Reacties voor: Eigenaar iPhonehelpdesk wilde voor zijn veertigste een financiële klapper maken

Uit een rapportage van Stichting Criminaliteitsbestrijding blijkt dat de 39-jarige Rob van Z., eigenaar van iPhonehelpdesk.nl, van plan was om voor zijn veertigste een financiële klapper te maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Ik vrees het ergste.
    Ik ben ook ooit opgelicht niet fijn.

  2. Tja, ik hoop toch echt voor alle gedupeerden dat deze man gepakt wordt en zij nog op een of andere manier hun geld terug krijgen…
    De enige manier om veel geld te verdienen voor je veertigste is met keihard werken, of als je mazzel hebt, de lotto-jackpot binnenhalen o.i.d…

  3. Ik hoop vooral voor van Z. dat hij zich zelf snel meldt bij de politie. Inmiddels zijn er zoveel mensen die hem letterlijk willen lynchen dat hij bescherming nodig heeft. En het Internet is klein. Ook in Rusland, Brazilie, Verweggistan, een bos, grot of onder een rots. Er hoeft er maar 1 te zijn die hem spot en de halve wereld weet het. Kom op Rob, geef het geld terug voordat ze het komen halen…

  4. Het blijft naief van al die mensen dat ze die iPhone vooruit hebben betaald terwijl heel het internet er vol van staat dat dat ding niet te leveren is!!
    Neemt niet weg dat mr. Z een verschrikkelijke oplichter is. Zou mij niets verbazen als ie straks ergens in Azië of Rusland zit.

  5. Er is op alle fora, waar men het had over voorbestelling, gewaarschuwd dat men niet via dit soort sites moest bestellen, omdat de verkoop via die sites vreemd leek. Dit omdat T-Mobile van te voren al aangaf zelf de telefoon te verkopen, en wellicht nog via andere winkelketens. Online verkoop zouden ze in eigen handen houden. Unlockte iPhones online verkopen is sowiezo lucratief en niet te vertrouwen als de iPhone die ze willen verkopen nog niet te unlocken is..

    Ondanks waarschuwingen van velen en voldoende duidelijkheid van T-Mobile over het beperkt aantal verkooppunten zijn er nog steeds veel mensen ingetuind.
    Hoewl ik niet denk dat de opzet van Van Z. is geweest om mensen op te lichten, maar is gevlucht toen hij er achter kwam dat hij niet kon leveren. Dit laatste is stom van zijn kant. Hij had beter het geld kunnen terugstorten, dan werd hij nu niet gezocht voor oplichting.

    Dom van mensen die hebben besteld op die site, en domme actie van Van Z.

  6. waarom korten we de achternaam af? Privacy?bullshit; deze aap heeft de boel belazerd en is snel gevlucht. En wij geven hem nog privacy?

  7. Van Z. die voetbalsite aan Talpa verkocht… aha, ik ken hem. Wel eens een klus voor hem gedaan. Notoire wanbetaler van het type ‘zo lang mogelijk je leveranciers aan het lijntje houden’. Kwam voordurend met nogal vergezochte smoesjes aanzetten waarom hij nog niet betaald had. Heeft uiteindelijk wel betaald maar kwam bij mij over als iemand die voortdurend met schuldeisers aan het jongleren was.

  8. @STaBBIE en Ironis:
    Meneer had al werkende toestellen geleverd aan enkele mensen. Dat wekt vertrouwen. En je kunt simlockvrije toestellen in ondermeer België en Italië krijgen. En het was een kwestie van tijd dat er unlocks op de markt kwam.

    Ik ben er ook ingetuind. Voor mij is het niet zo erg. Maar ik ken ook mensen die hun zuinige spaargeld er aan hebben uitgegeven. En dat vind ik heel erg voor ze. Hij moet zo snel mogelijk dat geld teruggeven. En zijn zoon moet zo te zien door de politie aan de tand worden gevoeld, over waar pa uithangt.

  9. Lekkel hoor

  10. Gelukkig kunnen we nu onze unlockte iPhone op iPhoneservicepoint.nl bestellen volgens de advertentie bovenaan deze website!!!!!

  11. 2000 x €500 is al snel 1.000.000…dat krijg je niet bij elkaar gepint. Waar laat ie 2000 briefjes van €500 als je met het vliegtuig naar Brazilië gaat, in z’n onderbroek? Maar hopen dat ie zeven kleuren stront schijt dan 🙂

  12. Ik heb een eerste generatie iPhone. Deze heb ik bij verdachte thuis gekocht. Toch raar dat je toen een zakenman voor je had en nu een crimineel.

  13. Iets met ‘bult’ en ‘schuld’ 😉

  14. Hij was dus wel naar iPhones op zoek gegaan om uit te leveren? Vaag. Immers, als hij ze wel had gekregen had hij nauwelijks winst kunnen maken omdat hij het voor de normale prijs verkocht had.

  15. Als deze ellende had er eerste instantie nooit ontstaan als apple de iphone zelf al simlock vrij had aangeboden in NL.

    Jammer voor alle mensen die dachten geld te besparen en er zijn in getrapt.
    Voor iets van zulke bedragen wil je toch gewoon een bonnetje met garantie?
    Ik was als de dood met mijn 1e gen iphone dat er iets mee gebeurde.

    Ik heb nu inmiddels de 3G en voel me er een stuk prettiger bij.
    Maar wat is er mis met het t-mobile abonnement.
    Als je al een abonnement hebt lopen dan wacht je toch gewoon tot die klaar is?

  16. @Nick

    Hij is toch niet gepakt? Kennelijk is er dan toch nog een andere manier.

  17. @marco

    Idd, de google ads tonen links naar een website van deze mister van Z. Maarja, daar kan iphonehelpdesk.nl weinig aan veranderen neem ik aan.

  18. Ik vind het gewoon enorm dom van mensen hun iPhone al op voorhand te betalen. Eigen schuld dikke bult, slimme zet van die kerel ja, dat wel.

  19. Klote voor de gedupeerden. Zelf heet ik ook Mitch en heb ik inkoopacties georganiseerd op dit forum. Ik hoop dat de mensen niet gaan denken dat wij dezelfde persoon zijn.

    Ik hoop iig dat die kerel snel opgepakt wordt.

  20. @4saus

    Tja ik zit niet graag 2 jaar aan een abbo vast en tevens is het iphone abbo niet handig als je veel in het buitenland zit (de 150 minuten/smsjes die gelden niet voor bellen/smsen in het buitenland) Dus heb ik een Flex abbo nodig en daarmee kost de iphone 999 euro en je hebt geen 3G netwerk.. wat uiteraard belachelijk is! Ik hoop daarom dat T-Mobile wel even de abbonementsvormen gaat uitbreiden!

    ps. ik heb trouwens niks gekocht bij deze man en ben nog blij met mijn 2g iphone =] wel blijf ik het stom vinden dat je 600+ euro neerlegt voor een telefoon die nog niet eens leverbaar is 😉

  21. Idd, de google ads tonen links naar een website van deze mister van Z. Maarja, daar kan iphonehelpdesk.nl weinig aan veranderen neem ik aan.

    Je kunt advertenties gewoon blokkeren in adsense, als je weet dat ze er staan.

  22. OMG, die quasi-journalistiek correcte afkortingen in de trant van “Van Z.” terwijl je dan wel de zoon bij de voornaam noemt! Laat die hele zoon toch weg, niemand weet of deze werkelijk mede-dader is of gedwongen is of geestelijk gehandicapt of wat dan ook. Ja, van “horen zeggen”, dat is erg goedkoop.
    Erg onnadenkend en kwalijk op deze manier.

  23. Zelf iPhone bij hun gekocht. Na twee weken wachten vertrouwde ik de boel niet en ben ik de iPhone gaan ophalen aan de Weesperstraat. Wat ik daar trof was opzich opmerkelijk: Kantoor stond vol met doosjes, postzegels, aantekenbiljetten, opladers etc. etc. ofwel klaar om de boel te versturen.
    Ik heb mijn iphone meegekregen, nieuw, echter zonder doos. De betreffende ‘eigenaar (zoon van)’ vertelde me zich vergist te hebben in de gehele transactie vanwege het uitblijven van de unlock. We weten hoe het is afgelopen.

    Toch kreeg ik het idee dat ze, niet op voorhand de boel wilde oplichten, maar door het uitblijven van de unlock toch anders besloten hadden.

    iWolf Den Haag

  24. Deze man heb ik nog meerdere keren contact mee gehad. Ik ben een iPhone handelaar en hij wilde bij mij al mijn voorraden opkopen. Alleen op het moment dat hij dat wilde had ik zelf even geen iPhones meer in voorraad. Ook was hij bereid mij een aardig geld bedrag te geven als ik mijn leverancier prijsgaf, wat vrij waanhopig overkwam. Wel appart dat het een oplichter bleek te zijn, ik heb zijn smsjes nog in mijn iPhone staan.

  25. Hee iphoneclub, hoeveel internationale IP-adressen komen voor in je logs op aan iphonehelpdesk gerelateerde pagina’s?

    Stuur die logs maar naar justitie. Elk IP adres kan van RvZ zijn. Kwestie van IP adres via Interpol publiceren, de betreffende ISP bellen met een briefje van een rechter en meneer is gevonden.

  26. Wie besteld er dan ook een iphone nog voor de release datum op een of andere louche site… Eigen schuld, kan ik geen medelijden mee hebben.

  27. Niet te geloven dat mensen daar nog steeds instinken en een produkt kopen om zo goedkoper uit te zijn, whehehehe hier blijkt weer eens goedkoop is duurkoop alle lof aan de mensen die dit bekokstooft hebben en voor alle sukkels die erin gestonken zijn jammer joh dikke bult misschien leer je nu eens geen zuinige Nederlander te zijn maar iets normaal te kopen via de legale weg en dat is voor Nederland T-mobile 🙂 of koop iets via Ebay met paypal waar je kopers bescherming hebt even nadenken voortaan als je iets wilt aanschaffen 🙂

  28. Slimme mensen maken gebruik van domme mensen, blijkt maar weer…

    Ze noemen deze man Van Z., omdat anders naaste familie met dezelfde achternaam, onterecht raar wordt aangekeken in het eigen dorp of wijk ofzo. Met voornaam is dat anders, omdat je daarmee niet zo veel kunt achterhalen dan met een achternaam.

  29. AMG wat een onzin zeg. Niet iedereen heeft simpelweg het geld voor een duur 2 jaar contract. Ik ben zelf iPhone handelaar, en mijn klanten vinden het gewoon fijner om verschillende redenen om een geunlockte iPhone te hebben. Mensen die bijvoorbeeld geen geld hebben voor een 2 jaar contract. Of weinig bellen en het daarom (terecht) te duur vinden om zo’n contract met een iPhone te nemen. Ook kan je nog een lopend contract hebben …

  30. Persoonlijk vind ik dat alle iphone handelaren opgepakt mogen worden voor illegale handel wanneer het om gestolen toestellen gaat. (die van de container zijn af gevallen) Ze doen er niemand kwaad mee. Al lopen een hoop bedrijven flink veel geld mis. als die dingen eerlijk uit een winkel komen en er is eerlijk voor betaald is het al een ander verhaal. Dan word er door apple aan de losse unit verkoop nog iets verdiend. Maar ook dan lopen een hoop bedrijven een hoop geld mis aan gemiste abbonnements inkomsten

    maar ja… net als drugs er is een markt voor en er word hoe dan ook goed geld aan verdiend en dus word het gedoogd.

    en dat allemaal omdat men zo graag een iphone wil hebben zonder abbonnement.
    om welke reden dan ook…

  31. Opgepakt? Ik ben slechts 16 jaar, haha. Maar ik vind natuurlijk ook dat je niet in gestolen goederen moet handelen, en zo ver ik weet zijn mijn iPhones dan ook absoluut niet gestolen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.