Reacties voor: Epiphany onE Puck: iPhone opladen met warme kop koffie

De Epiphany onE Puck kan je iPhone van stroom voorzien met behulp van de warmte van je drankje. De makers verzamelen geld op Kickstarter.
Lees het complete artikel โ†’ Epiphany onE Puck: iPhone opladen met warme kop koffie
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Als je er nou hele warme billen hebt, kun je er dan ook gewoon op gaan zitten? dan weet ik nog wel meer toepassingen ;-P

    Voor de rest wel een uitvinding natuurlijk.. zeker makkelijk als er hier ooit weer een apach tegen de een mast aanvliegt..

  2. De beste gadget om je iPhone binnenkort met water/koffieschade naar de store te brengen.. Soms mag er wel wat beter gedacht worden hoor.

  3. Dit toestel is NIEt gebaseerd op een sterling-motor maar op het Seebeck-effect van een thermokoppel.

  4. Levertijd 2014!!

  5. Je iPhone opladen met een koud pilsje ideaal voor als je aan de zuip gaat

  6. Origineel geplaatst door Nithnex
    De beste gadget om je iPhone binnenkort met water/koffieschade naar de store te brengen.. Soms mag er wel wat beter gedacht worden hoor.

    Begin jij dan met beter denken? Je gaat me niet vertellen dat jij je iPhone op 5 meter van elke vloeistof houdt. En als je goed kijkt, dan zie je dat de kabels lang genoeg zijn om je telefoon verderop te leggen.

  7. @Bubbly: Niet dat ik mijn iPhone altijd 5 meter van vloeistof houd, maar om hem nou bewust aan een kop koffie te koppelen, liever niet.

  8. Dus als ik het goed begrijp moet je als je gaat kamperen met een tent op zijn minst een koffiezetapparaat of een koelkast meesleuren (die beide ook stroom nodig hebben) om kunnen gebruik te maken van deze gadget?
    De mobilhome/caravan gebruikers kunnen gewoon hun iphone aan de accu opladen zonder al die poespas..
    Conclusie: Duur en uiteindelijk nutteloos.

  9. Wat een onzin prullaria weer…

  10. Verstralende kankerverwekkende koffie krijg je dan, nty.

  11. Misschien kun je dat ding beter op het warmhoudplaatje van je koffiezetmachine leggen.

    Een kopje koffie (die ik in wat?… 2 minuten? opdrink) lijkt me nu niet echt voldoende energie te gaan leveren voor het laden van een iPhone.

    Dikke onzin dus dit.

  12. Dus als ik het goed begrijp moet je als je gaat kamperen met een tentje een koffiezet apparaat of een koelkast meesleuren om deze gadget te kunnen gebruiken?
    voor Mobilehome en caravan kampeerders is het sowieso handiger om de iphone op te laden aan de accu.
    Nutteloos hebbedingetje!

  13. En 130 piek is wel een beetje aan de extreme kant.

  14. Idd haha hoe lang doe je erover om je koffie op te drinken. Als het nou werkte met lichaamswarmte, dat je hem in je zak houdt en tegelijk kan laden dan zou het wel een mooie uitvinding zijn

  15. Top idee, tussen de 2700 en de 3100 liter hete thee en je kunt een uur bellen! Als er nou nog een dynamo in het urinoir komt gaat het 2x zo snel ๐Ÿ™‚

  16. Beetje kortzichtig allemaal hier de commentaren. De Puck maakt gebruik van het principe van een Stirling motor. Het gaat om het temperatuurverschil tussen de 2 oppervlakten onder en boven, dus het rode en blauwe oppervlak. Bij een verschil van al enkele graden wordt al energie geleverd. Voorbeelden kunnen dan zijn:
    – Je legt de warme kant op de verwarming, de blauwe kant naar boven en er wordt energie geleverd.
    – Of gewoon de rode kant in de zon, de blauwe kant in de schaduw.
    – De blauwe kant laat je drijven op water, de rode kant naar boven. Dat ding is volgens mij waterdicht. Let wel op je iphone.
    Ik bedoel verder maar, zo gek is het idee niet.
    Met een ingebouwde accu zou het helemaal af zijn, maar daar zijn ze mee bezig dacht ik. Dus echt geen onzinnig ding.
    Het is ook niet de bedoeling om er uren op te kunnen bellen. Voor noodgevallen super zou ik zeggen.

  17. @fgeer: Maar wat is precies de meerwaarde, meeste situaties die je noemt zijn rondom een woning met energie, en in de zon gebruik ik dan stukken liever een zonnelader, uberhaupt, die werkt op meet momenten ver huis en zonder stroom in vergelijking met deze puck. Ik vindt het een leuk verzonnen en innovatief gadget, maar ook dit is niet de eerste.

  18. Nou, als er geen zon is sta je daar mooi. Deze Puck is toch wat universeler dacht ik. Kan je gebruiken bij meerdere weersomstandigheden zolang er een temperatuurverschil aanwezig is.

  19. @Nithnex:
    Welk risico loop je als je de iPhone er niet vlak naast legt?

    Origineel geplaatst door HELENDE BERGKAT
    Verstralende kankerverwekkende koffie krijg je dan, nty.

    Moet je het er wel heel lang bijhouden. Jij eet overigens geen bananen hoop ik? ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.