Reacties voor: EU gaat Apple formeel aanklagen voor oneerlijke concurrentie App Store

De Europese Commissie heeft het antitrust-onderzoek naar de App Store bijna afgerond en gaat Apple nu aanklagen voor vermeend machtsmisbruik, meldt Reuters.

Reacties: 22 reacties

  1. Wie is eigenlijk de persoon die tweemaal in het artikel wordt afgebeeld?

  2. Kan me voorstellen dat het verdien model van 30% een keer op de schop gaat. Bv met staffels naar success. Dus starter 5% en dan oplopend naar success bv 30 % en dan een maximum. Beetje zoals de banken dat ook doen bij aandelen kopen. Percentage met een maximum. Betreft de nfc openstelling: dit zou wellicht goed kunnen met een bijbehorende App Store om kwaliteit en veiligheid te borgen. Zag bv al dat m’n paspoort gescand kan worden dus daar zijn al mogelijke stapjes gezet. Mag altijd meer

  3. Er is toch niemand verplicht om apps aan apple te verkopen. Ze kennentoch de tarieven.
    Bv U vraagd om mijn handtas if boodschappentas te mogen kijken. Geen probleem,eerst 20€ betalen en overal van afblijven.
    Grtjs en doe het goede werk verder.

  4. Eerst maar eens afwachten met welke aantijgingen de EU gaat komen want meestal lopen ze of achter de feiten aan, of het lijkt er op dat ze zelf niet helemaal weten hoe zaken in elkaar steken. Als gebruiker ben je door dit soort beslissingen vaak slechter af. Zie ook het oplader verhaal, waar door Apple een goeie gelegenheid zag om helemaal geen opladers meer mee te geven bij diverse producten.

  5. Ja klaar Sony dan ook effe aan met PlayStation, en Microsoft met Xbox store, Nintendo net de Nintendo store.
    Uiteraard kun je daar fysiek media kopen vaak, maar je heb daar ook geen andere store.

    Niemand verplicht je iPhone te kopen, als je keuze wil en vrijheid is er open Android systeem.

  6. Heeft de EU niks anders te doen ofzo
    Laat elk bedrijf in z’n waarde dus ook Apple die op nummer 1 staat van grootste bedrijven

    De EU wil volgens mij gewoon geen grote bedrijven met macht

  7. Goede ontwikkeling. Bij maar 2 serieuze aanbieders op gebied van mobiele telefoons is kritisch kijken en eventueel dmv wetgeving bijsturen de enige optie.

  8. @Dennis: Je zegt het zelf al. Bv. de Microsoft Store is niet de enige manier om spellen te kopen. App Store is simpelweg een monopoly waar eigen services voorgetrokken worden en aan de rest geld gevraagd wordt. Kan niet. En bedenk wel, de consument wint met dit soort rechtszaken.

  9. T zal allemaal best wat de voorstanders zeggen, maar vergeten we even niet dat we door de AppStore een veiliger systeem hebben? Dat weegt toch nergens tegen op in mijn optiek.

  10. Origineel geplaatst door Bart
    @Dennis: Je zegt het zelf al. Bv. de Microsoft Store is niet de enige manier om spellen te kopen. App Store is simpelweg een monopoly waar eigen services voorgetrokken worden en aan de rest geld gevraagd wordt. Kan niet. En bedenk wel, de consument wint met dit soort rechtszaken.

    Is niet helemaal waar, er zijn ook consoles zonder disk drive. Dus ben je verplicht om digitaal, via de enige store en met hun betaal middel een game te kopen.

  11. Origineel geplaatst door Dennis
    Ja klaar Sony dan ook effe aan met PlayStation, en Microsoft met Xbox store, Nintendo net de Nintendo store.

    Uiteraard kun je daar fysiek media kopen vaak, maar je heb daar ook geen andere store.

    Niemand verplicht je iPhone te kopen, als je keuze wil en vrijheid is er open Android systeem.

    De spijker op zn kop! Helemaal mee eens.

  12. Kunnen ze zich niet bezig houden met zinnige dingen in plaats van ons belastinggeld weg gooien. Ik weet zeker als je aan een consument vraagt of hij het erg vind dat er maar een AppStore is om een device

  13. @Dennis: Bij Sony, Microsoft en Nintendo kan je gewoon het spel in de winkel kopen zonder dat via een store hoeft te doen. Vervolgens krijg je gratis via de hardware leveranciers de updates geinstalleerd….

  14. Origineel geplaatst door erik
    @Dennis: Bij Sony, Microsoft en Nintendo kan je gewoon het spel in de winkel kopen zonder dat via een store hoeft te doen. Vervolgens krijg je gratis via de hardware leveranciers de updates geinstalleerd….

    Bij de goedkopere xbox en playstation niet 🥲. Daar kun je enkel digitaal en via hun betaal systeem iets aanschaffen.

  15. Heeft Spotify ook de ballen om Google aan te klagen voor precies dezelfde praktijken? Of is het feit dat Youtube Music geen percentage hoeft af te dragen dan weer geen oneerlijke concurrentie?

  16. Goede zaak, ik vind dat je als consument altijd een keuze moet hebben, waarom niet zoals op de mac, dat je ook apps kunt installeren van 3de buiten de store om.
    Ik zou een een groot voorstander zijn als ze bij mobiele telefoons, net als bij computers een scheiding tussen hard en software krijgen. Zodat je als consument zelf kunt kiezen wat jij op je eigen telefoon wilt installeren, alleen dat zorgt voor echte vernieuwing.

  17. Origineel geplaatst door erik
    @Dennis: Bij Sony, Microsoft en Nintendo kan je gewoon het spel in de winkel kopen zonder dat via een store hoeft te doen. Vervolgens krijg je gratis via de hardware leveranciers de updates geinstalleerd….

    Origineel geplaatst door Indie De Groot
    Bij de goedkopere xbox en playstation niet 🥲. Daar kun je enkel digitaal en via hun betaal systeem iets aanschaffen.

    Niemand stopt jou om bijvoorbeeld de codes ergens te kopen. Daarbij heb je dus een keuze om eentje met of zonder disklade to kopen. Bij Apple heb je geen keuze.

  18. @R.J. van Kuppeveld: Gaat hier ook om de veiligheid hè. Ik gebruik Apple. Omdat het veilig is. De kans dat je gehackt word is super klein. Met opensource helaas niet.

  19. Straks krijg je op iOS hetzelfde probleem wat je op Windows hebt; tienduizend verschillende “App Stores” (Zoals bv Microsoft Store, Steam, Ubisoft Connect, Origin, Battle.Net, Epic Game Store) met allemaal eigen “exclusives” waardoor je telefoon straks helemaal vol staat met tientallen launchers.

    En wat betekent dit voor Nintendo, Sony en Microsoft? Gezien zij allemaal een eigen exclusieve store hebben. En ze beperken zelfs welke fysieke media je op je console kan spelen. Als dit doorgaat moet het verplicht worden dat PS5 games op de XBOX Series X werken en omgekeerd.

    Dit is gewoon belachelijk allemaal.

  20. Het onderhoud kost geld, vergeet niet het best wat werk kost om in de gaten te houden of een (nieuwe) app geen geheime agenda heeft. Men gaat klagen als het teveel kost of men gaat klagen of de app/iOS rammelt. Kortom het is nooit goed. Maar ondertussen zijn er steeds meer Apple gebruikers dus blijkbaar doen ze het goed. Maar volgens mij willen meer mensen een graantje meepikken 🤔

  21. @Johannes: Je kunt codes/software ook elders aanschaffen. Bijvoorbeeld bij Spotify, dan ben je niet verplicht om dit via de app store te doen. Je hebt dus wel degelijk een keuze. Dat je zonder disklade koopt en dat dat je bewuste keuze is, zo kun je ook bewust kiezen voor een andere versie software genaamd android.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.