Reacties voor: Nieuwe Elgato Eve Button activeert HomeKit-scenes met een druk op de knop [CES2018]

Met de Elgato Eve Button kun je HomeKit-apparaten in huis bedienen, zonder Siri of de Woning-app. Handig voor bezoekers, kinderen en anderen die geen iPhone hebben. Ook heeft Elgato een nieuwe Eve Room met digitaal scherm en een Thunderbolt 3-dock.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Ik vind het beloop van dat smarthome gebeuren nogal bijzonder:
    Eerste moet alles met de telefoon/iPad want die staat centraal. Dus handig.
    Vervolgens is het toch niet zo handig en gaan we allerlei knoppen verzinnen en verkopen om het toch niet allemaal met de telefoon/iPad te doen, want toch niet zo handig.

    Nu snap ik natuurlijk wel dat je met HomeKit allerlei andere functionaliteit erbij krijgt. Maar hoe vaak gebruik je dat daadwerkelijk vraag ik me af. En wat is voor de doorsnee consument nou de verbetering vergeleken met gewoon Ledverlichting/strip met aan de wand een mooie led rgb controller.

    • @Dpaki: Het is maar net in welke situatie je zit. Als je alleen woont en nooit mensen op bezoek krijgt, is het inderdaad onzin om überhaupt nog knoppen te hebben. Krijg je wel eens kinderen, ouderen, schoonmakers, klusjesmannen, mensen zonder smartphone en tijdelijke bezoekers over de vloer, dan is zo’n knop best handig.

      Als ik even kijk naar onze eigen situatie: wij hebben op een aantal plekken in huis geen traditionele lichtknoppen meer. Het is dan tóch wel handig om een knop te hebben om scenes te activeren, al was het alleen maar omdat je soms thuiskomt en je handen vol hebt, waardoor het aantikken van een knop makkelijker is dan het uit je zak halen van je smartphone. Normaal gaat de verlichting uiteraard automatisch aan op basis van sensoren, maar dat werkt niet altijd feilloos dus dan is het handig om een backup te hebben. Zo’n knop kun je ook veel flexibeler aanpassen dan je elektrische bedrading.

      Ik heb nu de Hue Tap Remote erbij opgenomen als alternatief voor deze Elgato-knop. Die is weliswaar duurder, maar heeft meer knopopties. Ook heb ik de Logitech Pop-set vervangen door een losse knop met HomeKit-ondersteuning.

  2. Serieus? Vijftig euro? Koop dan gewoon een Hue remote. Vijf scenes binnen Hue of 4 scènes binnen HomeKit.

  3. Als ik me niet vergis, is de set van Logitech Pop met twee knoppen niet compatible met HomeKit. Wel de set met één knop, welke te bestellen is via Apple.nl.

    Indien je trouwens al apparatuur van Hue in je HomeKit opstelling hebt, dan kun je ook een Hue Tap overwegen. Deze heeft vier knoppen waarbij je per knop (ook) drie acties (single press, double press of long press) kunt inregelen. Dat kan niet in de Woning app, maar wel in b.v. Hesperus of andere HomeKit apps.

  4. Nadeel van al deze knoppen is dat ze ergens in huis ‘slingeren’ en niet passen op de plek van je bestaande lichtknop.

    Ik heb voor EUR 70 een Jung Zigbee schakelaar gekocht die in mijn bestaande wand armatuur is geplaatst. Dit speciaal voor kinderen, ouders, schoonouders, schoonmaakster. Die kunnen mijn Hue lampen nu bedienen zonder App of Siri. Dit werkt niet voor mijn Elgato Eve plugs, maar die hoeven zij ook niet te kunnen bedienen.

  5. @Gonny van der Zwaag: Bedankt voor de aanpassingen en toevoegingen. Echter wat de Logitech Pop betreft, is het nog niet juist. Voor integratie met HomeKit moet je verwijzen naar de 90 euro set (hub + 1 knop) welke te bestellen is bij Apple.nl (of wellicht ook APR). Alleen deze is compatible met HomeKit. Aan een losse knop (van 40 euro) heb je niks, je hebt minimaal de set met de hub/bridge nodig.

    (Red.) Nu aangepast.

    @Flieps: De door jou genoemde schakelaar werkt inderdaad (en ook al een tijdje). Echter deze is geen onderdeel van het Friends of Hue programma (nu alleen maar Apple HomeKit en Eneco Toon). Daardoor heb je geen 100% zekerheid dat deze na eventuele nieuwe updates nog steeds blijven werken. Dan is het een beter alternatief om een Hue Tap weg te werken in bestaand schakelmateriaal. Daarover is al genoeg info te vinden.

  6. @Mees: Heb je een site? Ik heb echt heel lang gezocht, maar zonder 3D printer lukt dat niet.

    Overigens is je onzekerheid over de toekomst niet geheel terecht. De schakelaar werkt op zigbee protocol en ik verwacht dat hue dit de komende tijd blijft ondersteunen.

  7. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, is waarom deze button wel meerdere druk typen kan ondersteunen en bijvoorbeeld de Hue dimmer niet. Dat terwijl deze dat wel in de Hue omgeving zelf kan.

    In eerste instantie leek het er dus op dat dit een beperking binnen Homekit is, maar als ik dit zo lees kan de EVE button icm Homekit dit dus wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.