Reacties voor: EFi-X USB-dongle maakt van je pc een Mac

EFi-X heeft een usb-dongle gemaakt waarmee je van een gewone pc een Mac maakt. Dat was al langer mogelijk, maar dankzij de usb-dongle hoeft er niets gepatcht en gehackt te worden.
Lees het complete artikel → EFi-X USB-dongle maakt van je pc een Mac
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Als de prijs nog redelijk is, zal ik deze zeker aanschaffen!
    Ik heb een keer geprobeerd een zogenaamde Hackintosh te installeren, maar het leek me allemaal veel te ingewikkeld.

    Zou ik deze Hackintosh wel bijvoorbeeld op een andere harde schrijf/partitie kunnen installeren, zodat ik zowel Windows als ‘Mac’ heb?

  2. Ik draai momenteel Leopard naast Vista op een Dell systeem :-)!
    Idd veel gedoe gehad vooraleer alles werkte, dit lijkt dus heel handig!!

  3. Koop toch gewoon een mac 🙂
    Dan heb je er ineens een mooie pc bij ipv zo’n lelijke Dell 😀

  4. Nou ja, ik heb nog twee Dell Dimensions staan als desktop met Linux, maar speel eigenlijk alleen nog maar met m’n Mac Book Pro. ‘t Zou toch leuk zijn om nog wat met die Dells te doen nietwaar? Ik ben wel benieuwd hoe duur die dongle gaat worden.

  5. Inderdaad en geen gezeur met drivers die dan niet werken etc.
    Tevens vind ik dus dit echt schandalig hoor. Het is alleen handig om te kijken hoe het eruit ziet. Als je het echt gaat gebruiken op je windhoos bak dan ben je gewoon zielig. 🙂

  6. Nice als je het mij vraagt!

    Zelfde systeemveristen als voor een hackint0ch?

  7. Laatst OSX op mijn pc geïnstalleerd met de Kalyway dvd, net als met de usb dongle geen gedoe met bestanden kopieëren enzo. Ik had alleen het probleem dat mijn geluidskaart niet werd ondersteund. Ook deed mijn usb het niet, maar dat viel nog te fixen. Ben nu weer terug naar XP. Als ik ooit het geld heb koop ik een iMac oid. Jammer dat het allemaal zo duur moet zijn.

  8. Voor 950 euro heb je een nieuwe iMac dus zo “duur” vind ik dat ook niet;

  9. Ik heb zelf ook een iMac en ben er erg tevreden mee.

    @Breznik wat voor jou weinig is, kan voor een ander heel veel zijn.

  10. voor 599 heb je een mac mini en die zijn rap genoeg
    sluit er je eigen monitor toetsenboard en muis op aan en je hebt een volwaardige mac

    de snelheden zijn gelijk aan die van de witte en zware macbooks van apple.
    Wil je windows draaien dat trekt die macmini ook prima.

    uit verschillende PC sites kwam Apple zelfs naar voren als merk met de beste hardware om windows op te draaien.

    Juist als je dus het BESTE van twee werelden wilt hebben dan moet je een mac aan schaffen.
    600 euro tot 1600 euro dan heb je instap tot bak beest voor thuis gebruik. zowel windows als OSX worden 100% geoptimaliseerd ondersteund. Als je OSX zelf op je PC installeert heb je in ieder geval OSX brak draaien en kan je niet zeggen dat je het beste van twee werelden hebt op 1 machine.

    de reden waarom OSX brak draait op een hardware set die niet door apple is samengesteld zit hem in de driver support. Precies de zelfde reden waarom windows op dure kwaliteits hardware van sony en ibm stabieler draait dan de gemiddelde zelfbouw machine met b merk onderdelen.

  11. Het wordt hier wel veel te simpel onder woorden gebracht. Er zijn veel vraagtekens bij Efi-X die onbeantwoord zullen blijven totdat het officieel wordt uitgebracht op de 23e. Zelf heb ik vrij veel ervaring met hackintoshes. Heb het bij 2 pc’s gedaan (omdat ik GarageBand nodig had voor mn Podcast 🙂 ). Het grootste probleem zit hem niet zozeer bij beveiliging tegen het installeren op een pc, maar bij het ontbreken van drivers voor je hardware. Alle hardware van een mac wordt door mac-drivers aangestuurd. Wanneer je OS X op je pc installeert zul je dus voor alle hardware mac-drivers moeten hebben (Windows drivers werken simpelweg/logischerwijs niet). Helaas is heel veel hardware in pc’s nooit in macs te vinden en dus zijn er vaak geen drivers voor. pc-hardware die lijkt om mac-hardware is regelmatig met (enigzins gehackte) mac-drivers aan de praat te krijgen (bijv. bij videokaarten is dat zo). Bovendien worden er heel veel drivers ontwikkeld door de hackintosh-scene.

    In mijn geval werkt mn wireless niet en mn audio alleen over de ingebouwde boxen van mn laptop (microphone, line-in en line-out werken niet). Mn videokaart en geluidskaart werkten niet out-of-the-box en wanneer mn scherm op standby gaat (lees: zwart wordt) kan ik hem niet meer wekken (moet mn laptop uitzetten). Voor het laatste kan je simpelweg uitzetten dat je scherm op standby gaat.

    Dergelijke problemen doen zich hoogstwaarschijnlijk ook voor bij EFI-x. Wanneer je geïnteresseerd bent, kan je de community manier proberen. Google op osx86 en je vindt als eerste direct de ideale site voor info. Wanneer je wilt inschatten of je hardware het doet kan je dat ook nagaan via allerlei hardware compatability lists.

    Het is ideaal om Mac OS X beter te leren kennen. Als ik mijzelf over een aantal jaren boven de studenten armoede uit heb gewerkt ga ik sowieso een Mac (Pro!) kopen. Je moet wel een enigzins gevorderde gebruiker zijn voordat je hier aan begint (of je moet een computer hebben zonder enige belangrijke data, dan kan je er op los proberen wat je wilt).

    Groeten Koen

  12. Leopard op een normale PC (zonder “hulpmiddelen”)? ‘k zal toch eens moeten googlen… (ik wist niet dat het kon, maar ‘k heb er eigenlijk ook nooit achter gezocht :p)

  13. Hoewel ik voornamelijk Mac gebruiker ben heb ik ook Windows ernaast draaien.
    Ik heb een hele mooie Toshiba notebook voor onderweg, wil binnenkort eens kijken of ik daar OSX op kan gaan draaien. Tuurlijk komt er t.z.t. een MacbookPro, maar vindt het nu zonde om een heel goede notebook daarvoor weg te doen, dat is me nu net even een te duur grapje.

  14. 1 woord..:

    Wannabee’s…

    Tis hetzelfde als een Bmw 316 kopen.., Ik wil Bmw rijden maar kan het eigenlijk niet betalen…

    Spaar gewoon wat door en koop een echte computer… Een Mac… En een hele mooie G5 iMac heb je 2eHands al voor € 500,-

  15. @ CadManF: Het BWM verhaal klopt inderdaad. Maar er is een verschil tussen pósen met je BWM en de uitdaging om Mac OSX op je pc te krijgen is een heel ander verhaal. Gemiddeld heb ik meer respect voor iemand die veel tijd in heeft gestoken om Mac op zijn pc/laptop te zetten en werkend te krijgen dan iemand die juist niks kan een juist probeert te pósen met een echte Mac.
    Nu moet ik zeggen, ik ben zo iemand die laast Leopard bijna compleet werkend op zijn Laptop heeft gekregen. En ik moet zeker toegeven als Windows gebruiker dat Mac OS X velen malen beter is als Windhoos. Mijn volgende laptop wordt ook zeker een Macbook Pro, maar als student moet ik dus nog even doorsparen. Maar om nou de OSX86 users wannabe’s te noemen vind ik veel te ver gaan!
    Over EFI-X. Ik weet bijna zeker dat die USB dongle nooit alle problemen kan oplossen qua drivers. Die dongle zorgt inderdaad voor de installatie via de orginele cd met misschien iets uitgebreidere driver ondersteuning. Maar veel verder als de huidige OSX86 users zal het niet komen

  16. @ cadmanf

    jouw redenering slaat echt nergens op. De vergelijk een oude bmw met een G5, maar is een G5 niet het zelde als de bmw???? je koopt het alleen maar omdat je apple (OSX) wilt hebben, maar je hebt er eigenlijk geen geld voor dus koop je maar een oude 2e hands.. dan ben je dus net zo goed een wannabee volgens jou;)

  17. zozo, fanboys in the building he?
    was te verwachten.

  18. @Downbustx dat is misschien jou mening maar in die tijd had je ook kunnen werken en voor dat beetje extra geld een mac kunnenkopen zonder problemen. Ik heb dus echt helemaal geen respect voor mensen die Mac OS X op een PC proberen te krijgen. Ga lekker naar linux als je zo van rommelen houdt.
    @tyas je snapt er niets van. In het ene geval probeer je op niet-ondersteunde hardware(lees: ik zou maar niet upgraden naar volgende versies, goed mogenlijk dat het niet werkt) en dus ook illigaal aangezien jullie ook wel niet zo netjes zullen zijn gewoon die paar dollar neer te leggen voor Mac OSX(ook al heb je die cd dan misschien niet nodig). Een G5 daar tegenin is gewoon netjes betaald en wordt gewoon nog ondersteund. Ik vind het vooral niet kunnen dat men dan niet betaald, en aangezien apple software met de hardware verkoopt en je betaald voor beiden niet vind ik dit dus gewoon diefstal(tevens is het tegen de voorwaarden van Apple dus je bent zowiso al aansprakelijk door Apple)

  19. hehe
    ik heb een macbook pro gekocht 2dehands voor 1000 €

    intel core duo 2gh, 100GB hdd, 2gb ram, ati x1600 256mb ram

    meer moet dat niet zijn mss een grotere HDD maar met een externe is da rap opgelost.
    en ik kan met gemak:
    C&C 3
    enemy teretoiry quake wars
    battlefield 2142
    battefield 2

    spelen

    een pracht van een machine
    en geen problemen gehad (1 maal kernel paniek maar das niexke)
    terwijl ik met men windhoos gemiddeld 2-4 maal per maand mijn herstel cd’s mocht uithalen
    omdat er een blauwscherm was, starte plots nietmeer op, problemen met dit problemen met dat

    no windhoos voor mij
    gedaan met crashen

    once you mac you never go bac !

  20. Zelfde hier. Windows laptop durfde wel eens crashen en wanneer gebeurt dat? Ja, natuurlijk tijdens de examens, wanneer je dat ding echt hard nodig hebt… Dus windows buiten geflikkerd, macbook gekocht (laagste versie=1000€) en sindsdien een zeer gelukkig man, nog nooit vastgelopen, doet het perfect!!! En mijn hobby (fotografie) leent zich er veel beter toe. Grafisch is zo’n machientje wel 10x sterker dan zo’n samengepuzzeld windowsbakje.
    Dus: blijf van MAC af, of koop gewoon een echte! En als je echt van windows af wilt en je hebt nog een goede laptop (heb ik ook jaren gedaan…) zet er dan ubuntu op, ook zeer easy en gratis.

  21. Grappig dat je meteen een wannabee bent als je een Hackintosh hebt. Ik heb 2 iMac (nieuwe generatie) en een Hackintosh, ben ik nu ook een wannabee?
    Ik heb de Hackintosh puur omdat ik van tweaken hou en voor de kenners; Ik heb OSX 10.5.3 draaien op mijn P5K mobo en alles werkt (shutdown / sleep / 8800GT / etc). Volgens xbench is hij nog een stuk sneller ook dan mijn iMac’s 🙂

    Over EFI-X: ik moet het allemaal nog maar zien. Als ik die video op netkas.org zo zie, dan hebben ze een verdomd mooie bootloader gefixed (zelfde als de originele van Apple?), maar verder is het gewoon een EFI emulator denk ik. Drivers zullen er zowieso niet in zitten, dus je bent nog steeds aangewezen op het osx86 project. Maargoed, dit is speculatie, we zullen zien…

  22. jonges jonges jonges, wat een onzin allemaal,

    ieder maakt zijn keuze, Als je kiest voor een windows bak is dat prima, als je kiest voor een mac is dat prima, als je kiest voor een pc waar je osx op wil draaien ook prima! waarom moet er meteen geoordeeld worden over de keuzes die mensen maken?

    verder is voor de een 1000 euro niet zo veel, en voor de ander is het 3 maanden huur! dus als iemand 1000 euro voor een mac, veel geld vind, is dat prima!

    en die bmw wanabee vergelijking? doe ff normaal mensen. ieder heeft zijn eigen redenen om iets wel of niet te gebruiken.
    ik heb 2 mac’s en een pc, en ben zeker van plan om die dongle aan mijn pc te hangen als ie betaalbaar is, en belangrijker nog, dual boot ondersteund. Ja ik draai al OSX en JA ik draai er Vista naast, NEE geen van beide hebben last van crashes, of vastlopers (soms zit het mee, soms zit het tegen) .

    dus laat iedereeen in zijn waarde en oordeel over het product en niet de gebruikers, dan blijft zo’n website leuk.

  23. ben ik eigenlijk de enige die zich afvraagt of zo’n dongle allemaal wel mag?

    was het niet zo dat er in de gebruiksovereenkomst van OSX staat dat deze enkel op mac hardware mag geïnstalleerd worden?

    maw wat de community dus doet bevind zich in een grijze zone, zolang dat dit allemaal underground gebeurt kan apple daar volgens mij niet veel aan doen, maar als een bedrijf effectief zo’n services gaat beginnen verkopen…

    overigens zoals al gezegd stel ik ook mijn bedenkingen bij de compabiliteit van de PC hardware bij OSX…

  24. Ik werk op een macbook.
    misschien komt apple zo op het idee om de prijs specs verhouding eens wat aan te passen!

  25. Hoe komt het toch dat je zo vaak hoort dat mensen hun Windows machine dikwijls crasht en dat ze er nix dan problemen mee hebben enz enz.. en ze schakelen over op een Mac en HALLELUJA nooit meer problemen ..

    Ik werk al mijn hele leven op een Windows pc en ik heb nog nooit “zomaar” een crash gehad van Windows.. Ja natuurlijk als ik wat met m’n hardware ging spele bleef hij wel eens hangen, maar eens dat ik alles op punt heb, draait mijn pc zonder enig probleem stabiel…

    En je hoort nogal eens ” once you go mac you never go back ” maar zijn er dan geen mac gebruikers die net hetzelfde meemaken en overschakelen op windows?

    Al die praatjes, ik geloof er niets van. Volgens hebben beide besturingssystemen gwn hun sterke en minder sterke punten, maar om zo maar te zeggen van “dit is beter en dat ander is rotslecht” , dat hangt gwn af van je eigen ervaring en niet van het besturingssysteem zelf

  26. en wat zijn volgens jou dan ze ‘zwake’ punten van mac ?
    ik vind er geen een terwijl ik er genoeg heb van windhoos

  27. Werkt niet veel op de website daar.
    Vast een vroege 1 april grap ?

  28. Kap aub met dat gefanboy.
    ik heb een windows en mac en ja windows vista is gruwlijk windows XP is wel oke omdat je er meer op kan kwa game’s etc.
    maar een apple met bootcamp is gewoon ideaal!

  29. Ik heb hier een deskotop staan met vista op… niet oud en heb er 2000 euro voor neergeteld! Er steekt ook wel ALLES in… ALLES van het BESTE… Q6600 quadcorde 2*2.4GHZ 1 terra geheugen,… dus ik heb geen zin om nu een nieuwe macte kopen, dit lijkt me dus wel een goede oplossing…

    @CadmanF: Dus het is niet dat ge met een bmw wilt rijden ma het geld niet hebt… ik heb een bmw maar kan hem ombouwen tot een andere bmw

  30. @hierboven

    Een terra aan geheugen lijkt me wel heel sterk;) Een terra aan opslagruimte zul je bedoelen:D

  31. hehe :p
    een macpro kan er ; supporting up to 32GB of main memory

  32. Ik heb zelf geexperimenteerd op een windows laptop. 3 kwart van de hardware werkt dan niet meer 🙂
    geheugen reader : not. Wifi (3945) not. PCMCIA NOT. FIngerprint reader : not.
    Onboard hsdpa NOT. dvdrw werd herkend als een standaard dvd-rom speler.
    Al met al geen zin in gekloot. Dus snel weer xp erop.
    Ongetwijfeld dat je het aan de praat kunt krijgen, maar ik wil macosx om juist GEEN gezeik te hebben met drivertjes of andere shit dingen 🙂

    Macosx hou ik lekker op m’n macjes. En windows op de windows laptops. Dat werkt voor mij het beste. Hoewel ik de windows puur zakelijk gebruik. zou die sheisse niet prive willen gebruiken.
    Ik heb net teveel eisen om windows te gebruiken 🙂

  33. idd max 🙂 4095 geheugen !

  34. een Mac is niet duurder, maar goedkoper dan een PC.

    Zodra iemand begint over echt/nep/BMW vergelijkingen geeft diegene al aan dat het voor diegene gaat om de show-off. Het zou anders nl. geen argument meer zijn.

    Ik vind osx op een niet-Mac vaak minder omdat de beeldschermen vaker een lagere dpi hebben: daardoor werkt osx’s anti-aliasing niet optimaal.

  35. oh ja: vista werkt prima. Zoals uit dit verhaal goed naar voren komt, hardware matters.

    Ik heb iemand een hele dag bezig gezien met xp terugzetten op zijn pc, al vloekend op vista. De echte reden van de vista problemen: een niet ondersteunde videokaart, en antivirussoftware van norton!

    Ik draai vista & osx op pc en laptop, naar tevredenheid. Het enige dat ik afraad is vista op een laptop, dan kan je beter een MacBook kopen…

  36. Is precies hetzelfde als die pauper gabbertjes die in een Golf II 1.4 16V rijden met zo’n super brute knalpijp eronder en 18 inch velgen! Ze denken dan dat ze snel zijn 😀 … m.a.w. wannabe mensen die o zo graag in een snelle mooie bak willen rijden, maar het gewoon niet kunnen betalen.

    Trouwens, de instap mac’s zijn helemaal zo duur niet. Als student krijg je bij de Apple store zelfs nog korting ook! Om je OS te updaten ben je ook veel goedkoper uit (lees: stand-alone versie), 130 euro ofzo, vergeleken bij 500 euro voor de duurste van Windows Vista! Wat voor geen meter draait!

  37. Hahaha zalig JP ! Oke, back on-topic: dit lijkt me een zalige stick! Als de prijs meevalt koop ik hem zeker… hou ons dan wel op de hoogte iphoneclub 😉
    ps jp: http://sint-trudoscouts.be/images//big%20dick.jpg

  38. Kijk, dat krijg je van al dat “geruzie”: de website efi-x.com is offline gehaald!!\
    http://www.efi-x.com/

    Zal het dan toch een hoax zijn?

  39. Potverdikke, net was er nog een 404! Ze hebben de website blijkbaar geupdate.

  40. Alleen de hoofdpagina werkt… de rest krijg ik ook een 404

  41. De website is inderdaad ge-update. Gisteravond zag hij er anders uit. Maar na het klikken op een van de links, krijg ik ook keer op keer een 404 error. Maar dit lijkt me gewoon omdat ze nog bezig zijn.

  42. nou, mijn piemel is vast niet de grootste, maar zit wel bij de top 10! 😛

    maar ff ontopic inderdaad, ik ben erg benieuwd naar de prijs.

    voor zo’n 50 euro koop ik direct zo’n ding (gezien osx ongeveer 130 euro kost lijkt me dat geen hele onredelijke prijs.. toch?

    zelfs 75 euro zou ik er eventueel nog wel voor neerleggen, mits het echt goed werkt, en er voldoende ondersteuning voor komt.

    of vinden we dat te duur? of te goedkoop wat dat betreft?

    en verhip, ik krijg idd een 404 als ik op de link hierboven klik

  43. @paul: Als ik de site en het artikel zo lees denk ik dat het zonder OS geleverd wordt…
    Ik heb Leopard al een poosje draaien op een AMD-processor (Kalyway of Leo4all voor de liefhebbers), en natuurlijk zijn er een paar onvolkomenheden, maar voor ‘erbij’ is het erg leuk. Ik gebruik het voornamelijk om het OS te leren kennen, en ben inmiddels zover dat ik zeker weet dat mijn volgende computer een Mac wordt!
    Dus ik vind dit product, mits het goed geprijsd is, een leuke manier om kennis te maken met het OS. Als het bevalt kun je natuurlijk het best overstappen op ‘the real thing’!

  44. nee, daar ging ik ook al niet vanuit. Maar 50 – 75 euro voor zo’n dongle, en dan 100 – 130 voor osx is samen 150 – 200 euro om makkelijk osx op je pc te hebben draaien. Vind ik niet slecht , mits de ondersteuning goed is! als er vervolgens vista achtige compatibiliteits problemen gaan voordoen hoeft het van mij niet perse. ( en ja ik weet dat er mensen zijn die geen problemen hebben met vista.. dus die discussie hoeven we niet te voeren…)

    ik ben vooral benieuwd naar de verkrijgbaarheid, en of het legaal (genoeg) is om b.v. in winkels te verkopen

  45. EFI-X zal binnenkort in de winkels beschikbaar zijn! Voorheen was het alleen mogelijk om EFI-X via Zwitserland te bestellen, maar binnenkort dus in de winkel. Er is nu ook een Nederlands EFI-X support forum: http://www.efixsupport.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.