Reacties voor: EU wil maximum roamingtarief van 11 eurocent per SMS

De EU wil de kosten van sms, mobiel internet en bellen in het buitenland verder verlagen. Verder moet je gewaarschuwd worden voor de hogere tarieven wanneer je de grens passeert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Erg goed nieuws! Maar ik las nu al dat de providers in Nederland dan de prijzen binnenlands willen verhogen om de verloren winst in het buitenland goed te maken. Stakkers. Gewoon kartelvorming.

  2. lekker nieuws om je ochtend mee te beginnen zeg ! 😀

    weet iemand hoe het zit met Vodafone Zorgeloos Internet in het buitenland? Kan ik als ik in het buitenland zit ook gewoon internetten zonder dat er extra kosten bijkomen?

    @daniel
    hoop niet dat dat zo is, want dat slaat dan echt nergens op. Volgens mij kunnen ze dat ook niet zomaar doen..

  3. Ja, erg jammer dat ze die kosten dan inderdaad aan ons willen verhalen door de kosten hier te verhogen. Wat dachten ze er van om eerst hier alles op orde te hebben zoals een goede internetverbind e.d. Volgens mij maken die telecombedrijven al genoeg winst en willen ze deze alleen zien stijgen. Soms moet je iets inleveren om je klanten te vreden te stellen. En ja, soms ten koste van jezelf. Is dat soms iets te veel gevraagd???

    Daarnaast lijkt het mij ook dat ze al jaren vette winst maken op mensen die in het buitenland zijn geweest. Stond vroeger nog je voicemail aan en werd deze ingesproken, dan kon je gaan lappen voor de ingesproken tijd. En ook het bellen en gebeld worden kost(te) een vermogen. (Op deze aankomende kosten werd je dan ook niet goed gewezen en ook de specificaties liet te wensen over.) Ik vaak genoeg gehoord en zelf meegemaakt dat je na thuiskomst een zeeeeer hoge rekening had of kon verwachten. Zeg maar dat je je vakantie nog met een week had kunnen verlengen als je je mobiel thuis had gelaten.
    Dus het is nu wel tijd om iets terug te doen aan al die mensen! 😀

    Show us your heart! 😉

  4. Ja, en daarom nemen we lekker een buitenlands abbo erbij als dat voordeliger is.
    Tijd voor een dual-identity telefoon: SIM er in voor uitbellen (via buitenlandse provider) en lokale prepay SIM erin om bereikbaar te zijn met NL nummer….

  5. Maar SMS’en buiten de speciale iPhone-bundel kost bij T-Mobile binnen Nederland al 25 cent. Dan zou het naar het buitenland 11 cent worden, dus 14 cent goedkoper dan binnen Nederland? 😕

  6. Is het wel goed dat de overheid ingrijpt op een vrije markt? Wat voor regulering wordt er dan aan de markt zelf overgelaten?

  7. Als ze het op de Nederlanders doorberekenen dan breken zij het contract en kan je zonder kosten je abbonement opzeggen, Samengevat: Geen T-Mobile meer.

  8. @patrick; als de markt al jarenlang zo verziekt is, is het hoog tijd dat ‘de overheid’ daarop inspringt! Dat is namelijk geen vrije marktvorming maar kartelvorming, zoals de poster boven jou al vermelde…

  9. @WaZoo vergeet niet de grote invloeden van de overheden op bijv. de verkoop van UMTS licenties. Daar verdient de overheid miljarden aan. Die moeten terugverdient worden.

  10. ach maakt mij niet zoveel uit ga 1keer in de 3jaar op vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.