Reacties voor: De El Capitan-gebruikersovereenkomst, maar dan in duidelijke taal

Als jouw Mac El Capitan draait, dan heb je de gebruikersovereenkomst van Apple geaccepteerd, maar weet je ook waar je toestemming tot gegeven hebt? Een blogger heeft het voor je op een rij gezet.
Lars Paymans -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik moet de locale wet volgen? Volgens mij is er in de nederlandse rechtgeving al eens een precedent geweest die dergelijke terms and conditions niet geldig verklaarde omdat men niet van een consument mag verwachten dat hij deze allemaal doorleest. Buiten het feit dat deze T&C’s dus al niet geldig zijn spreekt Apple zichzelf hier dus tegen

  2. I can’t send it to sudan? Waarom zouden ze dat erg vinden. Genoeg Appels en banen daar. Joke.. Maar wat bedoelen ze er mee?

  3. Het is bij software vrij normaal dat je het niet bezit maar in licentie gebruikt. Ik ben nog geen commercieel softwarepakket tegengekomen waarbij ik daadwerkelijk de eigenaar ben.

    Verder wel leuke teksten 🙂

  4. Ik heb geen enkel punt kunnen ontdekken die mij vreemd of onwerkbaar lijkt. Hele nette voorwaarden. In tegenstelling tot de voorwaarden van andere bedrijven.

  5. Ik lees wel altijd (vluchtig) de voorwaarden. Hoewel je er niet zoveel aan hebt: ga je met een klein dingetje niet akkoord dan kun je vaak de hele software suite niet gebruiken.
    Dat is wel a-relaxt.

    Maar dit zijn alleszins redelijk voorwaarden. En natuurlijk bezit ik niet de software. Dan zou het heel wat meer kosten.

  6. Heel erg duidelijke taal idd 👍👍👍👍

  7. @Gabor: Het kost natuurlijk ook al snel heel wat meer dan niks.

  8. Windowssoftware kost me altijd klauwen vol met geld. Koop danwel abo… MacOs en iOs zijn altijd gratis

  9. Origineel geplaatst door RiggerWorks
    … MacOs en iOs zijn altijd gratis

    Maar wel heel knap dat Apple dan toch nog de winstcijfers weet te halen waarmee ze zichzelf op de borst kloppen 😂 Kent u die uitdrukking: “voor niets gaat de zon op”?😉

    @Michael: Een paar puntjes komen (in deze interpretatie iig) toch wel wat vreemd over:

    But these VM’s cannot be used for business. The only exception is for software developers

    Deze maakt toch wel nieuwsgierig wanneer je voor Apple precies een software developer bent. Alleen als je voor OS X, iOS, watchOS en tvOS ontwikkelt, alleen als je die VM direct voor je eigen zakelijke app development gebruikt, of ook al als je op een heel ander systeem bijvoorbeeld wat in – ik noem maar een dwarsstraat – Cobol ontwikkelt dat never nooit op Apple hardware zal draaien?
    En moet je professioneel developer zijn, of is een beetje hobbyen al genoeg om wel met die VM’s te mogen doen wat je wilt?

    – Slideshows made with Photo; same deal, don’t even think about using them for some commercial purpose.

    – I cannot, don’t even think about it, just plain can’t, make money from MPEG/H.264/AVC videos I create. For that, I need to buy another something from somebody.

    Zolang je de rechten op foto’s en filmbeelden goed hebt geregeld, wtf heeft Apple er dan nog mee te maken waar je ze voor gebruikt?
    En staat er in de originele voorwaarden echt dat je daarvoor iets moet kopen?! Dat zou open source alternatieven uitsluiten!

    I can’t operate a nuclear power plant with it.

    Maar een wapenfabriek, nucleair of conventioneel, is geen probleem? Héél Amerikaans schijnheilig, second amendment en zo. Je mocht de NRA ‘s tegen de haren instrijken…

    I gotta follow all my local laws while I’m using it. (!) (Really? Whereever I live?)

    Staat dan weer op gespannen voet met het first amendment, vrijheid van meningsuiting. Dan kunnen bv medewerkers van Amnesty maar beter geen Apple gebruiken, die komen nog wel eens in landen waar die lokale wetten èrg restrictief zijn op oa dat punt.

    Misschien de volgende keer voor ik accepteer de voorwaarden zelf toch maar eens goed doorlezen 😏 Maar ja, zoals gezegd, wat is het alternatief als je niet accepteert? Linux op je Mac. Gelukkig is de OS software die je dan niet gebruikt toch ‘gratis’, dus ben je ‘voordeliger’ uit dan met Linux op een Windoosje 😆

  10. Gisteren heeft mijn vader El Capitan op zijn mekkie gezet.
    De eerste woorden van mij waren, ‘ he geen luipaard namen meer.’
    Eerlijk gezegd vind ik de mobile ios benamingen veel beter.
    Maar speculeren hoe de opvolger van El zal gaan heten is ook leuk. El Admiral?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.