Reacties voor: ElcomSoft’s forensische software geeft toegang tot iCloud-back-ups

De forensische software Phone Password Breaker van ElcomSoft geeft voortaan toegang tot iCloud-backups. Onderzoekers kunnen de back-ups gemakkelijk doorzoeken en analyseren. Ook is realtime te zien wat iemand met een toestel doet.

Reacties: 10 reacties

  1. Dit bewijst weer eens hoe onveilig de cloud is. Ik maak altijd een backup op mijn eigen computer maar niet in de cloud.

  2. Reden temeer om iCloud NIET te gebruiken!!
    Hopelijk is het voor een hoop pedo’s en ander gespuis al te laat.
    Even voor alle duidelijkheid: bij eerder vermelde bevolkingsgroep hoor ik NIET bij 🙂

  3. @hierboven: waar heb je het over? ‘gespuis’ komt niet aan deze software en al helemaal niet (zoals het artikel al zegt) aan de uitgebreide software, daarnaast is altijd nog het Apple ID nodig… Vraag me af wat voor mail jij hebt want als overheden willen tappen ze je toch wel af, iCloud of niet.

  4. Origineel geplaatst door hoi
    @hierboven: waar heb je het over? ‘gespuis’ komt niet aan deze software en al helemaal niet (zoals het artikel al zegt) aan de uitgebreide software, daarnaast is altijd nog het Apple ID nodig… Vraag me af wat voor mail jij hebt want als overheden willen tappen ze je toch wel af, iCloud of niet.

    Ik bedoel juist als dat gespuis wél iCloud gebruikt, ze hopelijk eerder tegen de lamp lopen.

  5. Als je toch al het id en wachtwoord hebt, kan je ook zonder die software,lijkt me.

  6. iCloud onversleuteld? Dat had ik juist niet verwacht, iCloud mail en zelfs iMessage werken versleuteld.

  7. In “thuisland” Holland staat die software als sinds 12.1.2012 op een welbepaalde server. Naar goede “thuisland” gewoonte is die software uiteraard vrij te donwloaden.

    En uiteraard ook Elcomsoft Blackberry Backup Explorer Professional v9.6.1.0

  8. En wat heb ik dan in de cloud staan….. Mijn contacten, agenda, de fotostream en wat onschuldige documenten van de tennisclub waarvan het zo handig is dat ik er op meerdere plekken over kan beschikken zowel bedraad als draadloos. Mijn agenda biedt geen geheimen, maar het synchroniseren met de rest van de familie is reuze handig. De contactgegevens zijn ook niet “staatsgevaarlijk”. Zelfs met Google valt er meer te ontdekken dan vanuit de cloud.

    Ik denk dat @Timosha gelijk heeft en dat er binnen onze landsgrenzen genoeg te halen valt waarmee je naar een hoop gegevens zelf kunt rechercheren! Passwords daar opslaan gaat mij ook ver….

  9. Waarom zijn er zoveel idioten op de wereld?
    1. De mensen die z’n nutteloze software maken.
    2. Mensen die op eens gaan denken dat iCloud minder veilig is.
    3. Mensen die dit echt gaat kopen?

    Ik denk dat Gonny er ook niet over na gedacht heeft.
    De hele bedoeling van iOS 5 is toch geweest dat je met alleen je id en wachtwoord op elke idevice kan inloggen en elke backup erop kunt herstellen en alles zoals als photos, contacten eniMessages realtime worden gesynct?

  10. Ik heb een enorme hekel aan vooroordelen.
    Maar nog meer aan hackende russische veiligheidsbedrijven die jouw veiligheid “in de hand” hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.