Reacties voor: Europese lidstaten willen roamingkosten nog lang niet afschaffen

De Raad van Ministers van de EU wil roamingkosten in de EU voorlopig niet afschaffen, ook al wil het Europese Parlement dat al in december 2015 doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. De post en telecom zou al lang in heel Europa samen moeten werken. Kijk naar de Verenigde Staten. Daar kost het bellen vanop Hawaii naar iemand in New York City even veel als wij bellen naar 2 straten verder.

  2. Één Europa! Oh nee, toch niet.

  3. @jonathan: Dat is hetzelfde land slaaptablet

  4. Hahah wie had dit niet zien aankomen. Natuurlijk gaan ze het niet volledig afschaffen want als geld in spel staat dan zijn sommige politici wel bereid om van mening te veranderen. Laten we hopen dat er toch nog iemand komt met een voordelige plan voor de consument.

  5. @Wesley: Natuurlijk, maar in een verenigd Europa is zoiets niet zó moeilijk te regelen hé.

  6. Wat zijn roamingkosten?

    Is dat dat je belasting moet betalen als je een ander land in gaat?

  7. @jonathan: Daar ben ik het wel mee eens!

  8. Jammer dat het plan mogelijk niet door gaat, laten we hopen dat de EU de plannen kan doorzetten.

    @Hielke: Dat zijn kosten die je extra moet betalen als je in een ander land op een ander mobiel netwerk gaat bellen, smsen of internetten.

  9. Roaming hoeft van mij ook niet afgeschaft te worden als de roaming kosten maar afgeschaft worden

  10. Origineel geplaatst door zombie3110
    Roaming hoeft van mij ook niet afgeschaft te worden als de roaming kosten maar afgeschaft worden

    goeike :p

  11. De Europese leugen. Telecombedrijven zitten door heel Europa met hun zuster, dochter, moeder of vader-onderneming, Het is gewoon gelegaliseerde diefstal. Als ik het land verlaat maak ik capaciteit vrij voor iemand die het land binnen komt, per saldo maakt het allemaal geen moer uit. Maar voor deze “high” tech bedrijven bestaan de middeleeuwen nog steeds als het op bellen en internetten aankomt. Volkomen absurde en niet te accepteren situatie.

  12. Opvallend dat maatregelen ten gunste van de Europese inwoners altijd moeizaam genomen worden en erg lang duren voor ze in gaan. En maatregelen die nadelig zijn voor de inwoners er in No Time door zijn en ingaan…

  13. Heeft er al iemand stilgestaan bij de roamingtarieven Zwitserland? Afgrijselijk hoog: 1′ bellen naar bv. België komt op 1,8€/min en 1MB downloaden kost … 10€! (Tarieven Telenet)

  14. Origineel geplaatst door karel
    Heeft er al iemand stilgestaan bij de roamingtarieven Zwitserland? Afgrijselijk hoog: 1′ bellen naar bv. België komt op 1,8€/min en 1MB downloaden kost … 10€! (Tarieven Telenet)

    Euh, je vergeet te vermelden:Proximus: 14,52 (vergeleken met Telenet)

  15. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    De Europese leugen. Telecombedrijven zitten door heel Europa met hun zuster, dochter, moeder of vader-onderneming, Het is gewoon gelegaliseerde diefstal. Als ik het land verlaat maak ik capaciteit vrij voor iemand die het land binnen komt, per saldo maakt het allemaal geen moer uit. Maar voor deze “high” tech bedrijven bestaan de middeleeuwen nog steeds als het op bellen en internetten aankomt. Volkomen absurde en niet te accepteren situatie.

    Zou wel eens interessant zijn om te zien welke providers bij elkaar horen (moeder-/dochtermaatschappijen). Ik durf te wedden dat het aantal spelers binnen Europa in werkelijkheid veel kleiner is dan wordt gesuggereerd.

    In ieder geval lijkt het erop dat ook de Raad wel een afschaffing in 2018 ziet zitten. Misschien dat ze elkaar wel kunnen raken in 2016 of 2017 met de volledige afschaffing.

    Origineel geplaatst door jonathan
    Kijk naar de Verenigde Staten. Daar kost het bellen vanop Hawaii naar iemand in New York City even veel als wij bellen naar 2 straten verder.

    Bel maar eens vanuit New York naar Toronto. Dan heb je hetzelfde. 😉

  16. Tja ik betaal al nooit roaming kosten ander sim kaartje klaar had dit ook wel weer zien aankomen vooruitgang in Europa gaat nooit door

  17. Origineel geplaatst door BV
    Opvallend dat maatregelen ten gunste van de Europese inwoners altijd moeizaam genomen worden en erg lang duren voor ze in gaan. En maatregelen die nadelig zijn voor de inwoners er in No Time door zijn en ingaan…

    Tsja, gek he?Het blijven struikrovers, ook al dragen ze een kostuum, hun telefoonkosten kunnen ze declareren, en dus betalen WIJ die ook nog.

  18. Het is gewoon schandalig dat de Europese politici zo gevoelig zijn voor de lobby. Ongeacht welk onderwerp dan ook. Lobby is een net woord voor omkoping, dus crimineel gedrag. Misschien kan onze eigen (ex minister) Timmermans daar iets aan doen.

  19. Gelukkig zijn er apps als RingCredible, is daar al eens een item over geweest?
    Scheelt een hele boel, en de enige mits is een goeie WiFi!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.