Reacties voor: Elke Touch ID-sensor werkt op slechts één iPhone 5s

De Touch ID-scanner werkt slechts op één iPhone 5s, blijkt uit onderzoek van een reparatiebedrijf.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Goede zaak vind ik 🙂

  2. Ik ben hier een topic over begonnen op het forum… Aan telefoon vertelde ze me omdat mijn touch id niet naar behoren werkte ik kon kiezen…. Of gratis een herstelling via Apple… Of een nieuw toestel voor 29euro, binnen de 48u geleverd, ik moet nu mijn defect toestel opsturen voor volgens hun ‘reparatie’…. Volledig tegenstrijdig met dit bericht dan:/

  3. Hoe gaan ze het dan ooit repareren?
    Nieuwe iPhone geven?

  4. @kenneth12345: Die herstelling via apple betekent hoogstwaarschijnlijk dat je ook een nieuw toestel krijgt, alleen dan duurt het wat langer, want je bent daadwerkelijk je telefoon een tijdje kwijt. Bij die 30 euro regeling krijg je meteen het vervangend toestel als ze de oude op komen halen.

  5. Waarschijnlijk wordt de communicatie tussen de A7 chip en de scanner ook gecodeerd, vandaar dat een andere niet werkt. Ik denk dat, de eerste keer dat een iPhone opstart, een private/public key gegenereerd wordt, en een nieuwe sensor heeft deze natuurlijk niet…

  6. Origineel geplaatst door Richard
    kenneth, die herstelling via apple betekent hoogstwaarschijnlijk dat je ook een nieuw toestel krijgt, alleen dan duurt het wat langer, want je bent daadwerkelijk je telefoon een tijdje kwijt. Bij die 30 euro regeling krijg je meteen het vervangend toestel als ze de oude op komen halen.

    Ondertussen heb ik dat nieuwe toestel al ontvangen. Werkt nu weer perfect! Ik ben nu wel benieuwd wat ze met mijn defect toestel gaan doen.

  7. Origineel geplaatst door Erik
    Waarschijnlijk wordt de communicatie tussen de A7 chip en de scanner ook gecodeerd, vandaar dat een andere niet werkt. Ik denk dat, de eerste keer dat een iPhone opstart, een private/public key gegenereerd wordt, en een nieuwe sensor heeft deze natuurlijk niet…

    Dat, of de public key van de opslagchip wordt in de sensor geprogrammeerd. Het niet zomaar kunnen vervangen van de sensor is een bijkomstigheid.

  8. Dus maw als ik mijn 5s doorverkoop, heeft de nieuwe eigenaar niets aan de touch id?
    Hoeveeel vingerafdrukken kan ik max gebruiken ?

  9. Hoe komt die reparateur dan aan de Touch ID-sensor die hij als vervanging wilde gebruiken? Zou toch raar zijn als Apple deze wel los verkoopt, maar er dan niet bij verteld dat je er niks aan hebt..

  10. Origineel geplaatst door Janiks
    Hoe komt die reparateur dan aan de Touch ID-sensor die hij als vervanging wilde gebruiken? Zou toch raar zijn als Apple deze wel los verkoopt, maar er dan niet bij verteld dat je er niks aan hebt..

    misschien had hij een andere kapotte 5S waarvan de touch ID nog werkte

  11. @willy666: Je kan 5vingers inscannen. Maar je kan ze zo vaak je wil verwijderen en nieuwe aanmaken. Dus de nieuwe eigenaar kan ze wissen indien je dat zelf al niet gedaan zou hebben.

  12. 2 weken geleden. Had ik al 2 stuks met sensor probleem. Dus ik heb 5 sensors bestelt en heb 5 stuks binnen gekregen. Maar alle 5 gaf hetzelfde fout. Als het filmpje. Toen heb ik het van een andere 5s eruit gehaald. En die deet het ook niet. Dus reparatie onmogelijk zo te zien.

  13. Waarom laten repareren bij een derde partij? Valt dat niet onder de garantie? (Mits je garantie hebt.)

  14. Hoe zou je touch-ID kunnen beschadigen? Het staffier-kristal is krasbestendig!

  15. Deze koppelingstechniek is niet nieuw:
    Bij de Playstation 3 is de Blu-Ray moederbord ook gekoppeld aan het systeem-moederbord.
    Als je blu-ray drive dus volledig kapot gaat (het moederbord dus) moet je allerlei hacks gaan uitvoeren om het nieuwe blu-rayboard aan het moederbord te koppelen.

  16. Dit is toch juist goed.
    Op deze manier ga je tenminste die achterkamer reparateurs tegen, die zogenaamd met “echt” onderdelen werken, maar intussen de grootste troep in je telefoon zetten.

  17. @Arjan: hah okee

    Toevallig heb ik dat laatst geprobeerd een andere BR speler in mijn ps3 te zetten :p werkte indd niet

  18. Ze worden in één richting versleuteld met een bepaald algoritme en je kunt hieruit niet zomaar weer een vingerpatroon uit reconstrueren.

    Wat een onzin! Om de vingerafdruk te kunnen verifiëren moet toch echt het op de chip opgeslagen vingerafdrukpatroon worden vergeleken met het gescande patroon! Oftewel: hoezo één richtingsverkeer? De chip moet na opslag ook uitgelezen kunnen worden voor vergelijking. Hoe dit patroon eruit ziet is niet interessant het is op de één of andere manier een uniek bitpatroon wat met het gegenereerde bitpatroon van de scan overeen moet komen. Dus de vingerafdruk wordt omgezet naar een getal en opgeslagen als getal, niets meer en niets minder.

  19. Origineel geplaatst door iNick
    “Ze worden in één richting versleuteld met een bepaald algoritme en je kunt hieruit niet zomaar weer een vingerpatroon uit reconstrueren.”Wat een onzin! Om de vingerafdruk te kunnen verifiëren moet toch echt het op de chip opgeslagen vingerafdrukpatroon worden vergeleken met het gescande patroon! Oftewel: hoezo één richtingsverkeer? De chip moet na opslag ook uitgelezen kunnen worden voor vergelijking. Hoe dit patroon eruit ziet is niet interessant het is op de één of andere manier een uniek bitpatroon wat met het gegenereerde bitpatroon van de scan overeen moet komen. Dus de vingerafdruk wordt omgezet naar een getal en opgeslagen als getal, niets meer en niets minder.

    Nee hoor, geen onzin.
    Uitlezen hoeft niet, jouw verhaal klopt niet. Controle gebeurt ook in de chip. Stuur de scan erheen en de chip zegt alleen ja of nee. Er gaat geen vinger “data” terug, dus niet eenrichting inderdaad.

    Zo werken wel meer beveiligde “objecten” on software.

  20. Goede zaak voor de veiligheid. Zo voorkom je dat een nep sensor wordt verbonden aan de iPhone die voorgeprogrammeerde vingerafdruk data stuurt (bv. een vingerafdruk uit een andere scan.)

  21. Ik werk met professionele toegangscontrole waaronder biometrie zoals vingerafdrukken, en wat Apple doet wijkt niet af van de industrie.

    Meestal worden 2 toestellen gekoppeld met encryptie. Das de lezer (vingerafdruk) en dan het toestel (IPhone). Waar de data vergeleken wordt (vinger herkennen) hangt af van wat de fabrikant kiest. Dit kan in de lezer, of in het toestel. Wanneer dit in de lezer gebeurt stuurt deze een “ja” of “nee” of een ID van de persoon die werd herkend. Wanneer het in het toestel gebeurt, berekend de lezer een nummer aan de hand van een aantal herkenningspunten in de vinger. Deze berekening is 1 richting en kan je niet omgekeerd doen (uit een nummer kan je geen beeld van een vinger reconstrueren), dit nummer wordt dan naar het toestel gestuurd en vergeleken met de gekende nummers.

    Wat Apple doet is dus niets nieuws. Alleen moet je de lezer en het toestel initieel koppelen. Ze gaan geen lezer specifiek per toestel produceren. Ze zullen gewoon de software niet vrijgeven om de koppeling te doen.

    @Jantje: Dit gebeurt meestal in software objecten inderdaad omdat dat inherent is aan object-georiënteerd programmeren, maar de Security markt bestaan de 2 mogelijkheden apart. Reden: in Security staat je vingerafdruklezer (of welk soort lezer ook) langs de niet-beveiligde zijde als je een deur beveiligd of kluis, … Wat maakt dat de lezer gevoelig is om mee geknoeid te worden. Dus gaan ze de communicatie met de lezer versleutelen zodat je er geen andere op kan plaatsen, en gaat de lezer het gegenereerde vingerafdruk nummer doorsturen. De database wordt meestal in het toestel langs de beveiligde zijde bijgehouden. Maar zoals ik eerder zei, dit is niet altijd het geval. Beide mogelijkheden bestaan. En momenteel weten we niet welke keuze Apple heeft toegepast.

  22. @iNick: Helemaal geen onzin. Ik raad je aan om op te zoeken hoe cryptografische one-way hashes werken. Het is volledig onmogelijk om de data die in de A7 chip zit terug om te zetten naar een vingerafdruk patroon. Kijk en lees de comment van BC2009. Die legt het goed uit.

  23. Origineel geplaatst door Artey: @iNick: Helemaal geen onzin. Ik raad je aan om op te zoeken hoe cryptografische one-way hashes werken. Het is volledig onmogelijk om de data die in de A7 chip zit terug om te zetten naar een vingerafdruk patroon. Kijk en lees de comment van BC2009. Die legt het goed uit.

    Hold your horses!
    Wat ik bedoel (en ook schreef) is dat er ALTIJD uitgelezen moet worden om te zien of de nieuwe invoer (gescande vingerafdruk) gelijk is aan de opgeslagen afdruk! Om iets te vergelijken met iets anders moet je die twee entiteiten nu eenmaal naast elkaar kunnen leggen. HOE dit verder gebeurt is niet van belang. Een vingerafdruk zal waarschijnlijk als een getal (worden opgeslagen) net zoals een scan wordt vertaald naar een getal. Deze twee getallen worden al dan niet binnen de chip vergeleken. Zijn ze identiek dan wordt er akkoord (TRUE) gegeven anders niet (FALSE). Daarom begrijp ik ook al de heisa niet over de evt. privacy-schending. Er wordt geen foto opgeslagen van een vingerafdruk, maar een (berekend) getal, of hash zoals je wilt.

  24. Binnen een dag na aankoop 5s een vastloper na installatie van een app. De Iphone werd opnieuw opgestart en dan herkent hij de vingerafdruk niet meer. Dan kan je dus niet meer verder. Je moet opnieuw de fabrieksinstellingen instellen. Voor mij dus vanaf de herstart alleen de cijfercode.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.