Reacties voor: Ericsson start mega-rechtszaak tegen Apple over 41 patenten

Ericsson heeft Apple verrast met een gigantische patent-aanklacht. Ze zijn 7 rechtszaken gestart over 41 patenten rondom essentiële mobiele technologie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Misschien word het toch eens tijd dat de mobiele markt meer gebouwd wordt op opensource standaarden. Hoe kan bijvoorbeeld Mozilla al dit soort zooi betalen?

    Misschien eens een kwijtschelding inrichten voor alle pre-2000 tech? En dan schikkingen voor post-2000

  2. Wat doen ze moeilijk, neem ze gewoon over:) Apple heeft geld zat :p

  3. Dokken Apple!

  4. @Luuk Lamers: Helemaal mee eens! En die kwijtschelding is een goed idee.

  5. Open source staat niet gelijk aan patentvrij. Mp3 encoders zijn bv. open source maar de technologie is gepatenteerd door frauenhofer.

    Dat de patentwetgeving wereldwijd verbeterd moet worden is al jaren duidelijk. Trollen maken vooral in Texas kans op succes. De VS zijn wat dat betreft geen eenheid.

  6. Dit soort zaken met Ericsson gaan tenminste ergens over. Dat zo’n patent trol een half miljard krijgt toegewezen is echt belachelijk. Dat Ericsson centen wil zien snap ik. Dat Apple nu weigert is om een rechter te laten oordelen of de bedragen die Ericsson vraagt acceptabel zijn. Maar als je zoals Apple zulke enorme winsten maakt met de iPhone dan lijkt mij dat er aardige bedragen gevraagd mogen worden.

  7. Betalen Apple. Gij zult niet stelen! Haha

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.