent per MB. De dataverbruik wordt ook nog eens naar boven afgerond.

    Maar goed optie, voortaan de simkaart gebruiken van de buurlanden voor Internet op mobiel in NL.

  8. Laten ze dan ook verplichten om de kosten in het buitenland binnen de bundel te rekenen.

  9. Ja super, hoe lager de roaming tarieven, hoe hoger de binnenlandtarieven, koop gewoon een 3G modem voor het buitenland!!!

  10. Vodafone zit daar met 2 euro voor 35MB (€0,06/MB) al dik onder. Al betaal je natuurlijk ook 2 euro als je maar 5 MB download. Ga je over die 35MB heen dan is het €0,30/MB

  11. Triest, heel erg triest, maar niet meer dan terecht dat de EU zich hier mee bezig moet houden.
    De telco’s snijden met hun huidige aanpak zichzelf ook echt in de vingers. Als in en naar het buitenland bellen wat normaler zou kosten zouden mensen het echt veel meer gaan gebruiken.

    Zelf heb ik een Voip account op m’n iPhone en Mac om zelf goedkoop naar het buitenland te bellen. Als ik in het buitenland ben is het eerste wat ik doe een lokale SIM-Kaart kopen zodat ik geen roaming gebruik. Lukt dat niet, dan gebruik ik wifi. Lukt ook dat niet, dan gebruik ik zo m’n mogelijk m’n telefoon. Echt niet slim van de telco’s, want voor een redelijk tarief zou ik buiten de landsgrenzen gewoon doorgebruiken.

    Ik snap ook nooit zo goed waarom in telco-land de wet “verder is duurder” nog geldt. Zo zijn de roaming tarieven in Australië zijn over het algemeen extreem hoog. Waarom? Alsof men een aparte roaming-kabel moet graven naar al die landen, dat gaat lijkt mij allemaal via internet. En op internet is afstand irrelevant. Ik snap dat niet.

  12. Een goede eerste stap, ofschoon € 0,20 per MB nog steeds erg hoog is. Wat ik altijd uitermate merkwaardig vind, is de redenering van de telecommaatschappijen dat de kosten per MB omhoog moeten als er meer data wordt verbruikt. Normaliter geldt de wet van de schaalvoordelen, hoe meer data hoe lager de prijs per MB.

  13. Bij t-mobile koop ik voor 1 week 100mb (onbeperkt maar verlaagd) in voor E 14,95. Ver onder de norm zoals Ron al reeds vertelde.
    Dus beter koop je vooraf in ipv gewoon te roamen

  14. Origineel geplaatst door carlo
    Kunnen ze de tarieven voor data binnen NL ook gelijk verlagen?

    Precies! Laten ze eerst maar eens wat doen aan de binnenlandse tarieven. Straks is het nog goedkoper om naar / door het buitenland je telefoon te gebruiken dan in Nederland zelf….

  15. Ik heb momenteel als Belg een business abonnement bij Proximus inclusief 1 GB aan data. Alle tarieven zijn vrij normaal en betaalbaar, maar begeef ik mij over de grens met Nederland dan rekent men mij € 8 per MB aan!
    Onlangs even over de grens geweest, bijna 4 MB verbruikt aan data en dus een bijkomende opleg van € 32!
    Schandalig die huidige roaming prijzen dus!

  16. Het is mij al heel lang een raadsel waarom die tarieven überhaupt hoger of lager zijn. Alle grote telecommers zijn actief in andere EU-landen hetzij onder eigen of onder andere naam. Daarbij, als ik naar België ga maak ik geen gebruik van een netwerk in NL, terwijl erop dat moment hoogstwaarschijnlijk een Belg naar NL gaat. Wij moeten allemaal maar geloven dat die EU en Euro zo goed voor ons is, maar voor hight-tech telecommers zitten we nog in de middeleeuwen met dito grenzen als het aankomt op het gebruik van hun netwerken die sowiso al Europees zijn. Schandalig dat verandering nog duurt tot 2014 want had nooit moeten mogen in the first place.

  17. De discussie over de achterlijke praktijken van providers zal blijven.

    Het is heel simpel 3 jaar geleden en de jaren daarvoor, waren we smsende beesten, providers slikte dit als warme broodjes, want de kosten van een sms over hun netwerk is vrijwel nihil (VOOR HUN!) tot dat deze methode van leeg trekken niet meer werkte door de handige internetmessages (whatsapp, BB messenger) smsbundels werden opgezegd en de sms markt is verledentijd.
    “ojee ojee hoe moeten we de klant nu leegtrekken?!”

    “We schreeuwen dat het data verbruik TE hoog wordt en schaffen de eindeloosbundels af en gaan ze laten betalen voor de MB’s, en als ze er over gaan..KASSA!”

    Wat een simpele samenwerkende bende die providers, stuk voor stuk.

  18. Hmm ben het hier niet echt mee eens. Momenteel zijn er al abonnementen waarbij roaming inclusief is of tegen laag tarief. Je moet alleen zelf moeite doen om het aan/na te vragen bij je telecom provider. Voor diegene waar het echt belangrijk voor is, weten de wegen al. De domme consument vind je nauwelijks in het buitenland. Laat maar eens een provider op de markt die alles echt los van elkaar aanbiedt voor een redelijke prijs. Ik vind voor 200-300 minuten/sms en bellen per seconde en 1000 MB NL-bundel n optioneel 30-50 MB buiten NL voor meer dan €35 (alleen sim) persoonlijk bezopen. Bij €50,- voor een telefoon ABO trek ik ook de lijn. Belachelijk eigenlijk dat je mobiele aansluiting bijna meer kost dan je vaste.

  19. Ik wil een abbo zonder belminuten en zonder sms bundel.
    Gewoon simpel voice & data voor een normale prijs.

    Als ik bij de bakker een brood koop wordt ik ook niet verplicht om er een donald duck en een komkommer bij te kopen.

  20. Origineel geplaatst door Anonymous
    Ik wil een abbo zonder belminuten en zonder sms bundel. Gewoon simpel voice & data voor een normale prijs.Als ik bij de bakker een brood koop wordt ik ook niet verplicht om er een donald duck en een komkommer bij te kopen.

    Eens. Ik vind het ook raar dat je altijd bundels moet kopen, in feite is dat gewoon koppelverkoop en dat is wettelijk verboden. Ik zou het heel normaal vinden als je gewoon betaald wat je verbruikt, niet meer en niet minder. Eventueel zou dan wel een jaarlijks instapbedrag gerekend mogen worden om administratie en/of aankoop toestel mee te betalen, maar dat moet gescheiden worden van feitelijk verbruik.

  21. Ik snak naar een Europese telco aan bieder
    Je kan waar je ook bent in de states internetten binnen je bundel en bellen. Waarom niet voor Europa
    Reken maar dat waneer tmobile de iPhone 5 gaat aanbieden met Europa abonnement voor zeg maar een tientje extra ze weer veel extra blije klanten krijgen
    Kom op tmobile wordt een koploper

  22. Of je gaat Fon gebruiken. Is in het buitenland echt handig! http://corp.fon.com/en

  23. @*bear*: Wat kost dat Fon dan? En werkt het in NL ook goed?

  24. Fijn en zo.. Maar de nationale kosten reizen ook de pan uit hoor.

    Ik heb zo het idee dat geen enkele anti-Europa persoon een smartphone heeft. Just saying.

  25. 20 cent?! Dan betaal je in het buitenland minder dan in het binnenland?! (Telenet rekent €2 per MB nationaal zonder abonnement).

  26. @Laurent Loots: Laat ze zich inderdaad op de eerste plaats druk maken om binnenland.

  27. @R Smith: Prijzen staan wel op de site van Fon, de Fonera simpl kost 39 euro plus verzendkosten. Het werkt ook in NL maar om eerlijk te zijn nog niet heel veel gebruikers helaas. Ik zelf gebruik het dan ook niet in NL omdat ik onbeperkt data heb van Tmobile. Het werkt vooral in het buitenland en dan met name de grote steden.

  28. Leuk die regulering BINNEN Europa, maar daar buiten word je dubbel gepakt. USA 19,95 per MB bij KPN. Bij T-Mobile kost dit ‘slechts’ een kwart van dit bedrag.

    Het EP zou verder moeten kijken dan Europa en Europese telecomaanbieders maximum tarieven moeten opleggen voor binnen EN buiten Europa.

  29. Heb onlangs Tmobile nog gebeld met vraag waarom ik in bv Duitsland via Tmobile netwerk zo belachelijk veel meer moet betalen als in NL voor internet.
    Krijg je als antwoord dat het 2 aparte bedrijven zijn, als ik dan opmerk dat Tmobile NL 100% dochter is van TMobile D en dat het dus niet zo mogen uitmaken weet die dame het ook niet meer. Voor Vodafone geldt hetzelfde die zijn ook wereldwijd operationeel
    Kortom het is in mijn ogen gewoon gelegaliseerde diefstal dat je bij zelfde provider in het buitenland tot 50X meer betaalt voor hetzelfde.

  30. Deze nieuwe bedragen zouden volgens haar voorstel vanaf 2014 ingaan.

    Wat??!?!?!?!!!! Veel te laat ze moeten voor het einde van 2012 in gaan, zeker nu er 4G/LTE mobiel internet gaat komen. In 2014 zouden die tarieven dan op 0,0 uit moeten komen, oftewel roaming zonder extra kosten! Wat voor bedrijven als T-Moblie en Vodafone kost het technische gezien sowiso al niks extra’s als ik mijn mobiel in een van de andere europese landen op hun netwerk gebruik! Die extra kosten voor bellen in/naar buitenland/thuisland is een farçe, en uitsluitend bedoeld om de winst van deze (vaak) wereldwijd opererende netwerken te spekken. Vroeger ja, vroeger toen de mobiele techniek niet zo wijdverspreids was, toen waren er fysiek extra kosten mee gemoeid als je met een mobiel uit het ene land in het andere land wou bellen, tegenwoordig niet meer. In een wereld waar eenzelfde bedrijf in elke markt op één continent 100% aanwezig is (zowel T-Mobile, Vodafone, etc), is het voor zo’n bedrijf peanuts om de link tussen het net van het ene land met het andere land te verbinden, sterker nog, zoal Vodafone als T-Mobile als de overige bedrijven weten dat er tussen landen gerijst wordt, dus de verbinding is een parmanente link tussen vodafone/t-mobile nederland, duitsland, vk, griekenland, italie etc. Waarom moeten wij dan nog die extreem hoge uitbuiting betalen?????

  31. Origineel geplaatst door Bubbly
    Fijn en zo.. Maar de nationale kosten reizen ook de pan uit hoor.Ik heb zo het idee dat geen enkele anti-Europa persoon een smartphone heeft. Just saying.

    Generaliseren? Ga zo door jongen, jij komt er wel! Ik ben anti europa en heb al heel lang een smartphone… Zo ken ik nog veel meer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.