Reacties voor: eSIM vanaf vandaag ook bij Vodafone

Goed nieuws voor Vodafone-klanten. Vanaf vandaag is de eSIM beschikbaar bij de provider. Het is de tweede grote provider die de elektronische simkaart aanbiedt.
Lees het complete artikel → eSIM vanaf vandaag ook bij Vodafone
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Damn. Heb net een Apple Watch gekocht. Zou wel graag met die Sim willen

  2. tja, Vodafone moet gewoon wachten op Apple, en die bepaald altijd, grote kans dus dat Apple niet tussentijds een bestaand model met 4G zal introduceren in een nieuwe markt, maar je straks gewoon lekker de Series 6 zal laten kopen…

  3. Yes eindelijk. Dat wordt een Apple Watch kopen.

  4. Origineel geplaatst door F1WilliamsJeff
    Yes eindelijk. Dat wordt een Apple Watch kopen.

    Let op veel Nederlandse provides accepteren nog steeds geen Apple Watch met esim

  5. Origineel geplaatst door F1WilliamsJeff
    Yes eindelijk. Dat wordt een Apple Watch kopen.

    Ik zou nog niet te snel juichen , T-mobile zou het ook al invoeren maar dat is er ook nog steeds niet.
    En dan ben je nog afhankelijk op Apple deze versie in NL wil verkopen en of providers een extra prijs gaan rekenen voor het gebruik van de Apple Watch

  6. Ik wil ook Esim kan ik eindelijk 1 telefoon weg doen, en zo toch werk/prive 1 mobiel gebruiken.
    Als ik niet gestoord wil worden door werk gaat die sim gewoon uit, volgend jaar maar weer van Simpel overstappen(Dat zal nog wel enige tijd duren voor dat die het krijgen).

  7. In Nederland lopen ze zo achter heb ik al bij Vodafone. Spain een e Sim vanaf dat het mogelijk was zo ook met glasvezel lijntjes voor internet zo achterlopen en als het dan mogelijk is doen als of ze het water hebben uitgevonden

  8. Wat zijn nou precies de voordelen van een esim?
    Ja eventueel 2de netwerk prive zakelijks etc. Dat deel begrijp ik.
    Is je verbinding beter dan een normale SIM?
    Enige wat ik me kan voorstellen is als je iPhone wordt gestolen de sim kaart niet verwijderd kan worden en de iPhone altijd een verbinding behoudt. Maar is dat ook zo na het leeghalen van de iPhone via de DFU mode? De iPhone is dan nog wel iCloud gelockt, maar heeft deze dan ook een verbinding met een netwerk?

  9. Waarin is de eSIM van de Apple Watch anders dan van de iPhone?
    Vreemd dat een eSIM niet gewoon een eSIM is.

  10. Ik ben net hierom overgestapt naar T-mobile… Te laat dus voor Vodafone in me te behouden als klant

  11. Ik ga eind dit jaar mijn Watch upgraden. Ik koop dan een 4G versie ivm eSIM ondersteuning. Is dat er dit jaar nog niet, komt het mogelijk wel in de komende jaren. Als in NL de 4G versie nog niet wordt verkocht, rij ik even naar Duitsland.

  12. Goed bezig Vodafone!

  13. Nou KPN: kom maar door met de brede uitrol.

  14. Net een simwissel aangevraagd bij Vodafone (via de link in dit artikel) op de bevestiging staat simkaart nu maar hopen dat het goed komt 😅

  15. Algemeen vraagje over eSims; kan je in een iPhone met eSim functie een fysieke simkaart van de ene provider hebben en een eSim van een andere? Of moet het beide van dezelfde provider zijn

  16. Origineel geplaatst door Spoelly
    Net een simwissel aangevraagd bij Vodafone (via de link in dit artikel) op de bevestiging staat simkaart nu maar hopen dat het goed komt 😅

    In mijn bevestiging van VF staat toch echt eSIM, dus als er bij jou SIMkaart staat zou ik er even achter aanbellen.

  17. Net de E-sim aangevraagd. Nu hopen dat het geen problemen gaat geven met mijn Multi Sim (2de Data sim voor mijn iPad).

  18. @Patrick: bedankt voor de tip heb esim als nog besteld kon de Sim gewoon weg gooien omdat dit een gratis iets is.

  19. Ik denk erover om een eSim voor mijn werk aan te vragen. Is het mogelijk om de eSim na werktijd of tijdens vakanties tijdelijk uit te zetten?

  20. (Red.) Artikel bijgewerkt met reactie van de woordvoerder met betrekking tot Apple Watch en prepaid.

  21. Origineel geplaatst door Spoelly
    @Patrick: bedankt voor de tip heb esim als nog besteld kon de Sim gewoon weg gooien omdat dit een gratis iets is.

    Ik had ook de bestelling gedaan via de link, maar staat ook alleen sim in bestelling. Heb je tips over waar ik de daadwerkelijk voor de e-sim moet zijn? Thanks.

  22. @Wim: Hier ben ik ook benieuwd naar, kun je als je twee Simkaarten hebt 1 van de twee ook uitschakelen? Zo ja, kan dat dan alleen met de eSIM of ook met de fysieke Sim kaart?

    Ik denk erover om m’n privé nummer als eSIM in te stellen m’n zakelijk nummer (fysieke SIM) dan in m’n telefoon te stoppen. Maar dan wil ik in de vakantie wel m’n zakelijke (fysieke kaart) tijdelijke uit kunnen zetten. Ik kan dit nergens teruglezen..

  23. Origineel geplaatst door PaulBoog
    Waarin is de eSIM van de Apple Watch anders dan van de iPhone?

    Vreemd dat een eSIM niet gewoon een eSIM is.

    Inderdaad!!

  24. @Dapaool: Ik wil ook een esim maar ben bang dat mijn 2e simkaart met zelfde nr die in mijn reserve Phone zit niet meer gaat werken. Het is volgens mij 1 e Sim of 2 Sims

  25. @Johan: Ik wacht af. Jij hebt waarschijnlijk een Duo Sim ( 2 exact dezelfde sim kaarten). Ik heb een Multi Sim. Die hebben elk een aparte simkaart nummer. (1 met telefoonnummer en 1 data kaartje zonder telefoonnummer)

    Sinds mei dit jaar is Vodafone gestopt met aanbieden van Multi sim bij een nieuw abonnement of verlenging. Duo sim is nog wel te krijgen bij Vodafone.

  26. Ik hou juist mijn fysieke Sim en op vakantie installeer ik de esim van Flexiroam met een bundel van het land waar ik ben. Werkt perfect!

  27. Vandaag de eSim ontvangen. Activeren en installeren ging goed. Onlangs Vodafone de fysieke sim heeft gedeactiveerd en verwijderd, werkt mijn fysieke datasim (Multi Sim) nog steeds in de iPad. Dat scheelt mij weer een aparte abonnement.

    Wat mij wel opvalt is dat nog een esim kan installeren naast mijn bestaande esim. Maar geen idee of ik ze naast elkaar kan draaien.

    Update: Voor mensen die zich afvragen of je de fysieke sim kan uitschakelen is het antwoord: ja. Je kunt dit doen bij “Instellingen – Mobiel Netwerk – Juiste nummer” dan de optie “Schakel deze lijn in” uit te zetten. Je moet de nummers wel een label geven, en als je gaat bellen moet je de juiste label kiezen in het belmenu.

    Ps. netwerksterkte symbool ziet er ook iets anders uit

  28. @Nick: een Apple Watch is v.w.b. eSIM een zgn. “secondary device” en daarom afhankelijk van een iPhone voor eSIM activatie. Het heeft ook niet een eigen nummer maar via dualsim hetzelfde als de smartphone.

  29. Origineel geplaatst door Ro
    Ik ga eind dit jaar mijn Watch upgraden. Ik koop dan een 4G versie ivm eSIM ondersteuning. Is dat er dit jaar nog niet, komt het mogelijk wel in de komende jaren. Als in NL de 4G versie nog niet wordt verkocht, rij ik even naar Duitsland.

    Is zo besteld via Amazon.de. (Althans dat deed ik okt 2019 zo)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.