Reacties voor: Epub 3: boeken lezen op de iPad wordt een stuk mooier

De nieuwe standaard voor digitale boeken, Epub 3, verkeert in een vergevorderd stadium en geeft alvast een glimp in de toekomst van hoe digitaal lezen eruit kan zien. Lezen op de iPad maakt een sprong vooruit.
Bart Breij -

Reacties: 11 reacties

  1. Aan de ene kant lijkt me dit fantastisch en aan de andere kant zou ik graag het “boekenlees-gevoel” willen behouden. Bij multimedia gaat die denk ik verloren.

  2. Wat ik mij afvraag, is hoe groot de epub3 bestanden zullen zijn. Als al die multimedia in het bestand zelf staan, kan dit toch aardig oplopen?

  3. Vind ik helemaal niet!! Als je toch per se dat “boekenlees-gevoel” wilt hebben, ga je maar een echt boek lezen!

  4. Dit is goed nieuws! Maar ik snap wel wat @Digilike bedoelt. Ik denk dat overdaad schaadt.

    Ik heb uit nieuwsgierigheid een editie van het tijdschrift O (Oprah Winfrey, jazeker) binnengehaald. Die is echt goed en mooi gemaakt. Het leest als een tijdschrift en de klikbare extra’s (multimedia) zijn perfect gedoseerd zodat het functioneel blijft en niet overkomt als ‘kijk eens wat we er allemaal in kunnen stoppen!’.

  5. Voor reguliere romans lijkt me dit niets toevoegen. Voor kinderboeken, studieboeken en verwante genres lijkt het een aanwinst. Ook tijdschriften kunnen er misschien van profiteren.

  6. Ik denk inderdaad dat dit voor een enorme groei van het aantal digitale studieboeken en naslagwerken van hoge kwaliteit gaat zorgen… Lijkt me super!

  7. Ter ontspanning lees ik graag echte boeken, maar voor lesboeken ed vind ik de ipad geweldig, liefst zoveel en zo snel mogelijk.

  8. Elke innovatie juich ik alleen maar toe. Waar ik meteen aan moest denken, is bijvoorbeeld een integratie van Google streetview in een verhaal. Nu zit ik soms in een verhaal te switchen tussen iBooks en streetview om een beschrijving van een stad te kunnen volgen. Geeft net dat beetje extra aan het verhaal, alleen haalt het switchen tussen apps je soms uit het verhaal. Zou mooi zijn als dat direct toegankelijk is.

  9. Dit is weer een stap vooruit. Ziet er erg goed uit..

  10. Lezen is een stimulans voor de fantasie en de eigenlijke meerwaarde en staat haaks op het verschijnsel multimedia, dit koppelen is eerder een achteruitgang en de creativiteit enkel nog bij de producent leggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.