Reacties voor: Over en uit voor iTunes: dit zijn de opvolgers

iTunes is verdwenen in macOS Catalina en Apple legt uit wat er verandert en hoe je voortaan je muziek, films en podcasts kunt beheren. Dit zijn de opvolgers van iTunes.
Lees het complete artikel → Over en uit voor iTunes: dit zijn de opvolgers
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. En hoe komt het dan met iTunes match en oudere versies iTunes?

  2. Grappig, gisteravond nog een software-update (Windows) voor iTunes gehad.

  3. Is ook bekend of de backup functie “ergens” blijft bestaan?

  4. Dus je kan geen muziek meer kopen. Niet alle artiesten willen op Apple Music. Of blijft de winkel zelf wel bestaan?

  5. Ben benieuwd hoe dit gaat werken met nieuwere iPhones en oudere Macs.
    Mijn 6 plus wil ik eind vsn het jaar vervangen, misschien door dan het nieuwste. Maar mijn iMac uit 2009 volstaat voor mij nog prima, alleen kan die Catalina niet draaien…

    Ben benieuwd of er dan nog een update komt voor iTunes om de nieuwste iPhones nog met oudere Macs te kunnen syncen…

  6. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Dus je kan geen muziek meer kopen. Niet alle artiesten willen op Apple Music. Of blijft de winkel zelf wel bestaan?

    Ik denk dat je het artikel niet goed gelezen hebt, want er staat heel duidelijk het volgende: “
    De ouderwetse iTunes Store voor het kopen van losse nummers en albums, zit ook gewoon nog in de Muziek-app. Gebruik je dit niet, dan kan je deze verbergen”.

  7. Waarom dan weer atmos en 4K vanaf Macs uit 2018?!?!
    Windows pc’s kunnen dit met Windows 10 zonder enig probleem…. een Mac met Windows 10 er op kan dit zonder enig probleem…
    dit kan niet anders dan een bewuste keuze zijn volgens mij…
    Ze gaan me in ieder geval niet vertellen dat een Apple tv een beter grafisch vermogen heeft dan een MacBook pro uit 2017

  8. Er veranderd dus eigenlijk niets…

  9. Ik gebruik een mac mini 2011 als ‘home server’ voor muziek, series en films en het syncen van mijn ipad/iphone. Wat gaat daar nu mee gebeuren?

  10. Origineel geplaatst door Frank
    Er veranderd dus eigenlijk niets…

    Eeeeh iTunes als geheel verdwijnt. Lijkt me een behoorlijke verandering.

  11. Dus als ik het goed begrijp ontwikkelen ze eerst een apple tv app zodat alle aanbod qua films in een app staat zodat je niet voordurend hoeft te switchen van app en vervolgens gaan ze aan de andere kant Itunes opsplitsen in verschillende apps! Vreemd, niet dat ik er wakker van lig want Itunes was een vreselijk programma!

  12. En hoe gaat dit werken op Macs die niet meer geupdate kunnen worden? Krijgen die een standalone app?

  13. Origineel geplaatst door Jordy
    En hoe gaat dit werken op Macs die niet meer geupdate kunnen worden? Krijgen die een standalone app?

    Dit vraag ik me ook af….

  14. Origineel geplaatst door Jordy
    En hoe gaat dit werken op Macs die niet meer geupdate kunnen worden? Krijgen die een standalone app?

    Dat vraag ik me ook af, maar er wordt nergens een woord over gerept.
    Ik hoop niet verplicht wordt om voor eind september naar de winkel te moeten hollen om mijn muziek en films te behouden

  15. Eindelijk. iTunes is zo’n enorm gedrocht. Sinds ik iTunes op mac gebruik is het al een stuk minder vervelend. Maar nog steeds werkt het zo slecht dat ik m’n iPhone pak om muziek te luisteren en het niet op de mac doe. fijn dat ze dat nu even goed aanpakken.

  16. Eindelijk zeg ik.
    Ik vind dat iTunes echt een gedrocht.

    Mooi dat straks alles duidelijk verdeeld is.

  17. Zou het verdwijnen van itunes ook betekenen dat je voortaan je extra ringtones voor je iPhone rechtstreeks vanaf je iPhone kan importeren en gebruiken?

  18. Origineel geplaatst door Jordy
    En hoe gaat dit werken op Macs die niet meer geupdate kunnen worden? Krijgen die een standalone app?

    Het meest logische antwoord is dat er niets zal veranderen. iTunes blijft waarschijnlijk gewoon werken, totdat Apple het backend voor iTunes Store/Apple Music wijzigt en iTunes niet meer update. Ook nu nog blijft Apple iTunes voor oudere systemen bijwerken.

  19. (Red.) Toegevoegd dat iTunes voor Windows gewoon blijft bestaan. Dit is bevestigd door Apple.

  20. @Tevilnelg: Dat zou wel eens kunnen, 17 mei jl kreeg ik nog een update voor mijn mac mid 2011.

  21. @Ad: Mijn onverwoestbare, nog steeds onmisbare en perfect functionerende 27” iMac mid 2011 krijgt volgens de berichten alleen dit jaar nog updates. Ik hou mijn hart vast wat me in 2020 te wachten staat. Ik zou het echt zonde en niet te begrijpen vinden als m’n iMac dan uitgefaseerd zou zijn, en al mijn andere apple-spullen dan ineens allemaal ontheemd zijn. Ook al kunnen ze alles verder zonder een iMac.

  22. @Walden: Van de ene kant begrijp ik je punt heel goed, spannend en hoop voor je natuurlijk dat ze met een goede oplossing komen! Van de andere kant (objectief gezien) is het natuurlijk bij andere fabrikanten al veel sneller afgelopen met de service voor apparaten van (dan) 9 jaar…

  23. En wat zou er met internetradio uit iTunes gaan gebeuren – verdwijnt ie of gaat ie naar één van de drie vervangende apps?

  24. @Walden: Je doet alsof je mac stopt met werken. Als de updates stoppen, dan blijft je iMac gewoon opstarten alleen je hebt niet meer de nieuwste functies.

  25. @Kevin: Daar heb je wel gelijk in, maar zonder updates vraag ik me af of de onderlinge uitwisseling van bestanden, foto’s etc van iMac met iCloud, iPhone en iPad lastiger wordt of straks misschien alleen nog via inloggen over internet lukt? Beveiligingsupdates zijn voor mij belangrijk om op afstand te kunnen inloggen op werk, als die stoppen wordt het ook een lastig verhaal.
    Maar vooral zijn de prestaties nog als van een nieuwe computer (na 8 jaar!), van de gekke dat ik dan toch een nieuwe zou moeten aanschaffen vanwege het stoppen van de software ondersteuning – los van dat dit vanuit de hardware absoluut niet nodig is. Ik zou graag willen betalen voor nieuwe licenties ipv nieuwe hardware.

  26. In iTunes kun je zelf (gedownloade) films en afleveringen van TV-series plaatsen en ze ook labellen onder ‘movies’ en ‘tv-shows’. Is dit ook mogelijk in de TV-app?

  27. (Red.) Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

  28. Ik mis nu wel de mogelijkheid om eigen content (films, series) die vroeger in iTunes stond via AirPlay af te spelen vanop mijn Apple TV! Dit is niet meer mogelijk?! 😔

  29. Leuk detail: de iTunes remote app werkt niet met de music app in MacOS Catalina… vraag me af of ze snel een update van deze app gaan uitbrengen, want zo wordt mijn bibliotheek van meer dan 33.000 songs waardeloos…

  30. @Jakob: deze worden overgezet in de nieuwe muziek app… al heb ik momenteel op een paar uitzonderingen na geen albumhoezen meer. Ben benieuwd of deze terug zullen verschijnen na een nachtje indexeren?!

  31. Help! Catalina heeft mijn MBP 15 inch met T2 compleet gebricked. Na de install liep die hele tijd vast, toen even gerestart en daarna deed die niets meer. Hij wordt na opstarten (en reset smc etc.) erg warm, vervolgens gebeurt er niks en als ik wat rondklik met een zwart scherm hoor ik alleen voice control. Staan wat belangrijke dingen op dus hoop dat iemand weet wat ik kan doen

  32. Maak nou eerst even kopie van belangrijke mappen (en evt. ook iTunes map) op een externe schijf! Ook al gaat installatie vaak gewoon goed, toch kan het wel eens fout gaan. En dan ben je blij dat je backup hebt van die documenten. Beetje mosterd na de maaltijd voor Joel. Maar ik weet het niet, beste Joel, opstarten in veilige modus? Sterkte.

  33. Origineel geplaatst door Joel
    Help! Catalina heeft mijn MBP 15 inch met T2 compleet gebricked. Na de install liep die hele tijd vast, toen even gerestart en daarna deed die niets meer. Hij wordt na opstarten (en reset smc etc.) erg warm, vervolgens gebeurt er niks en als ik wat rondklik met een zwart scherm hoor ik alleen voice control. Staan wat belangrijke dingen op dus hoop dat iemand weet wat ik kan doen

    Contact opnemen met Apple Support.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.