Reacties voor: Ernstige lekken maakten iPhones jarenlang kwetsbaar

Ernstige lekken zorgden ervoor dat recente iPhone-modellen jarenlang kwetsbaar waren voor malware. Dat ontdekten beveiligingsonderszoekers van Google. Het gaat om lekken in de iPhone 5s tot en met X.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Apple komt best lekker in ‘t nieuws de laatste tijd

  2. Is dit bevestigd door Apple? Welke websites?

    Beetje een vaag bericht door bloggers van Apple’s grootste concurrent….

  3. En hoe zit het voor iPads die nog op een verouderd iOS programma draaien?

  4. Origineel geplaatst door Alex
    Is dit bevestigd door Apple? Welke websites?
    Beetje een vaag bericht door bloggers van Apple’s grootste concurrent….

    Inderdaad. Volgens mij is hun beveiliging minder sterk dan die binnen iOS. Apple heeft het al gedicht, dus mosterd na de maaltijd, maar wel vandaag breed uitgemeten op alle Nederlandse nieuwssites.

    Wat ik minder leuk vind, is dat Apple laatste maanden negatief in nieuws is met minder goed functioneren (Toetsenbord Macbooks, lekken, etc etc), ze moeten meer hun best doen om trouwe klanten vast te houden. Want met deze trend gaat het nog wel leeglopen.

  5. Ik vind het een raar en vaag bericht. En een beetje raar dat dit als een vaststaand feit wordt gebracht, terwijl – tot nu toe – alleen Google dit meldt. Google heeft nu ‘ontdekt’ dat iPhones al een jaar of zes lekken hebben?! En 12.4.1 zou daar de oplossing voor zijn. En een herstart van je iPhone zou malware doen verdwijnen? Ik ben geen technisch expert, maar het komt mij ongeloofwaardig over. Zijn de genoemde ‘oplossingen’ afkomstig van Google of van de redactie van iCulture? Ik weet niet of het betrouwbaar is en ben benieuwd hoe Apple reageert.

  6. Lijkt me weer clickbait of FUD campagne. Per definitie zijn nieuwe zero-day exploits reeds lange tijd aanwezig in software… het is alleen dat ze die nu maar pas hebben gevonden. De vraag is: wisten de hackers dit al en werden iPhones al die jaren al gehacked omdat ze dit wisten…

    Gelukkig dat Apple zeer snel kan ingrijpen en de users kunnen zo goed als allemaal upgraden. Wat niet gezegd kan worden van Android toestellen. Die hebben leaks die al jaren bekend zijn maar de gebruikers kunnen of weten niet dat ze moeten upgraden.

  7. Weet je wat ik echt zo grappig vind. Is dat Google Apple moet aanwijzen waar de lek zit, alsof Android zo veilig is.

  8. (Red.) Meer informatie toegevoegd over Google’s Project Zero en hun betrokkenheid bij het vinden van lekken.

    Het lijkt misschien vreemd dat dit juist door Google is ontdekt en dan ontstaat bij sommige mensen al snel de indruk dat het een bewuste actie vanuit Google is om Apple zwart te maken. Daarom leek het ons een goed idee om wat meer uitleg te geven over Google’s Project Zero. Dit team onderzoekt allerlei beveiligingslekken in populaire software.

    Is er bevestiging vanuit Apple? Jazeker! In de beveiligingsnotities die na elke release verschijnen, wordt Google Project Zero regelmatig genoemd.

    Eigenlijk zorgt Google er dus voor dat iOS betrouwbaarder en veiliger wordt, door deze lekken te onderzoeken en aan Apple te rapporteren. Google onderzoekt ook de eigen software en van talloze andere techbedrijven.

  9. Origineel geplaatst door Simo
    Weet je wat ik echt zo grappig vind. Is dat Google Apple moet aanwijzen waar de lek zit, alsof Android zo veilig is.

    Android is een open systeem. Iedereen kan aanpassen wat die wilt.

    iOS is een gesloten systeem.

  10. @Alex: Ja, dat is door Apple bevestigd door bug fixes uit te brengen. 😉

    @Macaanzee: Het team bij Google heeft ze ontdekt er het is een goed gebruik tussen de tech bedrijven om dat aan de ander te melden en pas met de ontdekking naar buiten te komen er een fix beschikbaar is.

    @David: Niks campagne, gewoon een blog post van het team. Dat de media er weer bovenop duikt met vette koppen is iets anders. Verder weet ik niet of Apple zo snel was met een fix. De Googlaars hebben gewoon netjes gewacht met publiceren.

    En wel goed dat iCulture nu aangeeft om te upgraden na de laatste versie. Iets dat je eigenlijk altijd moet doen of er moet al heel snel duidelijk worden dat er problemen zijn met een nieuwe release. Maar dan wordt die meestal teruggetrokken of volgt er weer snel een fix. Gebruikers om vage redeneren adviseren om op oude software te blijven zitten is niet handig.

  11. Sommigen moeten wel op oude software blijven zitten omdat het stopt, niet iedereen koopt gelijk een nieuw of nieuwer toestel maar gaat door op de laatst mogelijke versie .

    En Apple heeft niet snel gedicht gezien het jaren lang er geweest is . Ik blijf ook altijd nieuwsgierig naar hoe veilig is t om oudere niet meer ondersteunde toestellen te gebruiken niemand communiceert dat , zelfs banken zeggen niks en maken t mogelijk op oudere versies te draaien.

    Hier wou ik graag een stuk over lezen op iCulture over hoe het zit met oa de 5s en 6 na september en de nog oudere toestellen.

  12. Doen ze toch nog iets goed bij Google… (project zero dan)

  13. Heerlijk, die reacties van mensen die denken dat dit een complot is om Apple zwart te maken haha. Zo treurig dat je er maar beter om kan lachen

    Niet bekend met het project blijkbaar.

  14. Bij velen gaan de haren alweer overeind staan als de naam Google valt maar we kunnen ook Google gewoon eens dankbaar zijn dat ze dit ontdekken.

  15. Poeh poeh mensen, wees niet te bang dat iemand jullie geliefde Apple zwart maakt.

  16. @Leo: Oudere modellen krijgen nog jarenlang updates naar het laatste OS. Tegen de tijd dat een model niet meer meegaat met het laatste OS is het echt een incourant model. Dan krijg je ook te maken met apps die je oude OS niet meer ondersteunen.

    En dan kan Apple er voor kiezen om een update uit te brengen als het probleem serieus genoeg is, zoals laatst nog het geval is geweest. Maar dan is het wel zaak om die te installeren en niet argwanend te negeren omdat je iPhone wel eens traag zou kunnen worden. (Wat Apple dan natuurlijk weer expres doet om een nieuw toestel te verkopen.)

    Bij het oplossen van een bug geldt natuurlijk de tijd vanaf de ontdekking en het moment dat ze het bij Apple bekend hebben gemaakt. Zolang de bug niet is ontdekt (en bekend is gemaakt bij de ontwikkelaars) gaan ze hem ook niet oplossen. Behalve bij Volkswagen laten ontwikkelaars niet met opzet bugs in hun software zitten. 😉

  17. Soms denk ik wel eens dat de oplossing kan liggen in het anoniem dumpen van alle data. Daarmee verziek je de markt voor hackers en is mijn iPhone niet vooral druk met alles beveiligen.

  18. (Red.) Abusievelijk hadden we eerder iOS 12.4.1 als versie staan waarin deze exploits zijn opgelost. Dit moet iOS 12.1.4 zijn dat op 7 februari 2019 verscheen. Het blogartikel van Google Project Zero is vooral een uitgebreide terugblik.

  19. @Edwin:Nee ik update altijd direct, dat conspiracy verhaal van Apple maakt opzettelijk traag daar geloof ik niet in. Maar laatst heb ik tijdje 4s gebruikt, half jaartje als 2e toestel, en alles werkte gewoon ook de bank apps, als bepaalde app niet meer kon mocht ik een oudere versie gebruiken.

    En ook banken zeggen nooit van je mag dat apparaat niet gebruiken, is gewoon bekend bij ze welk toestel je gebruikt , de 4s stond gewoon in t lijstje van internet bankieren . En velen gebruiken oudere toestellen ook door, en apps ontvangen ook nog wel updates binnen een oudere OS. Dat maakt dat ik mij het af vraag. Ik zie meer niet courante toestellen dan courante. ( heb zelf op dit moment alles courant SE,8,iPad 2018) Los daarvan blijken soms courante toestellen ook lek, al lossen ze t uiteindelijk wel op.
    Ook zegt iCulture wel s van wacht maar even hoe de software uitvalt , voor mij is t wat tegenstrijdig allemaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.