Reacties voor: ‘OS X 10.11.1 gaat probleem met Office 2016 oplossen, binnenkort beschikbaar’

Mensen die problemen ondervinden met Office 2016 moeten wachten op OS X 10.11.1, de eerstvolgende update van El Capitan. Die lost de bugs op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Phoe Phoe, eindelijk…. Jeetje wat fijn, zit er al een tijdje op te wachten en het maakt het gebruik van mijn iMac weer stukken productiever. Bij elke nieuwe update hoop je er met smart weer op, maar blijkt het wederom een teleurstelling. Zou het dit keer dan echt zo ver zijn? Wij hebben veel te lang moeten wachten op die middelvinger 😜

  2. Niet alleen Office is een boosdoener. Ben al vanaf 10/10 bezig El Capitan te installeren. EC is een ramp. Het werkend te krijgen lukt niet, ba herstart telkens de Mac in een restartloop. Usb startupstick wordt niet herkend. Opnieuw installeren geeft een werkend systeem totdat je afsluit. De slechtste update sinds 20 jaar, wat een bagger.

  3. Lost dit de problemen met office 2011 (word en excel) ook op?

  4. Had problemen met office 2011 maar na upgrade 2016 geen problemen meer. Beta update gaf eerste tweemaal starten van Outlook 2016 gaf code regels in inbox, na twee volledige herstarts MacBook is dit weg.

  5. In de laatste bèta (15B38b) nog altijd last van het printerprobleem van 2 bèta’s geleden. Ook een extra printerupdate van ongeveer 26MB heeft het probleem niet kunnen verhelpen. Het incompleet/incorrect printen van documenten is er al uit, maar dat de printer zogezegd na elk geprint document ‘offline’ is, die is er nog. Vreselijk irriterend als je ‘t mij vraagt.

    De printer verwijderen en opnieuw toevoegen heeft niet geholpen, de printer resetten zelf ook niet. Dus ja, ik hoop dat het er met de definitieve build uit is.

  6. Wat is er zo speciaal aan Microsoft Office 2016 dat de problemen in het besturingssysteem moeten opgelost worden? Pages, Numbers, Keynote, LibreOffice en NeoOffice hebben toch geen problemen met El Capitan. En als die er al waren werden die met een app update opgelost.

    Wat ik ook nog steeds niet begrijp is waarom MS Office for Mac (om het even welke versie) het admin paswoord nodig heeft tijdens de installatie. Een tekstverwerkertje en een rekentabelletje die het root paswoord nodig hebben om te kunnen functioneren is absurd. De manier waarop MS Office (om het even welke versie) zich in het besturingssysteem ingraaft is nog meer dan absurd.

  7. Origineel geplaatst door timosha
    Wat is er zo speciaal aan Microsoft Office 2016 dat de problemen in het besturingssysteem moeten opgelost worden? Pages, Numbers, Keynote, LibreOffice en NeoOffice hebben toch geen problemen met El Capitan. En als die er al waren werden die met een app update opgelost.
    Wat ik ook nog steeds niet begrijp is waarom MS Office for Mac (om het even welke versie) het admin paswoord nodig heeft tijdens de installatie. Een tekstverwerkertje en een rekentabelletje die het root paswoord nodig hebben om te kunnen functioneren is absurd. De manier waarop MS Office (om het even welke versie) zich in het besturingssysteem ingraaft is nog meer dan absurd.

    Wat er zo bijzonder aan is, is de achterliggende partij. Microsoft is (nog net) een maatje te groot voor Apple om te koeioneren en hùn (Apple’s dus) shit te laten opruimen, zoals ze bij tal van iOS 9 problemen wel hebben gedaan tav kleinere app developers.

    Grappig dat je met open source voorbeelden komt, want juist daarvoor blijkt Apple bij de iOS issues helemaal niets te doen om een fatsoenlijk niveau van backwards compatibiliteit en API stabiliteit te bieden waardoor bv de Wikipedia app nog steeds geplaagd wordt door die stupide taal issue die Apple heeft veroorzaakt in iOS 9.

    Hoop niet dat je een serieuze reactie verwacht op je gedachtenkronkel mbt Apple software die wel op Apple OS X werkt (hoe verrassend! 😜 Zeker net zo verrassend als dat MS office wel op MS windows werkt!? 😁).

    In dit geval is weliswaar (nog) niet voor iedereen 100% duidelijk waar de schuld ligt, maar dàt Apple het kàn oplossen is al heel veelzeggend, en dat ze het nu zowaar ook wèl doen zegt nog veel meer…

  8. Er is natuurlijk al veel over gezegd en geschreven, maar het is voor mij onbegrijpelijk dat er in een zo’n lange testroute waarbij zoveel testengineers, developers en public betagebruikers zijn betrokken, dit heeft kunnen gebeuren. Heeft apple in de final release iets er in gestopt wat er eerder niet in zat? Hebben ze bewust microsoft niet betrokken bij het testtraject? Lijkt toch niet waarschijnlijk als je kijkt naar de hoeveelheid office gebruikers op OSX. Idem met het printprobleem. Heb hier diverse HP printers staan, die vanaf de updates naar lion en hoger bij elke release domweg niet meer werken. Dit zijn toch geen kleine partijen waarvan je zou verwachten dat die nauw met elkaar samen werken om een en ander vloeiend te laten functioneren. Ik heb mijn lesje nu geleerd en ga nog eens goed nadenken voordat ik naar volgende OSX versie over ga. De features van nieuwe versies, worden ook minder en minder spectaculair. Volgens mij moet apple afstappen van de nieuwe major ( marketing gedreven) release tactiek en gewoon stapje voor stapje dingen ontwikkelen en met minor releases uitbrengen ( en evt. terugtrekken als blijkt dat ze problemen geven.

  9. @iNick: Als je wat rondzoekt op ‘t web kun je vinden dat beiden al vrij vroeg op de hoogte waren in het bèta traject, maar grote moeite hadden de problemen te reproduceren, oa omdat de exacte hardwareconfiguratie van invloed bleek. Hoewel dat verklaart waarom een oplossing zolang op zich liet wachten, reproduceren is vrijwel onmisbaar voor zinvolle analyse van SW issues, verklaart dat inderdaad niet waarom de release toch is doorgezet. Je zou toch denken (of iig hopen) dat beide partijen in het hele testtraject een go/no go moment hadden ingebouwd – waar nu kennelijk te gemakkelijk tot ‘go’ is overgegaan.

    Wat ik overigens mis in de hele ophef die hierover is ontstaan is de eigen verantwoordelijkheid van vooral bedrijven, maar ook individuele gebruikers, bij het daadwerkelijk meegaan met een major update. Zeker van een .0 versie is algemeen bekend dat daar risico’s aan vastzitten. Als je niet in staat bent tot een ‘pilot’, of op zijn minst een solide fall back (bv roll back) mogelijkheid achter de hand hebt, moet je natuurlijk geen early adopter worden. Veel van het moord en brand schreeuwen over ‘onmisbare’ apps die nu niet meer bruikbaar zouden zijn kan niet echt verhullen dat er, naast al dan niet verwijtbare fouten van Apple en/of Microsoft, toch ook onvermijdelijk sprake is van ‘eigen schuld dikke bult’ bij degenen die overhaast en slecht voorbereid zijn overgestapt …

    Zelf heb ik gelukkig in de loop der jaren meer dan één Mac en iDevice in huis gehaald, en heb dan ook mijn eigen (ienie-mini) ‘pilotprojectje’: van elk maar één, nl het meest misbare, device overgezet op 10.11.x en 9.x. En zeker zolang de bugginess en compatibiliteitsissues voortduren blijft het daar ook bij, ik heb nog geen ènkel doorslaggevend pluspunt kunnen ontdekken om meer devices eraan te wagen.😕

  10. @Ferryman: Ik vind dat je de wereld redelijk omdraait. Gezien het onzekere/onreproduceerbare en slecht/niet in kaart gebrachte trouble traject (dat je zelf beschrijft) kan je geen GM release uitbrengen als daar honderdduizenden zakelijke gebruikers ellende mee krijgen. Dan maar een langere beta (bij iWork in de Cloud ook geen bedenkingen om dat eindeloos te laten voortduren) En als het dan foutgaat, kunnen we gewoon constateren dat er een puinhoop van gemaakt is ipv. altijd vergoelijken

  11. @PJ Mens: Gelukkig vind je ‘t wel redelijk, niet onredelijk😉

    Misschien was ik niet duidelijk, of chargeer jij (on)bewust wat ik probeer duidelijk te maken.

    Ik wil zeker niet de fouten van Apple en/of Microsoft vergoelijken. En al helemaal niet dat software is gereleased terwijl ze kennelijk op de hoogte waren van problemen met voor veel mensen belangrijke software. Wat je ook van Microsoft mag vinden (als Apple-nieuwssite bezoeker😉), met name Word is wel wereldwijd de de facto standaard voor tekstdocumenten en de tegenhangers van Apple en uit de opensource wereld bieden onvoldoende compatibiliteit om een volwaardig alternatief te zijn.

    Maar ik heb wel moeite ermee dat zoveel mensen alleen schande spreken van de rol van Microsoft, of Apple, en zonder enige nuance beweren dáárdoor hun werk niet meer te kunnen doen zonder te erkennen dat ze zelf nogal roekeloos zijn geweest door in zo’n vroeg stadium kennelijk zonder ‘vangnet’ over te stappen als de software zo cruciaal voor ze was.

    Bij Windows was (en is) het heel gebruikelijk om bij een migratietraject naar een (major) nieuwe versie veel zorgvuldiger te werk te gaan. En niet alleen bij bedrijven, maar ook consumenten waren (en zijn) héél terughoudend met overstappen op nieuwe versies.

    Dat je bij OS X, toen Apple zijn QA nog beter voor elkaar had, er iha wel mee weg kwam blindelings in een vroeg stadium te updaten naar een nieuwe versie neemt niet weg dat dat altijd al onverstandig was. En na Yosemite en iOS 8 moet je wel (on)behoorlijk naïef zijn om dat nu nog altijd niet te beseffen.

    Dus een hand in eigen boezem zou imho de schandesprekers niet misstaan. Dàt bedoelde ik, niets meer en niets minder.

  12. Ik ben het wel eens met de mensen hier die zeggen dat Apple misschien maar eens moet ophouden om zogenaamd elk jaar een grote release uit te brengen (hoewel je je kan afvragen hoeveel er echt veranderd binnen zo’n update). Feit blijft dat die nieuwe releases meer ellende en onstabiliteit lijken te brengen dan echte voordelen. Tegen de tijd dat Apple alle schoonheidsfoutjes heeft weggepoetst staat de volgende buggy release alweer in de startblokken. Een beetje overdreven gesteld natuurlijk maar Apple moet zich echt weer gaan focussen op kwalitatief goede hard- en software. iPhone en iOS zitten wel snor (moet ook wel want dat is de grote melkkoe) maar de rest van de producten verdient wat meer liefde. Ten tweede moet Apple echt gaan stoppen met goedkope onzin als 16GB iPhones en 24GB flash drives in een fusion drive. Echt totaal Apple onwaardig en een dikke middelvinger naar je eigen klanten. Flash geheugen kost geen drol meer. Ga je schamen Apple.

  13. @Ferryman: iWork-applicaties hebben geen speciale rechten in het systeem, zijn niet méér geïntegreerd dan andere apps en daarom is niet relevant wie de ontwikkelaar is. Het komt erop neer dat er problemen zijn in Office-applicaties die de ontwikkelaar niet kan oplossen. Waarschijnlijk stoppen ze er niet genoeg moeite in of ontbreekt de benodigde kennis. Dat betekent absoluut niet dat de schuld bij het OS ligt, dat betekent dat de ontwikkelaar in kwestie tekortschiet. Dat wordt bevestigd door de andere concurrerende applicaties die wél goed werken.

  14. @FerryMan: In de professionele softwarewereld is, In tegenstelling tot in het hobbycircuit, een GM een moment dat je algemeen mag aannemen dat een software release stabiel werkt.Zodat je de eindeloze reeks beta reases over kan slaan om bij een officiële release geen zorgen meer te hebben Dat de leverancier(s) dat verknallen is HUN probleem en geen kwestie van roekeloosheid van klanten.

  15. @PJ Mens: Stabiel is niet hetzelfde als foutloos (voor SW van enige omvang, dus zeker een OS ea professionele SW). Dat is de vergissing die early adopters hebben gemaakt (vzv direct op voor hen cruciale systemen).

    Pleit dat MS en  vrij? Uiteraard niet.
    Sommige SW leveranciers publiceren ‘known issues’ eerlijk, zelfs dàt is hier door beiden nagelaten 😢
    (Waardoor idd ‘hun’ probleem ‘ons’ probleem kon worden😕)

    @Bubbly: Wat je gemakshalve vergeet is dat Office 2016 wel probleemloos werkte op Yosemite. Dat een wijziging in OS X de problemen veroorzaakte staat dus vast. In theorie zou de ‘schuld’ desondanks nog bij MS kunnen liggen, maar dat is wel heel onwaarschijnlijk.

    De suggestie dat je een applicatiesoftware-bug ook maar zou kunnen oplossen in het OS is imho nogal onnozel, het idee dat Apple dat ook echt zou doen werkelijk absurd (zeker voor MS). Met bv de internationalisatie flater in iOS heeft Apple al bewezen nog eerder het tegenovergestelde te doen: zelfs toegegeven API instabilisatie door Apple’s toedoen toch doodleuk door app developers laten ‘oplossen’.😢 Dat juist Àpple nu zowaar wèl met een oplossing komt voor dit probleem is dus een nauwelijks verhulde ‘schuldbekentenis’.

    Dit is mijn oordeel, en daar moet u het mee doen 😉

  16. Lost deze update de problemen met office 2011 (word en excel) ook op?

  17. Formeel heeft MS wel een El Capt update voor 2011 uitgebracht – maar nog niet voor 2016
    Maar ik geloof helemaal niets meer van deze dolende developets
    En ga zeker niet downgraden

  18. @roeland: De fout zit in de map “extensions” met EltimaAsync.kext. Dit de boosdoener.
    De oplossing:
    Open in hulpprogramma’s >> Terminal.
    Vul deze regel in >> sudo rm -rf /System/Library/Extensions/EltimaAsync.kext
    Enter ! (dan word er gevraagd om password) >> vul je wachtwoord in >> Enter.
    Het probleem is opgelost. Kan daarna mijn Macbook als vanouds herstarten !!

  19. @PJ Mens: ow ik dacht dit alleen te maken had met Outlook 2011. Dus ook herstel update voor word en excel?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.