Reacties voor: Ervaringen met Family Sharing: ‘Niet altijd handig’

Family Sharing is een handige nieuwe functie in iOS 8, waarbij je apps, foto's, muziek en dergelijke kunt uitwisselen binnen een gezin. Maar er zitten ook nadelen aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik zie er het nut er niet van in. Wat ik mij wel kan voorstellen is dat dit de voorloper is van wat de ANWB nu doet met betalen voor partnerlidmaatschap. Ik ben dus benieuwd wat het businessmodel gaat worden in de toekomst van Family Sharing.

  2. Voor ITunes match kan je alle leden van het gezin binnen het configuratie scherm – iTunes / APP Store laten inloggen met het hoofd account. Dan heeft iedereen iTunes match op z’n idevice.

  3. Ik kan me voorstellen dat Family Sharing handig kan zijn met meerdere gezinsleden. Voor mij en mijn vrouw, zonder kinderen, heb ik er niet zoveel aan. Zij gebruikt gewoon mijn Apple ID in de store, dus we hoeven apps maar eenmaal aan te schaffen. Idem voor muziek.

  4. Twee problemen die ik heb met Danilo sharing1) als een van mijn kinderen een app wil kopen krijg ik meestal geen bericht voor toestemming en moet ik dit dien op de iPad van mijn kind2) ik probeer een app minecraft te downloaden op de iPhone van mijn dochter de iPhone geeft aan dat deze app al is gekocht binnen het gezin en dat je het gratis kunt downloaden als je op ok drukt, maar bij ok drukken gebeurt nietsWie hier oplossingen voor heeft hoor ik graagMvgMark

  5. Wij delen gewoon mijn Apple ID op mijn devices en een iMac staan en dat werkt prima. De kinderen hebben daarnaast hun eigen Apple ID voor iCloud functies en het zelf installeren van apps. Om de door mij aangeschafte apps op de verschillende apparaten te krijgen hoeven de kinderen en partner alleen maar even te synchroniseren met de iMac.
    Family Sharing lijkt nog niet volwassen genoeg om deze functionaliteit te vervangen. Daarnaast hebben de meeste gezinsleden een iPhone 4 of 4S, zonder iOS8. Zelfs de iPad 1 is hier nog vol in gebruik, als veredelde krant en tv-gids.

  6. Ik vind family sharing een prima optie. Hierdoor kon ik nu een eigen AppleID voor mijn vrouw maken zonder dat ik de apps opnieuw hoefde te kopen. Voorheen maakte zij gebruik van mijn AppleID (en apps download), maar dat ene AppleID is lastiger bij gebruik van iMessage e.d.

  7. Origineel geplaatst door Ronald
    maar dat ene AppleID is lastiger bij gebruik van iMessage e.d.

    Via Instellingen > Berichten kun je aangeven op je device met welk telefoonnummer of emailadrs je gebruik wilt maken van iMessage. Ik gebruik met mijn partner via één AppleID op vier devices iMessage. We krijgen keurig ieder onze eigen berichten onder last te hebben van die ene AppleID. Kwestie van goed instellen op je eigen device!

  8. Ik vind de optie geweldig. Ik vond het doorvoeren ervan op al onze devices thuis een ingewikkelde klus die veel tijd heeft gekost. Ondanks dat mijn partner en dochter een eigen ID kregen, wilde ik nl. wel dat we hezelde contacten lijstje bleven gebruiken. Dit is een feature die ik erg mis in family sharing. Natuurlijk zijn er partners die een eigen adressenlijst willen hebben, maar een gezamenlijke lijst zou ook mogelijk moeten zijn (familiegegevens, gezamenlijke vrienden etc.) Nu moest ik dat via allerlei shortcuts regelen.

  9. De genoemde problemen zijn bij ons niet bekend, bij ons werkt family sharing goed. Vooral de optie agenda delen wordt bij ons veel gebruikt. Wel hebben we een ander probleem, de nieuw toegevoegde contactpersonen worden zowel bij mijn man als bij mij in de contactenlijst toegevoegd. Naar mijn idee iets geks omdat we beide een eigen iCloud account gebruiken? Zijn er meer mensen die dit herkennen ? Het is soms tot op heden niet gelukt om de contactpersoon te verwijderen bij de account maar ze niet op de iPhone gezet moeten worden

  10. Wij gebruiken het nu op de iPhones. Instellen is erg lastig en je moet er goed induiken. Apple ID is overal gelijk (want creditcard) maar icloud ID dus per persoon verschillend. Erg verwarrend.

    Lastigste is dat Apple al 4 jaar niks doet aan z’n contacten app. Dus (deels) delen met familie en simpel integreren met Facebook-contacten en g mail is er niet bij.
    Foto delen is ook gedoe. Je moet elke foto selecteren voordat je hem via ICloud kan delen. En tegelijk delen met oma via een andere icloud-album kan niet.

    Meer en meer vraag ik me af waarom ik dit zo graag wilde.

  11. Ik leer mij kinderen netjes te vragen of ze een app of een game mogen aanschaffen. Opvoeden heet dat :-),

  12. Het leek me leuk om te proberen, maar ik heb geen CreditCard. Zolang Apple geen iDEAL oplossing biedt, ga ik dit niet gebruiken (tenzij een andere oplossing geboden wordt)

  13. Origineel geplaatst door Xtreme404
    Het leek me leuk om te proberen, maar ik heb geen CreditCard. Zolang Apple geen iDEAL oplossing biedt, ga ik dit niet gebruiken (tenzij een andere oplossing geboden wordt)

    Mee eens. Ik heb een prepaid Credit Card maar die accepteert Apple dan weer niet. Jammer. Graag via iDeal, GiftCards of Click N Buy

  14. ik heb het uitgeschakeld; we hebben twee icloud accounts en van alleen de hoofdaccount worden foto’s via Fotostream automatisch gesynchroniseerd naar een iMac. Ik weet in ieder geval niet waar ik een tweede account in iPhoto kan activeren.

  15. Bij ons werkt het prima, enig nadeel vind ik toch dat de in-app aankopen niet meedoen. Wij downloaden veel lite versies en unlocken die met een in-app aankoop, een ander gezinslid kan hier dan geen gebruik van maken. Ik overweeg om binnen het gezin weer een account te gebruiken voor app aankopen.

  16. Op 4 iPads, 2 iphones en 1 ipod staat gewoon mijn ene hoofd-id. Werkt prima, ik zie niet in waarom ik het anders zou gaan doen.

  17. we hebben de family-sharing maar weer uitgezet: prettig was het kunnen delen van aangekochte apps (muziek ging al uitstekend via thuisdeling) maar toen mijn vrouw in itunes muziek wilde aanschaffen bleven er maar irritante waarschuwingen komen die te maken hadden met de veiligheidscode van mijn creditcard. Dan maar nie dus…

  18. Hier allemaal op het zelfde Appstore account voor aankopen, maar allemaal eigen iCloud account voor opslag backup, zo heeft iedereen 5GB IN iCloud.
    Werkt perfect!

  19. Dacht dat Family Sharing het ei van Columbus zou zijn, maar mijn zoontje heeft nog een oude iPhone4, en die gaat niet verder dan iOS7. Dus helaas nog niet kunnen ondervinden hoe het werkt.

  20. Die in-app aankopen vond ik ook een tegenvaller. Geen kleinigheidje. Ik was gewoon in de veronderstelling dat dat zou vallen onder de gedeelde aankopen. Gebruikte hiervoor gewoon dezelfde app store account. Ging uitstekend. Heb mijn oude iphone aan m’n dochtertje gegeven, dus wilde de functie uitproberen dat ik een melding krijg als zij een app wil installeren. Dat werkt uitstekend en ben ik ook erg tevreden over, maar snap er niks van dat in-app aankopen niet gedeeld zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.