Reacties voor: Ervaringen: Nederlandse iPhone 4 spontaan uitgebrand

iPhoneclub-bezoeker edgarmm zag opeens rook uit zijn iPhone 4 komen. De iPhone 4 brandde van binnen uit, waarschijnlijk door kortsluiting.

Reacties: 82 reacties

  1. Dat is erg vervelend heb het met het slachtoffer te doen.

  2. das kut :$ zoveel geld voor een iphone die kapot gaat

  3. Oh jee, daar gaan we weer. Een onvoorstelbare hoeveelheid verkochte iPhone’s 4, en er heeft er eentje sluiting. En hoe dat dat komt, valt ook nog maar te bezien, want misschien gooide de eigenaar wel met het ding, of is hij al een keer gevallen, wie zal het zeggen. Nieuwswaarde 0.

  4. Geloof er niks van!

  5. Origineel geplaatst door Ed
    Geloof er niks van!

    Want uiteraard spreken de foto’s geen boekdelen.

  6. Nog maar even wachten met updaten naar iOS 4.3…

  7. Gewoon niet in de magnetron doen..

  8. @Ed: Nee, want Apple maakt geen fouten (-;
    (Kuch, iOS 4.3 op iPad 3G)

  9. Dit is wel heel extreem. Ik had trouwens gister ook dat m’n iPhone 4’s flits niet werkte omdat hij volgens de iPhone “te warm” was…

  10. iFlame 4

    Pff het zou maar in je linkerbroekzak gebeuren he :S

  11. Is niet echt leg je iPhone maar in de magnetron komt hij er precies zo uit!

  12. Denk wel dat dit onder de garantie valt. Kan gebeuren.

  13. Origineel geplaatst door Dennis
    iFlame 4Pff het zou maar in je linkerbroekzak gebeuren he :S

    Of in je rechterbroekzak; wat maakt het verschil? 😉

  14. Wat een rare reacties toch !!! Wie zegt dat dit niet kan?
    Nee, de Iphone gebruiker heeft het aan zichzelf te danken, tjonge jonge zeg……………geef dan geen reactie.
    Vind het erg vervelend voor iPhoneclub-bezoeker edgarmm en ik hoop dat er een goede oplossing komt voor dit toch wel zeer gevaarlijke incident.
    Ik hoop dat edgarmm ons op de hoogte houd op het verdere verloop.

  15. Nokia had jaren geleden er ook last van. Tenminste de imitatie accu vatte soms vlam en dat was toen ook overal in de media.

  16. Origineel geplaatst door L23: Nog maar even wachten met updaten naar iOS 4.3…

    Ik heb een flauw vermoeden dat IOS 4.3 (gelukkig) niet de boosdoener is, anders zouden meer mensen dit hebben ondervonden.
    Dus je kan gewoon je iPhone bijwerken naar IOS 4.3.

    Ben idd geval wel benieuwd naar de oorzaak, en gelukkig (of hoe je gelukkig kan noemen) dat alleen de iPhone is afgebrand en dat de gebruiker geen lichamelijke schade er van over heeft gehouden.

  17. Nou moet ik zeggen dat vande week bij het versturen van een filmpje mijn Iphone 4 ook heel erg warm werd. Vond zelf te warm. Kreeg verder geen warning of zo maar goed of dit nu natuurlijk niet gebeuren!

  18. Zou hij hiermee een schadevergoeding kunnen krijgen?

  19. Zo’n grote vuurbal jonguh!

  20. Ik neem aan dat hij een nieuwe heeft gekregen?

  21. Origineel geplaatst door RickW
    Origineel geplaatst door DennisiFlame 4Pff het zou maar in je linkerbroekzak gebeuren he :SOf in je rechterbroekzak; wat maakt het verschil?

    Of je links- of rechtsdragend bent 😉

  22. Dat is natuurlijk altijd vervelend. Hopelijk vergoedt Apple een nieuwe.

  23. Dit kan ook aan je gebruik liggen neem ik aan? Als je je iPhone regelmatig even laat vallen en denkt “O, oeps, boeiuhh” dan zal ik geen medelijden betuigen.

  24. Toch een beetje een raar verhaal, aandacht te kort?

  25. nu moet ik zeggen dat mijn iphone ook wel eens zeer warm is geworden toen ik per ongeluk de camera liet opstaan… Hij was echt veel te warm om vast te houden…

    Dit gaat wel over De 3GS …

  26. De reacties van sommigen hier zijn echt TE belachelijk voor woorden! Zoals “ik geloof er niks van” en “nieuwswaarde 0”
    Zelfs foto’s als bewijs zijn blijkbaar niet voldoende. Kleuters!!

    @edgarmm ik hoop voor je dat dit netjes opgelost wordt, suc6!

  27. Ik denk dat jou iPhone probleem heeft met de batterij want dat kan gebeuren sommige situatie er staat op de verpakking vermijden geïsoleerde plaatsen maar kan natuurlijk ook een overhit chip zijn zowiezo denk ik dat je andere toestel zal krijgen 🙂 maar gelukkig is goed afgelopen

  28. We beschouwen Li-Ion batterijen tegenwoordig als gemeengoed.
    Maar als het fout gaat een zogenaamde “runaway battery” is extreem gevaarlijk. (Met name in vliegtuigbaggage) Ze zijn ook NIET te blussen.
    Niet overtuigd? Kijk hier op deze Youtube link.

  29. Mijn iPhone werd gister ook niet normaal heet!

  30. @RickW: of in je achterzak,kan je op de blaren zitten

  31. Heb met betroffene te doen. En ben ernstig geinteresseerd of hij verzekerd was en wat de verzekering en/of Appel gedaan hebben. Iphnclub….we is just dyin’ to know….

  32. Ik had gister dat me iPhone in een keer iets met tempratuur zei, maar hij zat gewoon in me broekzal zoals altijd met een griffin case, en front en back screenprotector. Kunnen die screenprotectors/hoesje er iets mee te maken hebben?

  33. Dit zou absoluut niet mogen gebeuren, als zoiets in je zak gebeurt kan dit levensgevaarlijke verwondingen opleveren.

  34. Bekend met iphones is dat ze extreem heet kunnen worden. Ik gebruikte m’n 3G(s) veel als modem, opladen en internet tegelijkertijd. Tussendoor een nummertje erop gooien. Het is me 1 x voorgekomen dat de telefoon zo heet werd dat die uitviel en in beveiligde modus sprong vanuit Apple.

    Groot deel driehoek in t scherm met een uitroepteken met daaronder de tekst: ” deze iPhone heeft een te hoge temperatuur bereikt en kunt u daarom nu niet meer gebruiken” iets van deze trend.

    Dat was overigens een Italiaanse neverlock 3G. M’n 3GS viel gewoon wel eens uit en was dan warm. Maar dit ene incident was de telefoon echt onwijs warm, m’n zaggshield was helemaal verkleurd en de foon oppakken met de vingers op de glasplaat was echt geen mogelijkheid.

    Maar deze telefoon werkt nu nog steeds… En de Apple care support wist me te vertellen dat het een veiligingheids functie was. Ik heb zelfs nog een email liggen met een goedkeuring dat ik een vervangend exemplaar kon krijgen maar omdat die het deed en vrij nieuw was- en het 2 weken maximaal kon duren heb ik het laten gaan.

    Dus mja kan me voorstellen dat het kan, maar je moet je telefoon echt dan extreem gebruiken (5u stond die vol te loeien) en ongeluk hebben als de kortsluiting doorgaat.

    Ik heb wel mn bedenkingen want als m’n iPhone in de fik zou vliegen: geloof me op m’n werk waren er genoeg mpegs/foto’s geweest van t gebeuren. Mja kan zeker. Belangrijkste is geen letsel 😉

  35. ik zie dat het een iphone 3G/S is inplaats van een iphone 4 de rand draait weg is dus afgerond. als je een iphone 4 fotograveerd op die manier dan zie je duidelijk een platte zijkant. dit is dus een iphone 3G/S uit de magnetron waarschijnlijk.

  36. @Marco: Zou niet moeten, gebeurt toch. 100% is onhaalbaar.

    Mensen worden ook door de bliksem geraakt, zal ongeveer dezelfde kans zijn 🙂

  37. Origineel geplaatst door Marco
    Dit zou absoluut niet mogen gebeuren, als zoiets in je zak gebeurt kan dit levensgevaarlijke verwondingen opleveren.

    Lijkt me toch dat je voelt dat het daar warmer wordt, of je nu vrouw of man bent…

  38. Vraag me af of dat onder de garantie valt:P

  39. Origineel geplaatst door blackoutzz
    Bekend met iphones is dat ze extreem heet kunnen worden. Ik gebruikte m’n 3G(s) veel als modem, opladen en internet tegelijkertijd. Tussendoor een nummertje erop gooien. Het is me 1 x voorgekomen dat de telefoon zo heet werd dat die uitviel en in beveiligde modus sprong vanuit Apple

    rest van quote weggehaald

    Niet alleen iPhones, dit kan met elke telefoon gebeuren.

    Origineel geplaatst door joedoekoe
    @Marco: Zou niet moeten, gebeurt toch. 100% is onhaalbaar.Mensen worden ook door de bliksem geraakt, zal ongeveer dezelfde kans zijn

    Klopt, maar het probleem moet niet zomaar afgedaan worden met “ach ja, kan gebeuren”, het moet wel goed onderzocht worden imo. Het is niet “zomaar” een defect.

  40. Apple zou hier maar al te graag in willen kijken. Je krijgt hier minimaal een nieuwe voor. Helemaal als dit het 1e geval is.

  41. Ik verwacht dat meneer de iPcg-bezoeker wat achterlijks gedaan heeft, want dit geloof ik simpelweg niet. Ik ben toch wel een veel gebruiker, aangezien ik er de hele dag door de radio op heb staan, het nieuws lees en m’n games speel, en heb hem misschien een of twee keer een beetje “warm” meegemaakt. Mn iPhone zou ik ook vannacht weer onder mn kussen durven te doen. (helaas, batterij zal dan weer bijna op zijn & mag hij aan de lader, maargoed!) *afkloppen*

  42. Dit soort berichten zijn zinloos, want we weten niets van een eventuele voorgeschiedenis van vallen, vocht, beschadigd?
    Heel veel externe factoren kunnen de oorzaak zijn van zoiets, en ook een fout in de batterij kan je inderdaad niet uitsluiten.Kontakt opnemen met Apple, en hun vragen of ze willen onderzoeken wat er fout is, dat is de beste manier.

  43. En we wensen alle betweters, die denken dat @slachtoffer het met opzet heeft gedaan om in aanmerking te komen voor een nieuwe iPhone 5, toe dat hun li-on accu’s nooit maar dan ook nooit een keer zullen falen. Want: Stel je voor, dat je het zou geloven…..

    @Henk vd heide: u zou eens langs Hans Anders moeten gaan… 😉

  44. Kan gebeuren inderdaad. Wel knap dat mensen hier de conclusie trekken dat iemand een 3GS in de magnetron heeft gedaan en dan doet alsof het een iPhone 4. Wat is daar het voordeel van?

  45. Gieren !!! Wat moet je er in mee doen om t zo te laten roken en uitfikken ? 😛

  46. Bij mij wordt ie ook heel vaak warm (iPhone 4G), hopelijk is dit niet in de zomer extreem erg:|!!

  47. Origineel geplaatst door Bart
    Oh jee, daar gaan we weer. Een onvoorstelbare hoeveelheid verkochte iPhone’s 4, en er heeft er eentje sluiting. En hoe dat dat komt, valt ook nog maar te bezien, want misschien gooide de eigenaar wel met het ding, of is hij al een keer gevallen, wie zal het zeggen. Nieuwswaarde 0.

    Ik hoop dat ik met mijn reactie niemand boos maak maarrrrrrrr, De brand plekken die op deze iphone zitten zijn onmogelijk door kortsluiting ontstaan.

    Ik ben het helemaal met Bart eens.

  48. @Herbie: Ik heb een opgeladen 3 cell lipo 5000 mah lek geprikt en veel boeiends gebeurde er niet.. Ja een boel rook maar geen extreme hitte.

    Daarnaast is het filmpje van jou een geval van oude gesloten cellen, huidige cellen die ontploffen niet maar die hebben een ventielatie gaatje dat open scheurt als de druk te hoog wordt, hierdoor wordt het dus niet zo heftig.

    Ook nimh accu’s kunnen ontploffen.. Ik heb er 1 horen knallen en dat gaat ook ontzettend hard.

    En uit eigen ervering weet ik dat lithium accu’s bijna alleen maar ploffen tijdens het laden (zo ook in je filmpje). Gezien de beschrijving denk ik dat deze iPhone nep is of hij was vol geladen en toen kortgesloten door iets dat hele hoge stromen kan houden.. En dan doel ik dus op tientallen amperes, en zoiets zit niet in een iPhone dus ik hou het op nep als ik uit ga van mijn ervaringen met lithium accu’s

  49. Ik heb regelmatig dat mijn iPhone 3GS gloeiend heet wordt. Ik hoop niet dat dit gaat gebeuren. Zit wel een leuke schadevergoeding in bij dit denk ik? Tenminste, als hij in Amerika woonde wel..

  50. Origineel geplaatst door Bart
    Oh jee, daar gaan we weer. Een onvoorstelbare hoeveelheid verkochte iPhone’s 4, en er heeft er eentje sluiting. En hoe dat dat komt, valt ook nog maar te bezien, want misschien gooide de eigenaar wel met het ding, of is hij al een keer gevallen, wie zal het zeggen. Nieuwswaarde 0.

    Dan nog zou dit niet mogen gebeuren.

  51. Triest hoe sommigen denken dat met apparatuur van Apple Noooooiiittt wat kan gebeuren. Zet die oogkleppen eens af man, sommigen gaan wel heel ver, of dit nu waar is of niet in dit specifieke geval.

  52. Gister tijdens ‘Met het oog op morgen’ in slaap gevallen; enige app actief was Radio1. iPhone (3GS – 4.3) wat later uitgezet en die was abnormaal heet… Foon lag wel naast m’n lief en m’n hoofdkussen…

  53. En dan ben je straks ook nog eens vergiftigd door al die chemische troep waar al die chinezen nu last van hebben!
    Zo mooi die groene producten van apple 😉

  54. Origineel geplaatst door WvB22:

    Of je links- of rechtsdragend bent 😉

    De linkerbal is de belangrijkste

  55. Mijn iPhone begon eens flink te roken tijdens een autoritje. Ik had navigon aan en opeens brandlucht en daarna rook, bleek m’n iPhone te zijn. Vervolgens navigon uit en iPhone uitgezet en daarna was die weer in orde.

  56. Ik lees reacties van hoe is de gebruiker ermee omgegaan. Een product kan dan kapot gaan of iets dergelijks maar moet niet in brand vliegen waardoor lichamelijke schade kan ontstaan. Zelfs als ik er in een zwembad mee ga jongleren mag dat gewoon niet gebeuren.

  57. Hadden we vroeger met televisies die in de standbij stand spontaan in de brand vlogen en dat waren voornamelijk nieuwen.
    Nooit is er een oorzaak voor gevonden en nu hoor je niets meer.
    Straks gaat dit ook als een kaarsje uit en niemand zal er meer over beginnen.
    Blijf mijn iPhone 4 trouw op eigen risico.

  58. Als ik naar de foto kijk, lijkt het er erg op dat het een 3G(s) is, maar geen iphone 4.

    Ik heb zelf een 3GS, en ondertussen aan mijn 3e toestel (in 9 maanden) toe.
    Ik kreeg mijn 1e toestel op 1-1-2010, na een paar uur, net geactiveerd, etc, werd het apparaat erg warm en stopte ermee.

    Actie: Ik hing mijn toestel aan de oplader, alles ging uit en het toestel werd abnormaal warm.

    Toen kreeg ik netjes een nieuwe van T-Mobile.

    Vervolgens ging in augustus 2010 wederom de telefoon stuk, op dezelfde manier als de eerste keer.
    Wederom een nieuwe gekregen.

    Deze doet het tot op heden goed.

    Overigens, een collega van me, hij heeft nog een 3G, heeft ook 1x een nieuwe toestel gehad omdat ie hetzelfde warmteprobleem had.

    Het valt me inderdaad wel op, dat de toon van sommige reacties hier op een bepaald niveau ligt. Dat valt me dan weer tegen van de medemens.

  59. @Thomas: Volgens mij heeft de 3Gs geen front facing camera, glazen achterkant en stalen rand…

  60. Een koffiepadmachine die spontaan in brand vliegt.
    Remmen van een auto die spontaan weigeren.
    Een brug die zomaar open gaat
    En zelfs een Iphone waar rook uit komt!!
    Kom op mensen, waar gaat dit over!!
    Het is lullig als jij toevallig een van die miljoenen verkochte Iphones krijgt, maar dat kan nu eenmaal gebeuren.

  61. Echt niet te geloven dat er mensen zij die zeggen/denken dat dit een 3G(s) is!! Kijk alleen eens naar de volumeknoppen.
    Hoop dat edgarmm schadeloos gesteld wordt.

  62. Apple maakt wel fouten maar dan wel serie matig. Gevalletje oneigelijk gebruik!!

  63. nee en dat streepje rechts onder in van de iphone heeft de 3g of 3gs toch ook niet?

    zelf iphone 4 gebruiker… mijn eerste werd ook te warm ook met dat driehoekje in beeld terug naar apple en heb een nieuwe gekregen (ben verzekerd)

  64. iemand al van de pocket heat app gehoord??

  65. Gelukkig stellen alle mensen die de absolute waarheid hier in pacht hebben, mij gerust…

  66. Moet je zoveel mogelijk uit zien te slepen! Om wat had kunnen gebeuren. Je zou een rechtszaak moeten aanspannen.
    Het is voor Apple natuurlijk geen reclame dat hun (nieuw model) smartphone spontaan kan ontploffen.

  67. @Niels.: Nou ja je verwacht toch wel dat die gewoon goed presteert als je hem aan de autolader ophangt en navigon gebruikt. Tig keer gecrasht ook navigon en opeens rook en brandlucht. Ik dacht echt dat die iPhone dood was. Maar er bleek niks aan de hand.

  68. Sommige mensen hier hebben echt een slecht verstand… “ik denk dat het een 3gs is” kom op man, zelfs een hakf blind persoon kan nog zien dat dit een iphone 4 is. @eigenaar iphone. Suc6 met apple hoop voor je dat je een nieuwe krijgt. “ik geloof dit niet” mensen hebben volgens mij ook last van een niet werkend verstand… Sry om te zeggen maar die reacties zijn egt dom, er kan ook een chip in de brand vliegen en apple maakt niet voor niets een systeem om de iphone automatisch uit te shakelen als deze te heet wordt, dat maken ze niet omdat hij nooit heet wordt, soms kan dit systeem idd niet werken net als zoveel anderen dingen, mischien is dit een bug van de nieuwe software? Maar het is een beetje naief om zo te reageren jongens (en dames).

  69. de eerste foto is van een 3g(s) want de iphone4 heeft geen afgeronde hoeken en de 2e foto is wel van een iphone4..ach t blijft erg wat voor een model t ook is!

  70. Wel verklaarbaar denk ik: iPhone 4 heeft na update 4.3 Hotspot 😛

  71. Zelfde gebeurde mij ook alleen ik waa er vroeg bij en heb een nieuwe iphone 4 gekregen. :).
    De iphone bij werd rechts bovenin ongewoon heet en de battery was binnen een uur leeg :p. Dus pro assist bedankt voor de nieuwe iphone :D.

  72. Er zijn inmiddels miljoenen G4 iPhones in omloop en dat dit soort zaken gebeuren is niet onmogelijk. Maar persoonlijk hecht ik niet zo veel waarde aan berichten van ene “Fietsbel92” of “Truus1” en dus ook niet van ene “edgarmm” want wie zijn dat? Ik heb geen flauw benul. Niet dat het niet waar zou kunnen zijn, maar er is geen enkele verificatie mogelijk. Hoe deze eigenaar met zijn telefoon omging, wat er vooraf eventueel gebeurt is; het is niet duidelijk en vooralsnog niet na te gaan.

    Ik begrijp ook niet dat iPhoneclub dit soort niet-verifieerbare berichten plaatst. Voegt m.i. niets toe.

  73. dat hoor je ook alleen maar van een iphone
    ik ben er echt super onttevreden mee
    belagelijk dat mensen blind zijn omdat er apple erop staat

  74. Zou het door de Nieuwe IOS komen ? 🙂

  75. @Wessel Meijer: Omdat het Iphone nieuws is misschien?
    Als het je niet interesseert, waarom lees je het dan? en nog erger…waarom reageer je er dan ook nog op?

  76. Damn! Kmag er niet van dromen 🙂

  77. Je zult je iphone maar eens een keer per ongeluk thuis laten liggen. Brand wel je huis af als je pech hebt..

  78. Nog nooit meegemaakt dat mijn iPhone 4 warm word hoeveel ik hem ook belast.Apple moet eerst uitzoeken of dit opzet is of werkelijk een defect.
    Sommige mensen doen dit met opzet met als reden een nieuwe te krijgen.

  79. Sommige reacties slaan nergens op dr A met navigon? De iPhone ging roken ? Als dit waar was dan deed hij het nu dus niet meer.
    Kul verhaal .

  80. @dre: GENIUS!!!! XD

  81. die van mij is in het begin toen ik hem hevig gebruikte 2x superheet geworden (kon hem nog net vasthouden) en waarvan 1x uitgevallen maar geen melding oid. Het is wel bekend dat de accu van de iPhones gewoon van zeer slechte kwaliteit zijb want me vriendin heeft al haar 3e iPhone puur door kortsluiting en me zwager ook al zn 2e. Viel mee dat die van mij het nog deed na die 2x. Het mag niet gebeuren maar de en of het nep is ik weet niet hoe ver de kortsluiting kan gaan maar ik weet wel dat ze TE vaak TE heet worden.

  82. Ben erg blij met mijn iPhone 4… hoeveel verkocht in Nederland iets van 700.000 en wereldwijd tig miljoen of zo, tsja daar zit weleens een rotte tussen, so what!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.