Reacties voor: EU praat vandaag over extra belasting op smartphones

De Europese Commissie vergadert vandaag over een nieuwe invoerbelasting op mobiele telefoons. Toestellen met GPS, tv-functie of extra groot scherm dreigen te worden belast met 3,7 tot 14 procent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 43 reacties

  1. Het geld groeit toch op mn rug. Waarom niet joh.

  2. Dit is echt te bizar voor woorden. Waarneer gaan ze zich eens bezig houden met belangrijke zaken dan belasting trekken over apparaten die juist zorgen voor nieuwe kansen. Ik ken zeker 10 mensen die door dit soort apparaten ook al in de trein werken en niet meer de auto pakken. Ik snap niet waar die gasten hun prioriteiten leggen.. Stelletje pennenlikkers

  3. Best wel behoorlijk schandalig!!! Zoeken zeker compensatie voor de accijnzen die ze als overheid mislopen nu er minder mensen zijn gaan roken of zo.

  4. @ Thomas

    Ze moeten ‘wat’ te doen hebben hehe.. Magoed, ben ‘t met je eens 🙂

    We zitten nu in zo’n economische crisis, ze willen dan ook dat we meer gaan uitgeven en dan doen ze zoiets.. Logica ten top? …

  5. Waarom ook niet.. Wij worden toch al kaal geplukt door de regering

  6. weer belasting kosten!

  7. maar als protectionistische maatregel tegen mobieltjes uit het buitenland

    Zucht, ze begrijpen het nog steeds niet daar…. Meer protectionisme = diepere depressie = nog minder verkopen = nog minder belasting / heffingsinkomsten en ja hoor.. je voelt ‘m al aankomen… nog diepere depressie…

    Oh well…

  8. Waarom doen we niet meteen belasting op zuurstof & zonlicht?

  9. dit slaat echt nergens op, nergens voor nodig dit… dan kan je overal wel extra belasting op gaan heffen..:(:@

  10. hehehhehehehe

  11. Origineel geplaatst door El Abogado Del Diablo
    maar als protectionistische maatregel tegen mobieltjes uit het buitenland
    Zucht, ze begrijpen het nog steeds niet daar…. Meer protectionisme = diepere depressie = nog minder verkopen = nog minder belasting / heffingsinkomsten en ja hoor.. je voelt ‘m al aankomen… nog diepere depressie…Oh well…

    Of je gaat de telefoon in Europa produceren, aangezien je dan de belasting niet hoeft te betalen. Hierdoor krijgen meer mensen in Europa werk en een gedeelte van dat geld gaat gelijk naar de belasting. Doordat die mensen meer gaan verdienen, wordt er weer meer uitgegeven, waarvan ook weer een gedeelte naar de belasting gaat. Doordat er meer gekocht wordt, krijgen meer mensen weer werkt en door de extra belasting kunnen extra overheidsinvesteringen gedaan worden.

  12. Ze kunnen beter de belasting verlagen. Alles is al zo duur. Ze kweken alleen maar om nog verder in de krediet crisis te komen. Belachelijk voor woorden. Laten de prijzen maar verlagen!!!!

  13. @Eppo
    Lees je economieboekje nog maar eens goed door. En dan niet het gedeelte over Keynes, maar het stukje over comparatief voordeel.

  14. EU: “We hebben geld tekort.. Wat is er nog over om meer belasting over te heffen?”

  15. Het nieuwe vakantihuisje voor ‘onze’ K’lijke familie moet toch ergens van worden betaald?

  16. Is er al belasting op dataverkeer ? Wie weet ook een idee voor eu top in brussel 😉

  17. De auto levert steeds minder op. Dus op zoek naar een nieuwe melkkoe.

    Belastingontduikingstip:
    Neem een iPod touch met losse GPS en plak een mobiele telefoon op de achterkant.

  18. Als die bedenkers hiervan (lees: sukkels) nou ontslagen worden, is het loon dat je daarmee bespaart waarschijnlijk minstens net zo veel als dat dit op gaat leveren.

    Next?

  19. Laat ze praten over gratis internet in het buitenland als dit ook geld in het binnenland.
    Of een tarief dat wel ergens opslaat inplaats van 15euro per mb wat sommigen rekenen.

  20. What the fuck? Waar komt dit nou opeens vandaan zeg? Laat die ambtenaren sneeuwvlokken tellen ipv mensen het leven zuur maken.

  21. Downsizen, is dat niet gewoon verminderen of verlagen? Wat is er toch aan de hand met de Nederlandse taal 😉

    Verder zou ik dit echt schandalig vinden. Ik sta er overigens niet van de kijken dat Nederland voor is. Gristen conservatief Balkenende 4 kickt nogal op extra belasting heffingen op alles wat ze maar kunnen vinden.

  22. Straks moet ik nog extra belasting betalen omdat mijn TV full HD heeft en ambilight of dat mijn laptop blue-ray kan afspelen, …
    waar gaat dit toch naartoe, te absurd voor woorden naar mijn mening

  23. wat een onzin zeg, nog meer belasting.
    Er zijn afgelopen jaar en begin dit jaar weer heel veel mensen gestopt met roken, dus dit is weer een oplossing om de kas te vullen.

  24. Ze gaan het niet kunnen. Nokia en alle producenten hebben gezegd dat ze de prijzen voor al hun producten met 30% kunnen verhogen als ze gebruikt worden binnen de EU instellingen.

    Microsoft gaat dit trouwens ook doen, alle prijzen omhoog krieken om de EU op hun knieën te krijgen.

    Ik hoop dat het lukt, want de EU moet weg, grootste miserie dat er ooit gekomen is.

  25. leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker…
    UHM???

  26. Boeiend, iedereen die een Iphone kan kopen kan ook 20 euro missen (ik zou het twee keer moeten betalen op dit moment voor mn N96 en mn iphone (die ik ook nog amper gebruik).
    Ik denk dat dit de kwaliteit zal verbeteren omdat mensen dan toch meer willen zien voor meer geld en op 700 euro is 10 euro toch minder dan op 30 euro.

  27. Origineel geplaatst door GM
    Boeiend, iedereen die een Iphone kan kopen kan ook 20 euro missen (ik zou het twee keer moeten betalen op dit moment voor mn N96 en mn iphone (die ik ook nog amper gebruik).
    Ik denk dat dit de kwaliteit zal verbeteren omdat mensen dan toch meer willen zien voor meer geld en op 700 euro is 10 euro toch minder dan op 30 euro.

    Ik denk niet dat het mensen puur om het geld gaat, maar ook om het idee!

  28. bullshit, en met die geld zeker bonus uitbetalen aan topdirecteuren van failliete banken zeker

  29. en dan vragen ze zich af waarom europa niet serieus genomen wordt… kunnen ze meteen weer een nutteloze patrouille van een paar f16’s over afghanistan sturen…

    krijgen we staks ook nog heffing over het aantal keer dat ik van zender verwissel op de tv…

  30. En als je dat nog af zet tegen de salarissen die ze daar in de Europese Commissie krijgen, dan wordt het ineens wel heel erg schrijnend allemaal… Blijft mijns inziens toch de mogelijkheid over om van buiten de EU binnenkomend op Schiphol “door te lopen” onder het groene bord door… 😀

  31. Volgens mij is de overheid nog erger dan Apple en Microsoft bij elkaar. Een monopolistisch, kapitalistisch en arrogant *** bedrijf!

    Ach, je bestelt je spul rechtstreeks uit het buitenland, zo ontloop je in belgie schenkingsbelasting, in duitsland de vliegtax, in engeland koop je voordelig boeken en alles is in de vs toch goedkoop met deze dollar koers.
    De EU is over 10 jaar helemaal kapot en afhankelijk!

  32. De EU is over 10 jaar helemaal kapot en afhankelijk!

    En wanneer ga je emigreren als het je niet bevalt?

  33. alwweeeeeerrrrr een MELKKOE erbij ze verzinnen het ter plekke.
    waarom geen tax op dat gelul in brussel???

  34. Een tax op smartphones gemaakt buiten de EU? Ter protectie van wat? Volgens mij worden bijna alle smartphones buiten europa gemaakt, er is geen markt om te beschermen. Daarnaast snap ik niet waarom de tax alleen zou gelden voor smartphonest, als deze tax goed doordacht is zou toch precies hetzelfde moeten gelden voor andere mobiele telefoons?

  35. Het kan wel wat minder in je reactie!

    Kom laten we de economie nog meer naar de klote helpen door belasting heffen op nog meer nutteloos gedoe!!
    Misschien moeten ze ook belasting gaan hebben op de lucht die we inademen,, of op t blaadje dat ik van een boom pluk!!
    BAH!!

  36. Mensen, iedereen hier kan wel denken dat ze het beter weten, maar deze mensen zitten daar niet voor niets. Het zijn geen schoolverlaters die denken van, goh laat ik is een land gaan besturen. Deze mensen hebben een geweldig verstand en doen hun best om ons land, en de andere EU landen zo goed mogelijk te regeren. Ze zullen het er echt niet slechter op maken. En als en nou net zoveel studies gedaan hebt als een gemiddeld lid die in zo’n EU commisie zit dán heb je recht van spreken.

  37. en ineens word de simpelste mobiel een smartphone genoemd

  38. Worden de smartphones eindelijk een beetje betaalbaar. Gaan ze de prijs omhoog knallen. Erg logisch… En natuurlijk is nederland voor, want overal waar geld uit te halen is is goed! Geldkloppers…

  39. Waar moet ik op stemmen om dit tegen te gaan?

    Dit zou een mooi referendum worden net als toen tegen turkije

  40. HEEL GAAR weer :S altijd maar die belastingen verhogen pfff nou en wat worden we er allemaal beter van he……NOT!

  41. En zo word er weer wat je strot in geramd… >:(

    En dat is deze tijden… slim…?

  42. In tijden van crisis alles nog wat duurder maken goed bezig zeg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.