Reacties voor: Engelse rechter verklaart drie Apple-patenten ongeldig in zaak tegen HTC

Apple heeft het in een rechtszaak tegen HTC in Engeland niet voor elkaar gekregen de smartphones van de fabrikant te verbieden. Daarnaast verklaarde de rechter drie patenten ongeldig.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. mooi zo, weet Apple ook eens hoe het voelt als de andere kinderachtig blijft rechtzaken aanspannen ipv innovatief te zijn

  2. Ik hoop van harte dat Apple (en Google, en Motorola en … vul maar in) met deze zinloze strijd hun eigen graf graven en geen enkele rechtbank ze meer serieus wil nemen.
    Zoals de in Amerika zeerr bekende rechter Richard Posner onlangs verklaarde:

    “Apple’s argument that a tap is a zero-length swipe,” said Posner, “is silly. It’s like saying that a point is a zero-length line.”

    (Zoek maar even op The Guardian voor het hele artikel)

  3. Ik word zo moe van de kinderachtig gedoe bij apple. Kom op zeg. Ga je bezig houden met je producten.

  4. Hoeveel zaken zou apple moeten verliezen voor ze ermee stoppen?
    Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot fan van mijn iPhone, maar die kan qua innovatie niet meekomen met de nieuwe Android toestellen, zoals de HTC One X of de Sam. Galaxy S3.
    Ik hoop dat ze hun energie weer in mooie ideeen gaan stoppen om de wereld weer versteld te doen staan!

  5. @Speedy en vertel mij dan eens wat heeft de S3 en one X meer qua innovatie dan de iPhone?

  6. De meeste rechters snapper er zelf niets van.
    Deze patenten zijn toch aangevraagd en goedgekeurd en nu zegt zo’n guppekop dat ze ongeldig zijn.

    Ik vind zelf dat de bedrijven op moeten houden met deze rechtszaken, de enige die er beter van worden zijn namelijk de advocaten.
    De consument heeft er ook alleen maar last van.

  7. @Marcel: Ik zal het in een korte beschrijving doen, maar hier komt het op neer: een patent wordt goedgekeurd zolang er niemand binnen de gestelde termijn een bezwaar indient (en dat bezwaar moet dan ook nog toegekend worden 🙂 ). Maar ook nog ná de goedkeuring kan in een rechtzaak de geldigheid van een patent ter discussie gesteld worden. Bijvoorbeeld als er voilgens de andere partij sprake is van ‘prior art’, dat het ‘idee’ van een bepaald patent al (jaren)lang gebruikt is.

    Voorbeeld: op een band zit geen patent meer (de vorm, het feit dat’ie van rubber gemaakt wordt). Als ik nu een patent aanvraag, kan er gezegd worden dat er al 150 jaar banden gemaakt worden en dus wordt mijn patent ongeldig verklaard.

  8. Origineel geplaatst door speedy
    Hoeveel zaken zou apple moeten verliezen voor ze ermee stoppen? Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot fan van mijn iPhone, maar die kan qua innovatie niet meekomen met de nieuwe Android toestellen, zoals de HTC One X of de Sam. Galaxy S3. Ik hoop dat ze hun energie weer in mooie ideeen gaan stoppen om de wereld weer versteld te doen staan!

    Je hebt helemaal gelijk.
    Iedereen, behalve op een paar fanboys na is het er overeens dat toestellen als de HTC One X en de Galaxy S3 veel verder zijn als de Iphone 5.
    Apple kan natuurlijk aanvoeren dat dit komt omdat die toestellen later zijn gekomen.
    Laat Apple met de toekomstige Iphone5 nou eens een toestel maken die alle concurrenten wegblaast.
    Ik vrees echter dat dat niet meer gaat gebeuren.

  9. Origineel geplaatst door Jorgje
    Ik zal het in een korte beschrijving doen, maar hier komt het op neer: een patent wordt goedgekeurd zolang er niemand binnen de gestelde termijn een bezwaar indient…..

    Goede uitleg, en ik vermoed dat dit voor de meesten hier nieuw is. Patenten worden nl. tegenwoordig zomaar toegekend in een land als de VS. Er vindt helemaal geen onderzoek meer naar dergelijke ‘prior art’.
    Daarnaast worden ingediende patenten met opzet zo vaag mogelijk gehouden, zodat ze een zo groot mogelijk gebied afdekken.

  10. Denken jullie nou echt dat de mensen die de dingen bedenken, ook daarzo in de rechtszaal zitten, denk is even na! Dit heeft niks met de innovatie te maken. Slimheid valt hier weer eens vér te zoeken

  11. Vraag me af wat de Duitse rechter zich aan zal trekken van de Britse rechtspraak m.b.t. die drie patenten.

    Origineel geplaatst door truth
    mooi zo, weet Apple ook eens hoe het voelt als de andere kinderachtig blijft rechtzaken aanspannen ipv innovatief te zijn

    Als HTC e.d. innovatief waren zou deze rechtszaak er niet zijn.

    Origineel geplaatst door John
    Ik word zo moe van de kinderachtig gedoe bij apple. Kom op zeg. Ga je bezig houden met je producten.

    Dat doen HTC e.d. niet, anders was deze rechtszaak er niet.

    Origineel geplaatst door speedy
    Hoeveel zaken zou apple moeten verliezen voor ze ermee stoppen? Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot fan van mijn iPhone, maar die kan qua innovatie niet meekomen met de nieuwe Android toestellen, zoals de HTC One X of de Sam. Galaxy S3. Ik hoop dat ze hun energie weer in mooie ideeen gaan stoppen om de wereld weer versteld te doen staan!

    Zonder iPhone bestond geen enkele van de genoemde telefoons, zou Samsung niet weten wat een smartphone is en zou Android een rip-off van Blackberry zijn geweest.

    @seminifeer:
    Jij bent alwetend zo te lezen?

  12. Origineel geplaatst door Zeppo
    Goede uitleg, en ik vermoed dat dit voor de meesten hier nieuw is. Patenten worden nl. tegenwoordig zomaar toegekend in een land als de VS. Er vindt helemaal geen onderzoek meer naar dergelijke ‘prior art’.

    Wat een onzin, ook in de VS worden patenten aan bepaalde voorwaarden getoetst (‘patentability’). Deze voorwaarden zijn gewoon een stuk minder streng dan in Europa. Dat ze in de praktijk minder relevant zijn geworden, wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.